Kuinka tiedän, mikä on Jumalan suunnitelma kohdallani?

Kuinka tiedän, mikä on Jumalan suunnitelma kohdallani?

Olin varma uskossani, mutta en ollenkaan varma tulevaisuudestani…

5 Minuuttia ·

Mietin tarkkaan ammatinvalintaani, kun oli aika hakea opiskelemaan. Mitä, jos valitsisin väärin suhtessa Jumalan suunnitelmaan? Kuinka voin tietää, mikä oli Jumalan tahto juuri minun kohdallani?

Olin varma uskostani, mutta en ollenkaan varma tulevaisuudestani ja kuinka siitä selviäisin. Olin vakuuttunut siitä, että Jumalalla oli suunnitelma minua varten, ja halusin niin mielelläni valita oikein, jotta se vastaisi Jumalan suunnitelmaa kohdallani.

Mikä koulutus minun pitäisi valita?

Yläaste lähestyy loppuaan ja päässä pyörii se sama piinaava kysymys. Se muistuttaa ajatuksissani vähän väliä päivän mittaan, eikä vähiten illalla, kun olen käynyt nukkumaan. Suuri: "Mikä minusta tulee isona?"-kysymys on iskenyt minuun kaikella voimallaan. Siitä on yhtäkkiä tullut yhtä todellinen kuin kuluneista kirjoista, jotka pian pakkaan kasaan.

Yliopistot ja korkeakoulut houkuttelevat minua eri opintovaihtoehdoilla. Ajatukseni käyvät niissä jokaisessa, ja luen paljon eri suunnista, jotka voisin valita. Mielestäni suuntia on aivan liian monta, en nimittäin pidä siitä, että minun pitää valita. Mitä sitten, jos valitsen väärin? Silloin Jumala ei kai saa vietyä läpi suunnitelmaansa minussa? Haluaisin tietää tarkkaan, mitä Jumala haluaa kohdallani, ajattelen usein. Tunteeni menevät vuoristorataa ja tunnen itseni väsyneeksi.

Haluaisin tietää tarkkaan, mitä Jumala haluaa kohdallani, ajattelen usein.

Kaikki vaikuttaa parhaakseni – valinnasta riippumatta?

Eräänä päivänä herätessäni mieleeni tuli jae, joka ratkaisi koko tämän ongelman, ja se on auttanut minua monessa tilanteessa senkin jälkeen.

«Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaa ovat kutsutut.» (Room. 8:28)

Der var svaret. Så enkelt som det. Det var som om noen hadde skrudd på lyset i et mørkt rom. Så lenge jeg er sikker på at jeg vil tjene Gud av hele hjertet, så er det det som betyr noe for Gud. Han som har makt over himmel og jord kan selvfølgelig vende alle ting om slik at det blir det beste for meg.Siinä oli vastaus. Näin yksinkertainen vastaus. Se oli kuin joku olisi sytyttänyt valon pimeään huoneeseen. Niin kauan kuin olen varma siitä, että haluan palvella Jumalaa koko sydämestäni, silloin juuri sillä on merkitystä Jumalalle. Hän, jolla on valta taivaassa ja maan päällä, voi tietysti kääntää kaikki asiat niin, että siitä tulee parasta minulle.

Yksinkertaisempi elämä

Se, voiko Jumala käyttää minua, ei riipu koulutuksestani tai kyvyistäni, se riippuu mielenlaadustani.

Aivan kuin raskas taakka olisi nostettu pois harteiltani samalla hetkellä. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan huomasin, että rauha levisi koko ruumiiseeni. Tulin täysin vakuuttuneeksi siitä, että Jumala halusi siunata sen, mitä valitsin, oli se sitten mitä tahansa. Se, voiko Jumala käyttää minua, ei riipu koulutuksestani tai kyvyistäni, se riippuu mielenlaadustani.

Kun minulla on se mielenlaatu, että kaipaukseni on palvella Jumalaa elämälläni, olen myös kiinnostun löytämään totuuden itsestäni. Menipä tekemieni käytännön valintojeni suhteen hyvin tai huonosti, niin Jumala voi aina opettaa minua vaeltamaan totisena ja aitona opetuslapsena, ja voin saada taivaallisia rikkauksia jokaisesta tilanteesta.

Hänen suunnitelmansa kohdallani on, että löytäisin sen, mitä lihastani nousee esille, niin että voin ryhtyä taisteluun sitä vastaan. Mitä lihastani nousee esille? Ne ovat asioita, joista haluaisin oikeastaan mieluiten päästä eroon; sellaisia kuin itsekkyys, murehtivat ajatukset, halut ja himot jne. Hän antaa minulle voiman, mitä tarvitsen näiden kiusausten voittamiseksi, ennen kuin ne ovat kehittyneet synniksi.

Elämä Jumalan yhteydessä ja siunauksessa

Tämä on sen jälkeen auttanut minua elämässä paljon. Tilanteet voivat usein vaikuttaa monimutkaisilta ja vaikeilta, mutta silloin voin muistuttaa itseäni Jumalan lupauksesta "kaikki vaikutta niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat". Kun suhtaudun näin, silloin Jumala voi kaikissa elämäntilanteissa osoittaa minulle, mikä hänen tahtonsa on, ja seuraamalla sitä, tulen siunatuksi ja saan osuutta iankaikkisesta elämästä.

Kun näen asiat siltä kantilta, se yksinkertaistaa tilanteet uskomattomalla tavalla. Silloin voin yksinkertaisesti ja helposti tehdä valinnan ja olla varma, että Jumala on kanssani, minähän rakastan Jumalaa! Hänen valtansa kääntää ja järjestää asiat on paljon suurempi kuin ymmärräämme.

«Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle.» (2. Aikak. 16:9)

On fantastista tietää, että Jumala näkee minut aina ja tukee minua. Voin levätä turvallisesti Hänen kädessään lopun elämääni, riippumatta siitä, mitä tapahtuu. Haluan jatkaa taistelua syntiä vastaan, koska olen itse kokenut ilon, jonka se antaa. Jumala todellakin tukee sitä, joka on ehyellä sydämellä antautunut hänelle! Olen siitä valtavan kiitollinen.

Jumala ei osoittanut minulle selvästi, mitä minun pitäisi opiskella, mutta hän osoitti minulle, että kaikkein tärkeintä hänelle on, että rakastan häntä ja haluan elää elämää, johon hän on minut kutsunut.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.