Mikä arvo ihmisellä on?

Mikä arvo ihmisellä on?

Herää vakavuuteen ja tule tietoiseksi korkeasta asemastasi!

3 Minuuttia ·

Ihmiset ovat kuin ruohoa ja heidän kukoistuksensa kuin ruohonkukkasen. Ja kuitenkin ihmiset ovat Jumalalle niin arvokkaita, että hän asettaa heidät ylimmäksi kättensä teoista. He ovat niin arvokkaita, että enkelit on asetettu palvelemaan heitä, jotka perivät autuuden.

Enkeleitä Jumala ei ota huomaansa. Hänellä ei ole mitään pelastussuunnitelmaa heille. Kun he tekivät syntiä, hän ei ajatellut, kuinka olisi saanut heidät pelastettua. Hän vain syöksi heidät syvyyteen ja hylkäsi heidät pimeyden kuiluihin tuomiota varten säilytettäväksi. 2. Peter 2,4

Jumala lähetti ainoan Poikansa pelastukseksi

Näin ei ole ihmisten kohdalla. Ihmisiä hän ei hylkää. Hän ei halua kenenkään syntisen kuolemaa, vaan hänellä on pelastussuunnitelma heille. He ovat niin arvokkaita, että hän lähetti oman ainoan Poikansa ihmissukuun. Jeesus sai lapsena osan verestä ja lihasta, ja hänet havaittiin olennaltaan ihmiseksi. (Hebr. 2:14 ja Fil. 2:8).

Jeesus avasi meille uuden ja elävän tien kaikkein pyhimpään, ja hän on meidän edelläjuoksijamme. Hän oppi kuuliaisuuden siitä, mitä hän kärsi. Hän on uskon alkaja ja täytäjä, ja hän on meidän pelastuksemme päämies. Hän pyhittää ja me pyhitymme. Me olemme kaikki alkuisin yhdestä, ja hän ei häpeä kutsua meitä veljiksi. Niin arvokkaita me olemme, kun Jeesus saa otteen meistä, että hänelle on kunnia-asia ilmestyä isän luo meidän – veljiensä – ympäröimänä. Hebr. 2:10-12.

Jumala ei halua kenenkään syntisen kuolemaa, vaan hänellä on pelastussuunnitelma heille.

Ihminen oli aivan liian arvokas, että hänen kohdallaan olisi menetelty samoin kuin enkelien kohdalla, kun he tekivät syntiä. Ei, kun synti tuli yhden ihmisen kautta, niin hänellä oli pelastussuunnitelma heti valmiina. Hän antoi Poikansa syntyä sukuun, niin että hänestä tuli Ihmisenpoika ja toinen Adam. Ensimmäinen Adam kulki tottelemattomuuden tien kuolemaan koko ihmiskunnalle. Mutta toinen Adan kulki kuuliaisuuden tien elämäksi ihmiskunnalle. Niin kuolleitten ylösnousemus on tullut yhden ihmisen kautta. 1. Kor. 15:20-21. Hän on kuolleitten esikoinen. Ilm. 1:5.

Kutsumus tulla Kristuksen kaltaiseksi

Me olemme niin arvokkaita, että vaikka olemmekin syvälle langenneita syntiin, niin pelastus Kristuksessa voi tehdä meidät kuninkaiksi ja papeiksi hänen kanssaan. Niin, pyhät tulevat tuomitsemaan maailman ja vieläpä enkelitkin. 1. Kor. 6:2-3:9-11.

Meidät on kutsuttu tulemaan Kristuksen kaltaisiksi, niin että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa.

Kun pelastus Kristuksessa on niin suuri, ja Jumalalla on sellaiset suunnitelmat meidän kohdallamme, kuinka alhaista ja huonoa onkaan meidän puoleltamme olla himojemme orjia ja kärsiä murhetta maallisten asioiden tähden? Kuinka alhaista onkaan olla loukkaantunut ja masentunut ja paha ja elää haureudessa ja vääryydessä?

Meidät on kutsuttu tulemaan Kristuksen kaltaisiksi, niin että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa. Hän on laskenut kaikki hiuksemme ja hän tietää, että kaikki asiat koituvat meidän parhaaksemme. Kuinka alhaista onkaan sitten nurista ja olla tyytymätön ja valittaa? Room. 8:28-29.

Herää sen tähden vakavuuteen ja tule korkeasta asemastasi tietoiseksi!

Muokattu artikkelista «Mikä on ihminen?», joka on julkaistu seurakunnanlehdessä «Skjulte Skatter», heinäkuussa 1957
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norge | brunstad.org

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.