Kukaan ei voi palvella kahta herraa

Kukaan ei voi palvella kahta herraa

Ketä seuraat? Ole rehellinen itsellesi. Tiesitkö, että vastauksesi tähän keskeiseen kysymykseen on ratkaiseva iankaikkisuuttasi ajatellen?

2 Minuuttia ·

On mahdollista elää joko lihan tai Hengen mukaan. ”Niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Lihan mieli on kuolema, mutta Hengen mieli on elämä ja rauha.” Room. 8:5-6. On mahdollista olla lihan vallassa (Room. 7:5) ja on mahdollista olla Hengen vallassa (Room. 8:9). Se riippuu meistä itsestämme,  elämmekö lihan vai Hengen vallassa? Elämmekö lihan himojen mukaan vai elämmekö Pyhän Hengen vallassa?

Emme ole velkaa lihalle elääksemme sen mukaan (Room. 8:12). Jos elämme Hengessä ja vaellamme Hengessä, liha himoineen ja haluineen ei vaikuta, se on ristiinnaulittu. Jos kuitenkin elämme lihan himojen mukaan, poljemme omantuntomme jalkojemme alle, emmekä kuuntele häntä, joka puhuu taivaasta. Minne korvamme ovat suuntautuneet? Lihan himojen vaatimuksille vai hänen puoleensa, joka puhuu taivaasta omalletunnollemme?

Tässä on kysymyksessä joko tai. Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Hän joko rakastaa toista ja vihaa toista, tai on uskollinen toiselle ja halveksii toista. Kumpi on nyt sinun Herrasi? Kristus vai Beliar? Kumpaa rakastat enemmän? Kumman puoleen käännyt? Nämä kysymykset ovat ratkaisevia ikuisuutta ajatellen. Anna itsellesi vilpitön vastaus.

Jos olet elänyt tähän päivään asti lihan mukaan tyydyttäen lihan ja mielen haluja, niin käänny ja torju kaikki lihan vaatimukset ja avaa sydämesi ja korvasi Jumalan kutsulle ja äänelle. Jompaakumpaa näistä kahdesta meidän on palveltava. Joko meidän on palveltava syntiä ja vääryyttä kuolemaksi tai sitten vanhurskautta elämäksi ja rauhaksi. Mitään välimuotoa ei ole. Joko kuoleman on hallittava tai sitten armon ja vanhurskauden (Room. 5:17). Joko yhden ihmisen rikkomus on koituu minulle kadotustuomioksi tai yhden ihmisen vanhurskas teko koituu minulle elämän vanhurskauttamiseksi (Room. 5:18). Joko uskon on saatava vaikuttaa tai sitten epäuskon.

Mutta Jumala olkoon kiitetty, että me nyt olemme synnistä vapautettuja ja tulleet Jumalan palvelijoiksi. Tämän hedelmä on pyhitys ja sen loppu iankaikkinen elämä (Room. 6:22).

Meidän on itse päätettävä, ketä haluamme palvella. Se on tahdon asia. Voimme tehdä sen, mitä haluamme. Kukaan ei voi sanoa, ettei hän voi palvella Herraa, jos hän todella haluaa. Jumala kohtaa välittömästi hyvän tahdon ja auttaa sellaista ihmistä kaikin tavoin. Jos hän ei tekisi niin, ei kukaan meistä voisi palvella häntä. Nyt on kuitenkin kirjoitettu: ”…ja joka tahtoo, ottakoon lahjaksi elämän vettä.” Ilm. 22:17.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 1929 BCC:n «Skjulte Skatter» -lehdessä
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.