Kuinka voin voittaa synnin, vaikka minusta ei tunnu siltä?

Kuinka voin voittaa synnin, vaikka minusta ei tunnu siltä?

Meidän pitää oppia näkemään synti Jumalan silmin, ja vihata sitä samalla tavalla kuin hän, tunteistamme riippumatta.

5 Minuuttia ·

Synti tuli maailmaan Saatanan ylpeyden takia ja hänen halustaan olla Jumalan kaltainen, ja tämä jätti kaameat, pysyvät jäljet Jumalan täydelliseen luomakuntaan. Jumalalla ei ole olemassa mitään harmaata aluetta, kun on kysymys synnistä. Kaikki synti on ylen määrin synnillistä. Hän vihasi syntiä niin paljon, että lähetti ainutsyntyisen Poikansa maailmaan, jotta me voisimme pelastua synnistä. Toisin sanoen, meille on ehdottoman tärkeää vapautua siitä täysin, eikä se ole mahdollista muuten kuin todella vihaamalla syntiä ja näkemällä se sellaisena kuin se on.

Totuus synnistä

Mutta viha ei tule luonnostaan.

Kiusaus tulee aina tuntumaan joltakin, mitä oikeastaan haluat tehdä; se juuri tekee siitä kiusauksen. Mutta Jumala on puhunut sydämessäsi, ja olet tehnyt päätöksen seurata Jeesusta ja luopua omasta tahdostasi, joka on ihmisen luonnossa oleva halu syntiin. Hengessäsi ja mielessäsi valitset kuitenkin hyvän. Mutta sitten löydät sen pahan, joka edelleen on olemassa, vaikka olet päättänyt tehdä hyvää, tai - yksinkertaisesti sanottuna – tulet edelleen kiusatuksi syntiin (Room. 7:21). Voi olla vaikea nähdä, mitä se paha oikeastaan on. Tunteesi sanovat, että synnin valitseminen tuntuisi hyvältä ja antaisi sinulle onnen ja tyydytyksen. Kiusauksen hetkellä tunnet esimerkiksi, että haluat ärsyyntyä, koska toinen henkilö ansaitsee sen. Tai tunnet, että haluat todella pitää kiinni tietystä himosta, vaikka tiedät, että se ei ole oikein. Silloin voi olla vaikea tuntea vihaavansa syntiä.

Mutta tämä on totuus: Tunteesi valehtelevat sinulle. Sitä ei voi riittävästi korostaa. Nämä tunteet tulevat lihasta, joka on syntymässä saatu synnin ruumis ja joka haluaa hallita sinua. Todellinen minäsi on kuitenkin mielesi ja henkesi, joka teki päätöksen elää täysin Jeesukselle, ja se käy taistelua lihaa vastaan riippumatta siitä, mitä tunnet.

Voima Jumalalta

Alussa et ehkä tunne vihaavasi syntiä sen tullessa esiin, ja Saatana painostaa sinua antamaan periksi tunteillesi. Mutta jos uskot, että todellinen minäsi haluaa todella voittaa synnin miellyttääkseen Jumalaa, silloin sinun tulee kiusauksen hetkellä taistella uskossa kaikkia tunteitasi ja lihassasi olevia himoja ja haluja vastaan. Se merkitsee, että sinun täytyy astua armon valtaistuimen eteen ja huutaa Jumalalta apua. Jeesus, joka tuntee hyvin taistelusi ja kiusauksesi, koska hän itsekin kohtasi samat asiat ollessaan maan päällä, rukoilee sinun puolestasi. Kun hän näkee henkesi olevan niin halukas, ja valmis voittamaan, mutta tunteet ovat niin heikot, silloin hän antaa sinulle kaiken sen voiman ja armon, mitkä voittamiseen tarvitaan.

Ihmiset, jotka toimivat näin, ovat Jumalalle kallisarvoisia. Hän näkee, kun voitat, valitset vastoin tunteitasi ja olet kuuliainen, koska sinulla on halu hyvään. Kuuliaisuus tuo suuren siunauksen, ja juuri kuuliaisuus tunteista riippumatta on synnin vihaamista.

Lihassasi ei asu mitään hyvää

Kun alat seurata Jeesusta tiellä, voi käydä niin, että lankeat ja teet syntiä hyvästä tarkoituksestasi huolimatta. Silloin koet, että synti tuo mukanaan vain joukon ongelmia. Sen seurauksena saat huonon omatunnon, rikkoutuneet ihmissuhteet ja katkenneen suhteen Jumalaan jne. Kun näet, kuinka paha asia synnin tekeminen oikeastaan on, siitä alkaa nousta kaamea löyhkä. Alat inhota sitä; näet synnin seuraukset. Tämä johtaa siihen, että vihaat syntiä ja voitat sen, ja tämä taas johtaa hyvyyteen, rauhaan, rakkauteen ja kaikkiin hyveisiin, jotka kestävät läpi elämän. "Nautinto" synnille periksi antamisesta kestää vain hetken, ennen kuin alat tuntea syyllisyyttä ja kurjuutta, jonka se tuo mukanaan. Tämän kokeminen vahvistaa vain päätöstäsi olla enää olematta missään tekemisissä synnin kanssa.

Synnin palkka on kuolema. Saatana tulee vain tappamaan, varastamaan ja tuhoamaan (Joh. 10:10). Tämä on totuus synnistä. Siitä saa vain hetken tyydytyksen, joka katoaa nopeasti; ja synti johtaa lopuksi kuolemaan.

"Sillä Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Room. 6:23.

Jeesus rakasti meitä niin suuresti, että jätti taivaan ja tuli maan päälle voittaakseen synnin, jottei meidän enää tarvitsisi olla sidottuja synnin tekemiseen. Tämän uhrin johdosta meillä voi nyt olla yltäkylläinen elämä (Joh. 10:10). Jos olemme aitoja kristittyjä ja opetuslapsia, jotka rakastavat Jeesusta, tämän tulisi innostaa meitä suhtautumaan syntiin samalla tavoin kuin hän. Kuinka voimme kunnioittaa häntä siitä, mitä hän on tehnyt? Tekemällä saman hänelle. Voittamalla synnin niin, että voimme eräänä päivänä seisoa hänen edessään ilman tahraa ja ryppyä, ja kuulla hänen sanovan: "Hyvin tehty, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Tule Herrasi ilojuhlaan." Ef. 5:27; Matt. 25:21.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.