Kuinka voin ottaa jokaisen ajatuksen vangiksi?

Kuinka voin ottaa jokaisen ajatuksen vangiksi?

Mitä teen ajatuksille, jotka eivät miellytä Jumalaa?

4 Minuuttia ·

Minun on mahdollista tehdä jotain kaikille niille ajatuksille, jotka eivät ole Jumalan mielen mukaisia, ennen kuin ne pääsevät sydämeeni ja tulevat osaksi minua!

«Niinkuin hän mielessään laskee, niin hän menettelee. (norj.: Niin kuin hän sielussaan ajattelee. sellainen hän on.)» (Salomos Ordspråk 23,7) Se, mitä ajattelemme, ratkaisee kuka olemme. Tutkijat ovat eri mieltä siitä, kuinka monta ajatusta meillä on joka päivä, mutta kaikki ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että niitä on tuhansia. Se, millaisia olemme, rakentuu hetki hetkeltä niistä ajatuksista, joita päästämme sydämeemme ja mieleemme. Mutta kuinka voimme kontrolloida niitä tuhansia ajatuksia, joita mieleemme tulee päivittäin? Mitä teemme niille ajtuksille, jotka eivät miellytä Jumalaa?

Mitä teemme niille ajtuksille, jotka eivät miellytä Jumalaa?

Usein ajatuksemme ovat suuntautuneina niihin tavallisiin tehtäviin, joita meidän pitää suorittaa arkipäivässä. Mutta päivän kuluessa voimme ottaa vangiksi ne ajatukset ja asenteet, jotka ovat vastoin Jumalan tahtoa, ja estää niitä saamasta sydäntämme ja mieltämme valtaansa. Paavali selittää, kuinka tämä on mahdollista: «…sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia. Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle.» (2 Kor. 10:4-5) On kirjoitettu, että meidän tulee taistella pitääksemme ajatuksemme puhtaina, mutta on myös kirjoitettu, että meillä on aseet, joilla taistella!

Voimme ajatella tavallista tilannetta arkipäivästä: Esimieheni töissä antaa minulle ehkä tehtävän, jota vihaan, ja negatiiviset, valittavat ajatukset nousevat päähäni. Nämä ajatukset ovat kiusauksia – ja minulla on mahdollisuus tehdä niille jotain ennen kuin ne pääsevät sydämeeni ja tulevat osaksi minua. Tämän tyyppiset ajatukset meidän tulee ottaa vangiksi valitsemalla kuuliaisuus Jumalan sanaa kohtaan; esim. tätä sanaa kohtaan Fil. 2:14:ssä: "Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä." Sellaiseen valintaan tarvitaan kunnon taistelu ajatuselämässämme, mutta meidän sota-aseemme – Jumalan sana ja Pyhän Hengen voima – ovat voimalliset auttamaan meitä. Rukoilemalla Jumalaa siinä hetkessä, kun tunnemme, että tulemme kiusatuiksi, voimme saada voimaa pitää ajatuksemme puhtaina.

Jumalan sana ja Pyhän Hengen voima ovat voimalliset auttamaan meitä.

Meidän pitää myös vahvistaa itseämme etukäteen tätä taistelua varten Jeesuksen esimerkin mukaan, kun Saatana kiusasi häntä muuttamaan kivet leiviksi: «Mutta hän vastasi ja sanoi: Kirjoitettu on: Ei ihminen elä yksin leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.» (Matt. 4:4) Jeesus oli aseistautunut lukemalla ja tutkimalla Jumalan sanaa, joka pystyi auttamaan häntä ahdistuksissa, joita hänellä elämässä oli. Jos näemme, että ajatuselämäsämme on alueita, missä on vaikea voittaa, voimme löytää erityisiä raamatunpaikkoja, jotka voivat auttaa meitä saamaan voiton ja uskomaan Jumalaan, joka on voimallinen pelastamaan!

Jos esimerkiksi tiedämme, että tulemme helposti kiusatuiksi epäpuhtaisiin ajatuksiin vastakkaisesta sukupuolesta, voimme ottaa sydämeemme Jeesuksen sanat: «Mutta minä sanon teille: Jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa. Jos sinun oikea silmasi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.» (Matt. 5:28-9) Jos suutumme helposti, voimme aseistautua Jaakobin kehotuksella: «Te tiedätte sen rakkaat veljeni. Mutta olkoo jokainen ihminen nopea kuulemaan, hidas puhumaan, hidas vihaan, sillä miehen viha ei tee sitä, mikä on oikein Jumalan edessä.» (Jaak. 1:19-20) Nämä Jumalan sanat ovat aseemme, ja ne antavat meille voimaa ottaa kaikki epäpuhtaat ajatukset vangiksi!

…voimme tulla vähän enemmän Kristuksen kaltaiseksi joka päivä!

Pyhän Hengen kautta voimme saada armon ja voiman ottaa ajatukset vangiksi kuuliaisuudessa Kristusta kohtaan, ja tässä prosessissa me muutumme henkilöksi, joka hän haluaa meidän olevan. Meillä on fantastinen toivo siitä, että voimme tulla vähän enemmän Kristuksen kaltaiseksi joka päivä voittamalla synnin ajatuselämässä. Tällä tavalla meistä tulee arvokkaita työkaluja Jumalan käteen. Sallimalla tämän Jumalan työn tapahtua meissä, se on suurin tehtävä, mihin voimme ryhtyä elämässämme.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.