Lepo niille, jotka ovat kyllästyneet lankeamaan syntiin

Lepo niille, jotka ovat kyllästyneet lankeamaan syntiin

«Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat, niin minä annan teille levon!» Matt. 11:28-30

3 Minuuttia ·

Jeesus kutsuu meitä niin sydämellisesti tässä. Hän osoittaa sanansa niille, jotka ovat kyllästyneet elämään oman syntinsä paineen alla. Niille, jotka murehtivat, eivät ennen kaikkea toisten synnin tähden, vaan itsensä tähden. Kutsu on tarkoitettu sellaisille, jotka ovat perusteellisen kyllästyneitä jatkuvaan lankeamiseen samoihin synteihin, vaikka ne olisivatkin salassa.«Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat, niin minä annan teille levon!» Matt. 11:28-30

Sinä kadut kovuuttasi, ja näet oman ylimielisyytesi ja itsekkyytesi.

Jeesus tiesi, että on olemassa sellaisia ihmisiä, jotka tiedostavat, että heidän elämässään tulisi monen asian olla toisin. Ehkä sinä myös tunnet niin; kalvava levottomuus, tyhjyyden tunne, jota mikään tässä maailmassa ei voi täyttää, kaipaus Jumalan puoleen, jota et ehkä kykene täysin ilmaisemaan sanallisesti. Sinä kadut kovuuttasi, ja näet oman ylimielisyytesi ja itsekkyytesi. Tunnet itsesi epäpuhtaaksi tai tahratuksi ajatustesi ja mielikuviesi takia, jotka tulevat ja menevät, ilman että pystyisit kontrolloimaan niitä. Sen tähden tunnet itsesi syylliseksi.

Se, mitä muut ajattelevat sinusta, näkevätkö he kamppailusi tai eivät, oletko kristitty tai et, ei muuta sitä tosiasiaa, että itse tiedät todella hyvin, että sinulla ei mene hyvin. Sinä tiedät, että elämässäsi on voimia, jotka ovat voimakkaampia kuin sinä itse. Ne vetävät ajatuksissasi sinua pois Jumalasta kohti asioita, jotka eivät ole sinulle hyväksi. Ne ovat asioita, jotka voivat johtaa sinut kurjuuden kierteeseen. Jos et halua nähdä sitä, et enää ole rehellinen. Mutta sinähän haluat olla läpikotaisin rehellinen!

Jeesus tuntee kaipauksesi, ja hän myös tietää vastauksen: Sellaisille ihmisille minulla on sanoma! Hän voi antaa sinulle sen mitä kaipaat!

Ajatus Jumalasta ja ihmisistä, jotka ovat ymparilläsi ja jotka joutuvat kärsimään siksi, että sinä olet synnin sitoma, tekee surusta vielä pahemman. Sinä tiedät: Minä tarvitsen apua! Hädässäsi ja kaipauksessasi jumalallisen, puhtaan elämän puolesta, olet valmis antamaan mitä tahansa tullaksesi vapaaksi. Haluat niin mielelläsi kääntyä Jumalan puoleen!

Jeesus tuntee kaipauksesi, ja hän myös tietää vastauksenr: Sellaisille ihmisille minulla on sanoma! Hän voi antaa sinulle sen, mitä kaipaat! Hän voi antaa sinulle täysin uuden elämän! Ilman hänta et onnistu. Mutta hänen kanssaan se käy juuri niin kuin hän itse lupaa lämpimässä ja rakastavassa kutsussaan:

Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä anna teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt. Matt. 11:28-30

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.