Kuka on vihollisemme ja miksi meidän on taisteltava sitä vastaan?

Kuka on vihollisemme ja miksi meidän on taisteltava sitä vastaan?

Mitä meidän on voitettava? Miksi se on niin tärkeää?

5 Minuuttia ·

”Kärsi vaivaa niin kuin Kristuksen Jeesuksen hyvä sotilas. Ei kukaan, joka palvelee sotilaana, sekaannu jokapäiväisen elatuksen toimiin, sillä hän tahtoo olla mieliksi sille, joka on hänet pestannut.” 2. Tim. 2:3-4.

Koko Raamattu on täynnä kirjoituksia vihollisista, taisteluista ja kielikuvia taisteluun ryhtymisestä. Meidän on muistettava, että toteutamme nimenomaan hengellistä sodankäyntiä. Taistelemme ”hallituksia ja henkivaltoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita ja taivaan avaruuden pahoja henkiolentoja vastaan.” Ef. 6:12. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka tämä maailma muuttuisi kuinka pimeäksi tahansa, ja vaikka tämän maailman henki olisi kuinka sidottu syntiin ja vääryyteen tahansa, olemme kutsutut ankaraan taisteluun vastakkaiseen suuntaan. Taistelemme puhtauden, oikeuden ja Jumalan tahdon puolesta keskellä kieroa ja turmeltunutta sukupolvea (Room. 12:2; Fil. 2:15).

Tarkoitus on, että jokainen kristitty olisi aktiivinen. Meidän tehtävämme on osoittaa, että Jumalan tahto on täydellinen. Meidän on oltava etulinjassa taistelemassa Saatanaa ja pahuuden henkivaltoja vastaan, jotka haluavat hallita koko maailmaa. Meidän on oltava este, joka pysäyttää ne saavuttamasta päämääräänsä: niitä, jotka pysyvät pystyssä loppuun asti ja ovat lyömättömiä. Meidän on oltava valo ja suola tässä maailmassa (Matt. 5:13-16).

Miten siis  yksi henkilö voi aikaansaada muutoksen?

Hengellinen sodankäynti omassa elämässäsi

Olemalla uskollinen omassa elämässäsi. Jos rakastat Jeesusta enemmän kuin mitään muuta, ja ainoa kaipauksesi on elää miellyttäen häntä – koska olet velkaa hänelle kaiken – niin vastaus on selvä. Vihollinen on ainut, joka on sinun ja tämän päämäärän välissä.

Synti vastustaa Jumalan sanaa ja tahtoa aiheuttaen eron Jumalan ja meidän välille. Vaikka lihassamme, luonnossamme, olevat himot ja halut kiusaavat meitä syntiin, niin Saatana käyttää näitä kiusauksia siihen, että hän koittaa saada meidät tekemään syntiä. Hän kuiskii korvaamme saadakseen synnin näyttämään houkuttelevalta, sellaiselta, mikä tekee meidät onnellisiksi, vaikka totuus synnistä on, että se vahingoittaa henkeämme katkaisemalla yhteytemme Jumalaan ja tämän yhteyden tuomaan siunaukseen. Tosiasiassa synti ei aiheuta muuta kuin kurjuutta, sokeutta, huonoa oloa ja monia muita pahoja asioita elämäämme.

”Varas ei tule muuta kuin varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut tuomaan elämän ja yltäkylläisyyden." Joh. 10:10. Varas, josta Jeesus tässä puhuu, on Saatana. Mutta sitten Jeesus sanoo, että hän itse on tullut tuomaan meille elämän ja yltäkylläisyyden! Elämän ja yltäkylläisyyden saamme, kun taistelemme tätä vihollista vastaan. Kun näemme henkilökohtaiset kiusauksemme taisteluna pimeyden voimia vastaan, jotka pyrkivät hallitsemaan tätä maailmaa, ymmärrämme, miksi Raamattu puhuu niin voimakkaasti voitosta ja sotilaana olemisesta. Isku syntiä vastaan omassa elämässämme on isku maailman pahuutta vastaan. Taistelulla on paljon suurempi merkitys, kuin vain oma, henkilökohtainen elämämme.

Emme taistele ainoastaan itsemme vuoksi. Taistelemme rakentaaksemme Kristuksen ruumista (Room. 12:5). Kaikki, jotka ovat mukana taistelemassa, ovat osa tätä ruumista. Taistelemme toistemme puolesta vahvistaaksemme ja innostaaksemme toisiamme. Kun valvomme itseämme ja opetustamme (norj: oppia) ja olemme siinä kestäviä, niin pelastamme sekä itsemme että ne, jotka kuulevat meitä (1. Tim. 4:16). Siten Jumala voi käyttää meitä vanhurskauden aseina, esimerkkinä kaikille, jotka kohtaamme (Room. 6:12). Voimme olla elämän tuoksu elämäksi, Kristuksen tuoksu pelastuvien joukossa (2. Kor. 2:15-16).

Ikuinen elämä

Sitä mukaa, kun edistymme tällä tiellä, tulemme yhä enemmän eläväksi tehdyiksi hengessämme. Henkemme on silloin ikuinen ja se johtaa ikuiseen elämään. Kun annamme periksi kiusaukselle ja päästämme Saatanan ja synnin elämäämme, henkemme kutistuu ja saastuu, ja ikuinen yhteys Isään ja Poikaan tukahtuu (Ef. 2:1). Periksi antaminen synnille on ikuinen tappio; se merkitsee paljon enemmän kuin vain lyhytaikaista petosta. Hetkeä ei voi uusia; emme saa takaisin mahdollisuutta tulla osallisiksi hyveestä, joka on tarjolla juuri sillä hetkellä. Jos jatkamme periksiantamista synnille, ja elämme siinä, seurauksena on kuolema (Jaak. 1:14-15).

Kyseessä ei ole vain fyysinen kuolema. Kaikki me kuolemme fyysisesti, mutta ne, jotka on tehty eläviksi hengessään, saavat olla yhdessä Pelastajansa kanssa. Ne, joiden henki on katkaissut yhteytensä Jumalaan ja jotka ovat synnin saastuttamia, viettävät koko ikuisuuden saavuttamattomassa kaipauksessa olla yhteydessä Jumalaan ja hänen hyvyyteensä. Tämä on hengellinen kuolema, synnin palkka (Room. 6:20-23). Se on pahinta, mitä voi tapahtua! Juuri siksi synti on niin suuri vihollinen.

Mutta juuri nyt, kun elämme täällä maan päällä, meillä on mahdollisuus taistella sitä vastaan. Voimme iskeä Saatanaa joka kerta, kun tulemme kiusatuiksi. Meillä on tässä mahtava mahdollisuus, joten älkäämme kääntykö pois Jumalasta siksi, että tulemme Saatanan ja synnin pettämiksi. Sen sijaan meillä voi olla sama huuto sydämessämme kuin Jeesuksella oli: ”Katso, minä olen tullut tekemään sinun tahtosi.” Hepr. 10:7. Silloin hänen tahtonsa toteutuu elämässämme ja kasvamme ylenpalttisen rikkaassa, ikuisessa elämässä.  

Ei ole todellakaan mitään epäilystä siitä, että voitamme jokaisen kiusauksen, kun Jumala on puolellamme. Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä, ja hän kykenee antamaan kaiken, mitä tarvitsemme voittaaksemme vihollisen. Silloin elämämme todistaa, että Jumalan tie on ainoa oikea ja täydellinen tie. Siunaus, jonka saamme, kun taistelemme uskollisesti, on jotain, mitä emme voi edes alkaa käsittää inhimillisesti.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.