Kuka vapauttaa minut tästä kuoleman ruumiista?

Kuka vapauttaa minut tästä kuoleman ruumiista?

Joudutko ruumiissasi olevan synnin lain vangitsemaksi, niin kuin Paavali? Haluatko päästä vapaaksi? Lue tämä artikkeli!

5 Minuuttia ·

"Minä kurja ihminen! Kuka vapauttaa minut tästä kuoleman ruumiista?" Room. 7:24.

Mikä on kuoleman ruumis?

Kuoleman ruumiilla tarkoitetaan ennen kaikkea tätä ruumistamme, joka kohtaa luonnollisen kuoleman, ellei Jeesus tule ennen sitä takaisin ja muuta kuolevaista ruumistamme.

Kun Paavali näki ruumiissaan toisen lain, joka soti hänen mielensä lakia vastaan, ja piti häntä vangittuna synnin lakiin, joka oli hänen jäsenissään, tämä toinen laki, synnin laki, oli juuri hänen kuoleman ruumiissaan (Room.7:23).

Minut otetaan vangiksi. Vain vihollinen voi ottaa vangiksi. Henki taistelee lihaa vastaan, ja liha Henkeä vastaan. Tässä taistelussa, jossa minun aina tulisi taistella Hengen puolella, voi käydä niin, että synnin laki jäsenissäni ottaa minut vangiksi. Vaikka mieleni palvelisi Jumalan lakia, tämä toinen laki jäsenissäni tempaa minut mukaansa, niin että teen asioita, joita en missään nimessä olisi halunnut tehdä. Teen siis sitä mitä vihaan (Room. 7:15-18).

Kuinka voin vapautua synnin laista?

Kun nyt synnin laki, joka on jäsenissäni, on ottanut minut vangiksi, kuinka voin päästä vapaaksi? Sisäinen ihmisenihän ei halunnut tehdä asioita, joita kuitenkin tein, vaan ne teki minussa asuva synti, joka oli liian vahva, ja sai minut vangikseen. Tätä vangitsemista ja sitä seuraavia tekoja kutsutaan "ruumiin teoiksi" (Room.8:13). Nämä teot täytyy kuolettaa Hengellä, ja silloin saan elää. Mutta jos elän lihani mukaan, ts. mieleni elää lihan mukaan, kuolen. Tämän vuoksi emme ole velkaa lihallemme (Room.8:12).

Paavali kysyy: "Kuka vapauttaa minut tästä kuoleman ruumiista?" Ei ole muita kuin Jumala, joka voi vapauttaa. Tämä vapautuminen tapahtuu Jeesuksen palatessa maan päälle, tai kun kuolemme Kristuksessa.

"Minä kurja ihminen!" Teen sitä, mitä en halua tehdä..

Saatat väittää: "Lihani ei palvele synnin lakia!" Tähän voi antaa vain yhden vastauksen: Olet mitä suurimmassa määrin tietämätön tässä kohdin, ja lisäksi väität asioita, joita et tiedä. Lihasi ei koskaan voi palvella Jumalaa, ja jos et jossakin kohdassa ole saanut valoa, on väistämätöntä että lihasi palvelee synnin lakia. Lihasi, jossa ei asu mitään hyvää, pakottaa sinut tekemään asioita, joita et haluaisi tehdä. Tämä kaikki siitä huolimatta, että mielesi palvelee Jumalan lakia.

Hengen valppaus auttaa sinua, niin että näet "ruumiin teot", ja tuomitset ne. Siten muutut jatkuvasti mielesi uudistuksen kautta, niin että voit tutkia, mikä on Jumalan tahto: mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä (Room.12:2). Tai niin kuin efesolaiskirjeessä lukee: .."uudistua hengeltänne ja mieleltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu Jumalan kuvan mukaisesti totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen. Pankaa sen tähden pois valhe ja puhukaa lähimmäisenne kanssa totta, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä." Ef. 4:23-25.

