Kuinka tärkeää on "pakeneminen"?

Kuinka tärkeää on "pakeneminen"?

Kuinka suuri tarve sinulla on saada voitto synnistä? Oletko halukas tekemään kaiken tarvittavan paetaksesi, kunnes saat sen, mitä todella haluat saada – voiton?

3 Minuuttia ·

”Pakene nuoruuden himoja!” 2. Tim. 2:22. ”…ja pääsisitte pakoon turmelusta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee.” 2. Piet. 1:4. Voisimme ajatella, että oli tarpeetonta antaa Timoteukselle tällainen kehotus. Emme kuitenkaan usko, että Paavali olisi tehnyt niin, jos kehotus olisi ollut tarpeeton. Ne, jotka ovat heikkoja itsessään, pakenevat. Ne, jotka vihaavat himojaan, pakenevat.

”Älkääkä koskeko saastaiseen!” 2. Kor. 6:17. Emme voi koskea saastaiseen, ilman että siitä seuraa saastaisuuden haju. Siksi on kirjoitettu paljon siitä, että meidän täytyy puhdistautua lihan ja hengen saastaisuudesta, saattaen pyhityksemme täydelliseksi Jumalan pelossa (2. Kor. 7:1).

Millä täytät itsesi?

Olemme koko päivän lähes kaikenlaisen saastaisuuden ympäröimiä. Jos emme vihaa sitä, meidän on mahdotonta pysyä puhtaana. On jotain, mitä kutsumme uteliaisuudeksi. Halutaan olla perillä eri asioista. Sellaiset eivät kykene pitämään itseään puhtaina; siksi he eivät koskaan saa jumalallista luontoa, he pelkästään hillitsevät itsensä. Luemme ilmestyskirjasta joistakin, jotka kehuivat tuntevansa Saatanan syvyydet, niin kuin he sen ilmaisivat. Mutta Jeesus sanoo, että hän tutkii mielet ja sydämet ja antaa kaikille heidän tekojensa mukaan.

Itsensä pitäminen puhtaana ei ole itsestään selvää, kun tahtomattaan tullaan kiusatuiksi ellei sitten katsella tai lueta sellaista, mikä herättää lihan himot. ”Pukekaa sen sijaan yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä pitäkö lihastanne niin huolta, että himot heräävät!” Room. 13:14.

Pakene henkesi edestä!

”Sillä minkä hän kuoli, sen hän kertakaikkisesti kuoli synnille, mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle. Samoin pitäkää tekin itseänne synnille kuolleina mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.” Room. 6:10-11.

Tämä kehotus koskee eniten ajatuselämää. Meidän on oltava uskollisia ajatuselämässämme, jos aiomme tulla osallisiksi jumalallisesta luonnosta. Kiusauksessa viipyminen ei ole pakenemista. Se on himojensa rakastamista, lain alla olemista ja kirjaimen vanhassa tilassa palvelemista. Palveleminen Hengen uudessa tilassa on himon kuolettamista (Room. 7:6; Room. 8:3). Se on lihan aiheuttaman turmeluksen vihaamista. Se johtaa jumalalliseen luontoon. Tätä elämää emme voi elää, ellemme elä Jumalan kasvojen edessä ja palvele kiivaina Hengen uudessa tilassa.

”Näin sanoo Herra Sebaot: Pyydä papeilta opetusta, kysy heiltä: "Jos mies kantaa pyhää lihaa vaatteensa liepeessä ja koskettaa liepeellä leipää tai keittoa, viiniä tai öljyä tai mitä tahansa muuta ruokaa, tuleeko sekin pyhäksi?" Papit vastasivat: "Ei." Haggai kysyi: "Jos joku kuolleesta saastunut koskettaa jotakin näistä, tuleeko ruoka saastaiseksi?" Papit vastasivat: "Tulee." Hagg. 2:11-13.

Tästä näemme, kuinka osuvasti on sanottu: Pakene! Kun olet Jumalan läheisyydessä ja tulet siunatuksi rukouskokouksessa tai luet Jumalan sanaa, ja Henki on tehnyt sanan eläväksi sinulle, mutta jälkeenpäin annat ajatustesi harhailla sinne tänne, silloin et voi varjella pyhää sydämessäsi ja ajatuselämässäsi, koska tulet ulospäin suuntautuneeksi ja saastut siitä, mitä näet ja kuulet. Näin Israelin kävi. Kaikki heidän kättensä teot ja se, mitä he uhrasivat, olivat epäpuhtaita.

Jopa sellaiset voimakkaat ja jumalaapelkäävät ihmiset, joille Johannes kirjoittaa, tarvitsevat sellaisia kehotuksia (1. Joh. 2:13-17).

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran BCC: n «Skjulte Skatter» -lehdessä maaliskuussa 1986 otsikolla «Men fly ungdommens lyster!»
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag |ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.