Loukkaannutko helposti?

Loukkaannutko helposti?

Miten reagoit, kun joudut "valheellisen kielen" kohteeksi?

2 Minuuttia ·

Sananlaskuista 15:4 voimme lukea kielen vaikutuksista: ”Lääkitsevä kieli on elämän puu, mutta kielen vilpillisyys haavoittaa mielen.”

Monet ovat varmastikin panneet merkille, että kielen vilpillisyys voi haavoittaa mielen, ja ovat yhtä mieltä siitä, että se on ikävää. Aivan toinen asia on se, että haavoitutaan niin herkästi. Kun kohtaat vilpillisen kielen, miksi haavoitut? Miksi annat sen vaivata itseäsi pitkiä aikoja?

Se ei missään tapauksessa ole välttämätöntä. Voimme Pyhän Hengen kautta saada sisäistä voimaa, ja Kristuksen Jeesuksen armosta voitamme kaiken pahuuden. Ajattele, tulla vahvistetuksi sisäisen ihmisen puolesta, niin että on mahdollista voittaa joka päivä kaikessa, vaikka kohtaisimmekin ihmisiä, joilla ei ole voittoa, ja joiden kieli on vilpillinen ja jotka ovat epäpuhtaita. Meidän ei pidä tulla sellaisten saastuttamiksi, vaan päinvastoin antaa heidän kokea, että hyvä voittaa pahan.

Silloin kielemme on kuin elämän puu, josta uskon sanat tulevat esiin ja koituvat pelastukseksi ja siunaukseksi. Ajattele, tulla osalliseksi voitosta, jota Kristus tarjoaa meille, ja joka on meille mahdollinen, niin että elämässämme tapahtuu jotain aivan uutta. Sen sijaan, että haavoitumme pahasta, me vahvistumme sisimmässämme voittaaksemme ja tullaksemme aivan uuteen elämään – Kristuksen elämään.

Kiitos ja ylistys tällaisesta voimasta, tällaisesta Jumalan voimasta!


Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran otsikolla "Lett sårbar?" ("Helposti loukkaantuva?") "Skjulte Skatter"- lehdessä lokakuussa 2013.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.