Kuinka voin kuulla Jumalan äänen?

Kuinka voin kuulla Jumalan äänen?

Kun kristittynä haluan miellyttää Jumalaa, olen riippuvainen hänen johdatuksestaan ja neuvoistaan. Mutta kuinka voin löytää hänet? Kuinka voin kuulla Jumalan äänen?

4 Minuuttia ·

Kun kristittynä haluan miellyttää Jumalaa, olen riippuvainen hänen johdatuksestaan ja neuvoistaan. Mutta kuinka voin löytää hänet? Kuinka voin kuulla Jumalan äänen?

Herätyskello soi ja juoksen rappuset alas. Unohdin pakata eväät illalla, mutta nyt ei ole aikaa; minun pitää vilkaista vielä muistiinpanot läpi ennen koetta. Autossa matkalla kouluun on hiljaista, ja ajatukseni kääntyvät Jumalan puoleen. Haluan tehdä hänen tahtonsa ja kaipaan kuulla hänen ääntään. Tiedän, että jopa elämän kiireiden keskellä Jumala haluaa puhua minulle; mutta kuinka voin kuulla Jumalan äänen?

Tiedän, että Jumala puhuu minulle joka päivä

Hiljainen kuiskaava ääni

Tuhansia ajatuksia vilisee päässäni joka tunti, mutta miten on suhteeni laita Jumalaan? Onko minulla vilpitön kaipaus miellyttää Jumalaa ajatuksissani, sanoissani ja teoissani? Kun minulla on se kaipaus, Jumala avaa korvani hänen äänelleen. En ole koskaan kuullut Jumalan ääntä samalla tavalla kuin kuulen ympärilläni olevien ihmisten puhuvan, mutta tiedän, että Jumala puhuu minulle joka päivä.

Kertomus profeetta Eliasta on hyvä kuva siitä, kuinka Jumala puhuu minulle sydämessäni. Kun Herran sana tuli Elialle ja sanoi, että hänen tulisi mennä seisomaan vuorelle Herran eteen, ei Jumala ollut voimakkaassa myrskyssä, joka halkoi vuoret ja särki kalliot, eikä hän ollut maanjäristyksessä tai tulessa. Tulen jälkeen Elia kuuli Jumalan "hiljaisen kuiskaavan äänen" (1. Kun. 19:11-12).

Nopea tottelemaan

Kuinka sitten voin kuulla tämän "hiljaisen kuiskauksen", joka puhuu minulle? Kun esimerkiksi tulen vaikeaan tilanteeseen ja tulen muistutetuksi raamatunjakeesta, joka vahvistaa minua.

Kun olen nopea tottelemaan, hän puhuu minulle edelleen.

Jumala muistuttaa minua myös tekemään hyvää, mutta samanaikaisesti hän osoittaa minulle synnin, joka asuu inhimillisessä luonnossani. Voin esimerkiksi tulla kiusatuksi ärsyyntymään ihmisiin, joiden kanssa olen tekemisissä arkipäivässä, vaikka yritänkin siunata heitä. Jos korvani ovat avoimet, kuulen, että Jumala muistuttaa, että juuri minun omat itsekkäät vaatimukseni ovat ongelman syy, ja silloin minulla on mahdollisuus ristiinnaulita nämä vaatimukset, niin että voin muuttua!

Kun olen nopea tottelemaan Jumalan ääntä, hän puhuu minulle edelleen. Aina ei ole helppoa olla kuuliainen sille, mitä kuulen. Tavallisesti se maksaa minun oman tahtoni; minun tulee luopua omista toiveistani ja mielipiteistäni tehdäkseni sen, mitä hiljainen kuiskaus sanoo, että minun tulee tehdä. Kun kuulen ja tottelen, silloin minun henkilökohtainen suhteeni Jumalaan vahvistuu ja syvenee!

Minun tulee luopua omista toiveistani ja mielipiteistäni tehdäkseni mitä hiljainen kuiskaus käskee minun tehdä.

Elämä täynnä rauhaa ja iloa

Jaakobin kirjeessä 4:8 on kirjoitettu, että jos pysyn lähellä Jumalaa, hän pysyy lähellä minua. Olen huomannut, että kun luen Raamattua ja rukoilen, silloin Jumala lähettää minulle avun siihen, että voin elää hänen tahtonsa mukaan. Hän puhuu minulle selvästi päivittäin. Hän ei vain osoita minulle, kuinka voin tehdä asiat paremmin ulkoisesti; hän osoittaa minulle myös synnin, joka asuu inhimillisessä luonnossani, mikä tekee elämän vaikeaksi minulle itselleni ja niille, jotka ovat ympärilläni. Kun rukoilen häntä hädässäni, hän antaa minulle mahdollisuuden voittaa synti, ja hän vahvistaa minua siihen!

Pysyäkseni lähellä Jumalaa, minun tulee olla avoin ja valmis tottelemaan hänen tahtoaan. Minun tulee olla lähellä kuullakseni. Jos minulla on vastahakoinen suhtautuminen Jumalan lakiin, silloin pidän itseni kaukana. "Jolla on korva, se kuulkoon." Tämä kehotus toistuu useasti Ilmestyskirjassa. Jos kuulen, saan Jumalalta ravintoa hengelleni, ja sillä tavalla voin myös olla avuksi niille, jotka ovat lähelläni. Sellainen elämä miellyttää todellakin Jumalaa.

Kuuliaisuus häntä kohtaan on tehnyt minut valtavan onnelliseksi!

Jumalan äänen kuunteleminen ja sen jälkeen kuuliaisuus häntä kohtaan on tehnyt minut valtavan onnelliseksi! Jumala haluaa tehdä minut vapaaksi syntisestä ihmisluonnostani. Kun kuuntelen hänen ääntään kaiken kiireen keskellä, tämä prosessi voi tapahtua minussa. Tämä prosessi on pyhitys. Tämä elämä on täynnä rauhaa ja iloa!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.