Maria: Siunattu olet sinä naisten joukossa!

Maria: Siunattu olet sinä naisten joukossa!

Kuinka Maria pystyi ottamaan vastaan sen suuren tehtävän, jonka Jumala antoi hänelle?

4 Minuuttia ·

Useimmat meistä ovat kuulleet kertomuksen Jeesuksesta lukemattomia kertoja. Olemme kuulleet, kuinka enkeli Gabriel kertoi Marialle, että tämä oli synnyttävä Jumalan Pojan maailmaan. Keskitymme nyt siihen, miten neitsyt Maria tuli valituksi maailman kaikkien naisten joukosta Jeesuksen äidiksi – Jumala valitsi hänet synnyttämään oman Poikansa! Kaikki tämä kuulostaa uskomattomalta.

Todellisuudet 2000 vuotta sitten

Menkäämme kuitenkin askel taaksepäin. Tämä tapahtui yli 2000 vuotta sitten. Miten odottamaton raskaus olisi vaikuttanut, ennen kuin kertomus Jeesuksesta tuli tunnetuksi? Maria oli hyvä tyttö ja kihloissa jumalaapelkäävän ja vanhurskaan miehen kanssa. Ihmiset olisivat todennäköisesti tehneet hätiköityjä päätelmiä ja olettaneet kaikkein pahinta.

Voin kuvitella, millaisia ajatuksia pyöri Marian päässä, kun enkeli Gabriel seisoi hänen edessään. Miten se vaikuttaisi ihmisiin, kun Maria tulisi raskaaksi paljon ennen naimisiinmenoa? Joosef varmasti loukkaantuisi ja olettaisi, että Maria oli ollut uskoton, mikä voisi johtaa hylkäämiseen, hänen rakkaimpansa karttaisivat häntä, ja todennäköisesti hän tulisi jopa kivitetyksi kuoliaaksi. Kuka voisi kaikesta huolimatta uskoa, että Jumala oli tehnyt hänessä tämän ihmeen, vaikkei kukaan pystyisi todistamaan sen olevan totta? Marian täytyi tietää, että hän tulisi kohtaamaan suurta halveksuntaa ja häpeää, jos hän ottaisi vastaan tehtävän, jota Jumala oli pyytänyt häneltä.

Kuitenkin hän vastasi yksinkertaisesti ja luottavaisena, "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle sanasi mukaan!" Luuk. 1:38. Epäröimättä, luottaen täysin siihen, mitä Jumala oli suunnitellut häntä varten, hän otti vastaan sekä siunauksen että koetukset, jotka olivat varmasti tulossa, tehdäkseen sen, mitä enkeli oli sanonut.

Kuinka voin seurata Marian esimerkkiä

Kun Jumala muistuttaa minua jostain tehtävästä – olemaan kuuliainen sille, mitä olen lukenut hänen sanastaan, tai kun hän osoittaa jotain, mikä olisi pitänyt tehdä toisin – hyväksynkö sen halukkaasti ja arvokkuudella? Luotanko siihen, että hän tietää ja suunnittelee kaikki asiat; että hänen ajatuksensa ovat korkeammat kuin omat ajatukseni? Mikä minun reaktioni on silloin, kun Jumala pyytää minua tekemään jotain, missä ei ole mitään järkeä, mikä ei ole johdonmukaista?

Voi olla helpompi tehdä Jumalan tahto, kun tiedän, että sitä seuraa selkeä siunaus. Mutta entä silloin, kun ihmiset pitävät minua hieman omituisena? Kun perheeni on eri mieltä kanssani, kun teen, niin kuin on kirjoitettu? Tai ehkä ihmiset kiusaavat minua siksi, että minua pidetään uskonnollisena, tai minut torjutaan sillä perusteella, että olen väheksynyt toisten tekoja ja käytöstä. Ehkä saan halveksuntaa osakseni, koska en hyväksy näkökohtia ja mielipiteitä, jotka ovat suosittuja yhteiskunnassa tänään.  Entä sitten? Ajattelenko siunausta, kun tiedän tulevani väärin ymmärretyksi, tai maailman halveksimaksi ja hylkäämäksi? Missä on silloin luottamukseni?

Marian rakkaus Jumalaansa kohtaan ja hänen halunsa olla kuuliainen Jumalan sanalle painoivat vaaássa enemmän kuin pilkka ja häpeä. Maria tiesi, että hän voisi tulla halveksituksi maan päällä omana aikanaan, ja kuitenkin hän hyväksyi suunnitelman, joka Jumalalla oli häntä varten. Hän on todella siunattu naisten joukossa (Luuk. 1:42).

Kun tiedän, että minun pitää maksaa hinta – kun Jumala pyytää minua uhraamaan kunniani, oman minäni, hyvän nimeni ja maineeni, ja lukemattomia muita hänen osoittamiaan asioita pelastuksekseni, on tärkeää, että seuraan Marian esimerkkiä ja antaudun palvelemaan Jumalaa ja olen halukas tekemään, mitä hän minulta pyytää, riippumatta siitä, mitä maallisia seuraamuksia siitä saattaisi koitua.

Ajattele vain niitä loistavia tuloksia, jotka seurasivat Marian yksinkertaista kuuliaisuutta! Jumala saattoi antaa ainutsyntyisen Poikansa syntyä maailmaan, niin että me voisimme tulla osallisiksi ikuisesta elämästä! Kuuliaisuus on erittäin arvokasta Jumalalle. Sen seuraukset voivat kantautua laajalle ja tulokset olla niin fantastisia, ettemme edes kykene niistä uneksimaan. Jumala palkitsee runsaasti ne, jotka palvelevat häntä.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.