Kuinka teen parannuksen?

Kuinka teen parannuksen?

Ensimmäinen askel kohti pelastusta ja elämää, jolla on tarkoitus.

4 Minuuttia ·

Oletko koskaan löytänyt itsesi rukoilemasta apua, vaikka et ole oikeastaan edes tiedostanut sitä?

Tämä tapahtuu usein, kun koet jotakin ikävää. Toisaalta jos olet väsynyt itseesi ja elämääsi, tulet tietoisemmaksi siitä tosiasiasta, että todella tarvitset rukousta!

Jeesus opetti opetuslapsiaan rukoilemaan Jumalalta anteeksiantamusta, kun he olivat toimineet väärin, ja Hän teki selväksi, että anteeksisaaminen oli riippuvainen siitä, että he itse antoivat anteeksi toisille. Heidän oli määrä rukoilla näin: "Ja anna meille meidän velkamme anteeksi niin kuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme." Voit lukea rukouksen kokonaisuudessaan Matteuksen evankeliumin 6. luvusta.

Katumus ja tunnustaminen

Kun omatuntosi on vaivattu, Jumala tekee työtään sinussa, ja käsität, että on välttämätöntä rukoilla anteeksiantamusta. Ehkä huomaat, että olet valinnut väärän tien jossakin elämäsi tienristeyksessä ja toivot voivasi palata takaisin. Ymmärrät, että se mitä teit, oli väärin. Apostoli Pietari sanoi kerran ihmisille, jotka käsittivät tehneensä väärin: "Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois." Apt. 3:19 Kun olet aidosti katuvainen, tunnet tarpeen saada anteeksi Jumalalta ja ihmisiltä Raamatun mukaisesti. "Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty, mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon." San. 28:13 Kun kätket syntisi etkä ole halukas tunnustamaan, et voi saada anteeksi. Silloin sinulla ei ole iloa. Apostoli Johannes kirjoitaa:"Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 1 Joh. 1:9 Et tule kokemaan iloa, kunnes olet tunnustanut syntisi.

Perusta anteeksiantamukselle

Ennenkuin Jeesus eli maan päällä, ylimmäinen pappi uhrasi uhrin kerran vuodessa koko kansan kaikkien syntien vuoksi. Ihmiset ottivat vastaan anteeksiantamuksen. Kuitenkaan nuo uhrit eivät voineet auttaa heitä säilyttämään omaatuntoaan puhtaana. Vaikkakin uhrin kautta ihmiset saivat syntinsä anteeksi, uhrilla ei ollut voimaa poistaa sitä syntiä, joka heillä oli perittynä heidän ihmimillisessä luonnossaan. Sisäiset himot johtivat heidät tekemään syntiä. Siksi uhri oli asettava alttarille yhä uudelleen vuodesta toiseen.

Jeesus kuoli kansan puolesta; Hän antoi elämänsä uhriksi kerran ja kaikkien edestä. Heprealaiskirjeen 9. ja 10. luvusta voit lukea enemmän anteeksiantamuksen perusteista. Sen jälkeen kun Jeesus nousi kuolleista, anteeksiantamus sai kokonaan uuden merkityksen! Sinun on mahdollista päästä eroon niistä asioista, jotka kuormittavat omaatuntoasi. Kun menet Jumalan luokse ja pyydät anteeksiantamusta, sinut vapautetaan syyllisyydestä, koska Jeesus otti syyn päälleen . Siksi voit luottavaisesti pyytää anteeksi niitä syntejä, joita olet tehnyt, ja tulet kokemaan, että Jumala "heittää meidän syntimme meren syvyyteen, "  niin kuin on kirjoitettuna Raamatussa (Miika 7:19).

Miksi syntien anteeksisaaminen on niin tärkeätä?

Jumala haluaa näyttää rakkautensa sinua kohtaan antamalla sinulle mahdollisuuden unohtaa kaikki mennyt ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Uhraamalla elämänsä Jeesus avasi tien, joka ei ollut kuljettavissa aikaisemmin. Voit vaeltaa tällä tiellä. Voit myös antaa elämäsi uhriksi. Teet tämän taistelemalla inhimillisessä luonnossasi asuvaa pahaa -syntiä- vastaan ja kieltämällä itsesi Pyhän Hengen voiman avulla. Syntien anteeksisaaminen on pelastuksen alku, ja kun jatkat tiellä, voit saada apua elääksesi puhtaalla omallatunnolla ja seurataksesi Jeesuksen esimerkkiä ristin ottamisessa joka päivä.

Uusi elämä

Vaeltaessasi tällä uudella ja elävällä tiellä tulet yhä kiitollisemmaksi. Alat ajatella eri tavalla! Et enää syytä toisia vaikeuksistasi. Jos oletkin ollut väärämielinen aikaisemmin, nyt haluat olla oikeamielinen. Haluat tehdä Jumalan tahdon ja sitä, mikä on parasta toisille. Tämä tapahtuu siksi, että olet saanut uuden mielen. Ilo, joka on tulosta uudesta mielestä, alkaa leimata sinua. Jotakin kehittyy sinussa, ja uusi elämä avautuu, niin että sinusta voi tulla "uusi luomus"!

Viinipuun oksa

Kun sanot "kyllä" syntien anteeksiantamukselle, sinut liitetään oksaksi viinipuuhun, joka on Jeesus. Jeesus sanoo: "Niin kuin oksa ei itsestään voi kantaa hedelmää, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään." Joh. 15:4-5 Jeesus haluaa sinun kantavan hedelmää. Mahla virtaa viinipuun rungosta oksiin. Kun tulet oksaksi viinipuuhun, joka on Jeesus Kristus, saat voiman. Silloin elämäsi muuttuu merkitykselliseksi ja mielenkiintoiseksi.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.