Jopa "hyvät ihmiset" tekevät ruumiin tekoja

Tässä muutama esimerkki ruumiin teoista, jotka voimme kuolettaa Hengen avulla: "Älköön suustanne lähtekö mitään sopimatonta puhetta … Älkää tehkö murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on annettu teille sinetiksi lunastuksen päivää varten. Kaikki katkeruus, kiukku, viha, huuto ja herjaaminen, kaikenlainen pahuus olkoon pois teistä." Ef. 4:29-31.

Kysyt: "Voiko tällaisia asioita esiintyä Jumalan lapsessa?" Kyllä, niitä esiintyy päivittäin, mutta niitä ei huomata, koska uneksitaan tai ollaan sokeita. Muut ihmiset sen sijaan huomaavat ne, ja useimmiten puhuvat siitä henkilön selän takana. Näin myös nämä puhujat ovat itse langenneet panetteluun. Efesolaisille oli annettu Pyhä Henki sinetiksi, mutta tällaiset asiat vallitsivat kuitenkin seurakunnassa, jos ei aivan kaikissa, niin useimmissa kuitenkin. Tätä voidaan nähdä myös tämän päivän seurakunnissa.

Ja mistä tämä kaikki johtuu? Niin, jäsenissä oleva synti vangitsee ihmiset suuremmassa tai pienemmässä määrin. Jopa Paavali itse joutui vangituksi, ja hän huusi: "Minä kurja ihminen, kuka vapauttaa minut tästä kuoleman ruumiista?" Room. 7:24. 

Kun asian laita oli tämä, eikä sitä voinut muuttaa, hän jatkaa: "Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tällaisena palvelen mielellä Jumalan lakia mutta lihalla synnin lakia." Room. 7:25. Kukaan ei voi olla tätä parempi. Liha ei voi tulla kuuliaiseksi Jumalan laille. Kun sen vuoksi palvelemme Jumalan lakia mielemme kautta, Jumala ei vaadi meiltä enempää. Kun sitten, Hengen avulla kuoletamme ruumiin teot (tämäkin mielemme kautta), tulemme vapaiksi siitä, minkä vangiksi jouduimme. Näin opimme perusteellisesti eron hyvä ja pahan sekä oikean ja väärän välillä.

Tämän vuoksi ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.

Elämän Hengen laki on vapauttanut sinut (siis mielesi) synnin ja kuoleman laista (Room.8:1-2).

Valossa vaeltaminen – synnin laista vapautuminen tässä "kuoleman ruumiissa"

Minä, siis mieleni, en palvele synnin lakia. Ja kun synti ei pääse kypsymään minussa, se ei myöskään voi synnyttää kuolemaa. Elämän Hengen laki on vapauttanut minut näistä kahdesta laista. Mutta en kuitenkaan ole vapautunut toisesta laista jäsenissäni. Siitä, mikä vangitsee minut synnin lakiin, joka on ruumiissani. Tästä laista vapaudun vähitellen vaeltamalla valossa, niin kuin hän on valossa, ja Kristuksen veri puhdistaa minut kaikesta synnistä. Valossa vaeltaminen tarkoittaa tuomiossa vaeltamista, jolloin voimme kuolettaa ruumiin teot Hengen avulla. "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, me eksytämme itsemme eikä totuus ole meissä." 1. Joh. 1:7-8.

Joku saattaa sanoa: tämäpä on monimutkainen oppi! Ei, tämä on varsin mutkaton sille, joka tutkii Herran lakia päivin ja öin. Tietenkin jos ajatukset ovat sidottuja tuloihin ja menoihin, tästä opista tulee uutta, vaikeaa ja vierasta. Sille, joka palvelee mielellä Jumalan lakia, tämä on yksinkertaista ja helppoa. Tähän palvelustyöhön Jumala on kutsunut meidät näinä muukalaisuuden päivinämme, kun olemme tässä "kuoleman ruumiissa".

 

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran otsikolla "Dødens legeme" BCC:n seurakuntalehdessä "Skjulte Skatter" marraskuussa1934.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.