Mestari auttamaan!

Mestari auttamaan!

Raamattu puhuu synnin voittamisesta. Monet uskovat Jeesuksen apuun syntien anteeksi saamiseksi, mutta miten on voiton laita?

4 Minuuttia ·

Jeesus, suuri mestarimme, on aina valmiina auttamaan meitä. Useimmat ihmiset ajattelevat, että hän on aina valmiina antamaan anteeksi syntimme ja että voimme tulla hänen luokseen, kun olemme sairaita tai muuten vaikeuksissa. Mutta kun on kyseessä varsinainen apu, minkä suuri mestarimme haluaa antaa meille – voitto synnistä, joka meissä asuu – niin siellä hän on lähestulkoon yksin.

"Kuka tuolla tulee Edomista, kirkkaanpunaisissa vaatteissa Bosrasta, tuo komeapukuinen, joka uljaana astelee suuressa voimassaan? "Minä, joka puhun vanhurskautta, joka olen voimallinen auttamaan."" Jes. 63:1.

Opetuslapsi haluaa tulla mestarinsa kaltaiseksi

Monet seurasivat Jeesusta merkkien ja ihmeiden takia, joita hän teki, mutta harvoista tuli hänen uskollisia opetuslapsiaan, jotka halusivat tulla mestarinsa kaltaisiksi. Nämä antoivat pelastaa itsensä ja antoivat hänen auttaa itsensä aina Isän valtaistuimelle saakka.

Jeesus puhuu opetuslapsilleen vanhurskaudesta, ja jos haluamme koko sydämestämme luopua kaikesta vääryydestä niin pienissä kuin suurissakin asioissa, niin tulemme kokemaan, että hän on voimallinen pelastamaan ja mestari auttamaan meitä.

"Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.” Matt. 5:3. Vain ne, jotka ovat hengessään köyhiä, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano ja jotka ovat murheellisia itsestään, voivat tulla autetuiksi eteenpäin uudella ja elävällä tiellä.

Onko sinulla hätä synnistäsi?

Useimmat eivät ole vakavasti hädässä syntinsä tähden. He eivät suhtaudu niin vakavasti siihen, että ovat hieman väärämielisiä, eivät pysy täysin totuudessa, eivätkä ole tarkkoja puheessaan, vaikka on kirjoitettu, että hänen jumalanpalveluksensa on turha” Jaak. 1:26. Lasketaan anteeksiannon varaan, mutta ei apuun.

Jos huomaamme, että synnin olemuksella on jollain alueella valta meihin, esim. vihalla, katkeruudella, murehtimisella ja masennuksella, meidän tulee tuntea suurta hätää, niin että meille on elintärkeää saada voitto. Meillä tulee myös koko ajan olla hätä sydämissämme siitä, ettemme ole samanlaisia kuin mestarimme.

”Koska hän on itse kärsinyt ja ollut kiusattu, hän kykenee kiusattuja auttamaan.” Hepr. 2:18.

Ei ole syntiä tulla kiusatuksi, mutta juuri kiusauksissa hätähuutojen tulee kantautua hänen korviinsa, hänen, joka on mestari auttamaan. Hän on itse ollut kiusattu, mutta hän etsi aina apua taivaalliselta Isältään, niin ettei kiusaus tai koetus koskaan johtanut syntiin. Jos hän olisi yhdenkin kerran antanut kiusaukselle periksi, Paholaisella olisi ollut osuus häneen, ja kuolemalla olisi ollut valta häneen, niin kuin meihin kaikkiin.

Pelastus niille, jotka ovat kuuliaisia hänelle

Jeesuksella oli hätähuuto sydämessään: ”Lihansa päivinä Kristus voimakkain huudoin ja kyynelin uhrasi rukouksia ja anomuksia Jumalalle, joka voi pelastaa hänet kuolemasta, ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden. Vaikka hän oli Poika, hän oppi kuuliaisuuden siitä, mitä kärsi. Kun hän oli tullut täydelliseksi, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen aikaansaaja kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaisia.” Hepr. 5:7-9.

Hän kävi tämän kokosydämisen taistelun voimakkain huudoin ja kyynelin, rukouksin ja hätähuudoin, pelastaakseen meidät kaikki ikuiselta kuolemalta ja tuholta. Kuinka suureksi ja ihanaksi taivaallinen mestarimme tulekaan. Hän voitti! Kuolema ja tuonela eivät kyenneet pitämään häntä. Hän sai voiton olemalla kuuliainen ja uskollinen kaikissa elämän kiusauksissa, ja hän on iankaikkisen pelastuksen aikaansaaja kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaisia. Jos olemme tottelemattomia ja vastahakoisia, hän ei voi auttaa eikä pelastaa meitä.

Tämä suuri ja hyvä mestari ansaitsee sen, että rakastamme ja tottelemme häntä. Älkäämme antako hänen olla tyhjänpanttina kaiken pelastuksensa ja apunsa kanssa.

Tule auttajaksi

Meistäkin tulee todellisia auttajia siinä määrin, kuin itse olemme antaneet Jeesuksen auttaa ja opastaa meitä. Sellaisista ihmisistä on suunnaton tarve kaikkialla. Heillä ei ole vaatimuksia, vaan he palvelevat, auttavat ja antavat! He antavat auttaa itseään voidakseen auttaa! He ovat kaikkein hyödyllisimpiä ihmisiä maan päällä.

Tämä on muokattu versio artikkelista, joka julkaistiin ensimmäisen kerran BCC: n «Skjulte Skatter»- lehdessä joulukuussa 1968.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norge

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.