Kuinka voin "käännyttää" ystäväni kristityiksi?

Kuinka voin "käännyttää" ystäväni kristityiksi?

Jonkun ihmisen “käännyttämisessä” kristityksi uskollinen elämä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

4 Minuuttia ·

Mitään maailmassa ei voi verrata meidän fantastiseen kutsumukseemme kristittyinä – saada osaa jumalallisesta luonnosta. Kutsumuksemme on seurata Jeesusta kaikessa ja siten saada osaa näistä suurimmista ja kallisarvoisimmista lupauksista. Uskollinen elämä johtaa rikkaaseen elämään ja iankaikkiseen palkintoon, ja Jumala on antanut meille kaiken, mitä tarvitaan sellaisen elämän saamiseen. Tämän kutsumuksen vuoksi kannattaa luopua kaikesta.

«Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meitä kirkkaudellaan ja täydellisyydellään.» (2. Piet. 1:3-4)

Sokeus totuudelle

Kun ymmärrämme, kuinka suuri tämä kutsumus on, me alamme kaivata sitä, että meidän rakkaamme voisivat olla kanssamme tällä tiellä kohti iankaikkista kirkkautta, niin että he voisivat pelastua "maailman turmeluksesta, joka johtuu himosta". On sydäntäsärkevää nähdä kuinka Saatana on tehnyt heidät sokeiksi totuudelle; kuinka hän on eksyttänyt heidät, niin että he eivät näe tarvitsevansa Jumalaa. He eivät näe, että himojen seuraaminen todellakin johtaa heidät turmelukseen.

Ihmisten pitää nähdä se, että kannattaa olla kristitty. Julistus ilman elämää on käyttökelvotonta.

Saatana on taitava manipuloimaan. Hän valehtelee, hän pettää, hän saa synnin näyttämään vähemmän synnilliseltä, niin että ihmiset eivät näe, mihin vahinkoon se johtaa. Hän on viekas; susi lampaan vaatteissa. Hän saa synnin näyttämään houkuttelevalta ja viattomalta. "Vain tämän yhden ainoan kerran. Se ei ole niin vaarallista. Ajattele vain kuinka mukavalta se tuntuu! Kukaan ei vahingoitu siitä." Kuinka voimme saada heidät ymmärtämään, että on kysymys paljon enemmästä kuin vain tästä? Siitä, että valhe, turhamaisuus, toisista pahan puhuminen jne. -kaikki nämä asiat, jotka vaikuttavat niin vaarattomilta – oikeasti aiheuttavat iankaikkisen vahingon henkeemme? Mutta kuinka voimme tehdä sen? Yritys puhua heidät ympäri johtaa useimmiten riitaan, turhautumiseen ja välien rikkoutumiseen. Ihmisten pitää nähdä se, että kannattaa olla kristitty. Julistus ilman elämää on käyttökelvotonta.

Loistakoon teidän valonne

«Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat.» (Jaak. 1:12)

Kun olemme järkähtämättömiä innossamme voittaa Saatana ja synti, silloin tapahtuu muuttuminen elämässämme.

Jotta voisi saada tämän elämän kruunun, ja siten näyttää ystäville ja perheelle, että kannattaa elää tätä elämää, meidän pitää tehdä työtä, taistella, rukoilla ja olla 100% kuuliainen, kun Jumla osoittaa, että meidän tulee puhdistaa pois synti, mihin meitä kiusataan. "Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu." (1. Piet. 2:1) Meidän tulee suhtautua niin vakavasti.

Kun olemme järkähtämättömiä innossamme voittaa Saatana ja synti, silloin tapahtuu muuttuminen elämässämme. Toiset näkevät, että me olemme nyt kärsivällisiä siinä, missä ennen reagoimme kärsimättömästi. Siinä, missä ennen ajattelimme vain itseämme, ajattelemme nyt vain toisten parasta. Siinä missä meidän ennen oli tapana puhua toisista rumasti, on nyt vain hyvyyttä ja ystävällisyyttä. Kun he näkevät tämän, he tietävät, että elämässämme tapahtuu jotakin. He näkevät tulokset uskollisesta elämästä. Elämä, jota elämme, puhuu heille eniten. Se saa heidät näkemään, että heidän elämänsä ei riitä. Tämä elämä todellakin tyydyttää verrattuna siihen elämään, jossa aina vaan haluaa jotain enemmän.

«Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän isäänne, joka on taivaissa.» Matt. 5:16

Tehokas lähetystyöntekijä

Ja voimme rukoilla heidän puolestaan! Rukoilla, että Jumala avaisi heidän silmänsä näkemään puutteensa!

Kun puhdistamme itsemme synnistä ja vastustamme Saatanaa, tulemme lähemmäs Jumalaa. (Jaak. 4:7-8) Kun meillä on tämä yhteys häneen, hän voi antaa meille oikeat sanat sanottavaksi, ja hän osoittaa oikean hetken puhumiseen. Mutta sitä ei voi tehdä ilman, että sanojemme takana on elämä. Jos emme itse elä tätä elämää, emme voi olla lähetyssaarnaajia.

Ja voimme rukoilla heidän puolestaan; rukoilla, että Jumala avaisi heidän silmänsä näkemään puutteensa! Ei turhaan ole kirjoitettu: "Vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras." (Jaak. 5:16)

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.