Kuinka synnille kostaminen voi tehdä sinusta voittajan

Kuinka synnille kostaminen voi tehdä sinusta voittajan

Miten voit saada kostetuksi Paholaiselle ja murskata hänet jalkojesi alle heti, kun hän yrittää jotain.

6 Minuuttia ·

Onko sinulla jokin synti, joka on vaivannut sinua useita kuukausia tai jopa vuosia? Oletko murheissasi siitä, että olet himojesi orja, vaikka tiedät sen olevan väärin? Tarvitset elämääsi koston – puhtaan, syvälle tunkeutuvan vihan syntiä kohtaan!

”Olkaa raittiita, valvokaa. Teidän vastustajanne, Paholainen, kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien, kenet voisi niellä.” 1. Piet. 5:8.

Tiedämme, että kristinusko on sotaa. Tiedämme, että vihollisen ainoa päämäärä on tappaa, varastaa ja tuhota. Ja hän on harjoitellut sitä tuhansia vuosia. Me kaikki kristityt olemme kärsineet menetyksiä tavalla tai toisella Paholaisen takia.

Monet meistä ovat menettäneet aikaa, jota emme koskaan saa takaisin, aikaa, jonka olemme käyttäneet olemalla synnin orjia seuraamalla himoja ja haluja, joilla Saatana kiusaa meitä. Jotkut meistä ovat menettäneet ystäviä ja perheen Paholaisen takia, kun meille läheiset ja rakkaat ihmiset ovat kääntäneet selkänsä Jumalalle elääkseen oman tahtonsa ja himojensa mukaan. Saatana ottaa, ottaa ja ottaa niin paljon kuin vain voi. Hän on pettäjä, joka haluaa käännyttää koko maailman pois Jumalan yhteydestä. On kuitenkin täysin mahdollista pysäyttää hänet ja ajaa hänet pakoon vastakkaiseen suuntaan.

Käännä taistelun suunta

Taistelu voi kääntyä samalla hetkellä, kun ymmärrät totuuden Jumalan sanassa.

”Ottakaa sen tähden yllenne Jumalan koko taisteluvarustus, niin että voitte pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä.” Ef. 6:13.

”Kiitos Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!” 2. Kor. 2:14.

Kristitty on Jumalan sotilas, jolla on kaikki taivaan voimat takanaan murskatakseen ja vallatakseen vihollisen, kunnes hän on pelkkää tomua jalkojemme alla. Kristitty voi varustautua sotaan lukemalla Raamattuaan ja rukoilemalla Jumalaa pelolla ja vavistuksella. Siten hän saa tarvitsemansa aseet, niin että taistelussa tapahtuu käänne, ja Saatana kärsii tappion.

Jos Paholainen on saanut sinut kärsimään tappioita, niin ota Raamattu esiin ja varustaudu sotaan. Velvoita itsesi tottelemaan Jumalaa, tuli mitä tuli. Päätä, että teet kaiken pysyäksesi pystyssä ja pysy sitten pystyssä! Jumala ei halua meidän kärsivän tappioita omien syntiemme orjina. Voimme kuitenkin sotia Paholaista vastaan. Tämän sodan me voitamme, ja saavutamme täyden vapauden kaikesta tietoisesta synnistä!

”Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumiissanne, niin että tottelette sen himoja. …Synti ei enää ole teidän hallitsijanne, koska te ette ole lain vaan armon alaisia.” Room. 6:12 ja 14.

Kosta synnille!

Nyt on Jumalan soturien aika kostaa synnille. Ajattele kaikkea sitä, mitä Saatana on ottanut sinulta, kaikkea, mitä hän on tuhonnut. Eikö se jo riitä? Eikö sitä ole jo jatkunut riiittävän kauan? Etkö ole noudattanut tarpeeksi pakanoiden tahtoa aikaisemmassa elämässäsi (1. Piet. 4:3)? Etkö ole maksanut kyllin synnin tähden?

”Sillä koston päivä oli mielessäni, ja lunastettujeni vuosi oli tullut.” Jes. 63:4. Anna tämän saman koston päivän, joka oli Jeesuksen sydämessä, tulla sinun sydämeesi. Anna tämän saman vihan hengen Paholaista kohtaan, hengen, joka paloi Jeesuksessa koko hänen elämänsä ajan, palaa myös sinussa! Ei enää syntiä! Se ei ole edes mikään vaihtoehto!

Valitse mieluummin syntisten himojesi ja halujesi kieltäminen ja sano niille ”ei”! Joka ikinen kerta! Lupaa itsellesi, että saat Saatanan kärsimään tappion joka ainut päivä tästä eteenpäin! Nyt saa riittää! Hän on voinut saada joukon voittoja aikaisemmin, mutta nyt hänellä on sinussa mahtava vihollinen. Käännä tuska, viha ja suru kaikesta siitä, mitä Saatana on varastanut sinulta, päättäväisyyteen, uskoon ja kiivauteen hänen vastustamisessaan.

Kun täytät itsesi tällä vanhurskaalla suuttumuksella ja jumalallisella innolla toivoen palavasti, että Saatana saa maksaa sen, minkä hän on tuhonnut, niin elämäsi tulee kokemaan todella käännekohdan. Sen jälkeen voit todella iskeä takaisin.

Ryhdy vastahyökkäykseen

”Sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihallisia, vaan ne ovat voimallisia Jumalan avulla kukistamaan linnoituksia. Me hajotamme maahan järjen päätelmät.” 2. Kor. 10:4.

Ihmisinä olemme hyvin heikkoja. Saatana on mahtava olento, langennut enkeli, jolla oli meille aivan käsittämättömiä voimia. On kuitenkin aivan liian helppo unohtaa, että meilläkin on pääsy voimaan. Saatana on ehkä vahva, ja meitä vaivaavat himot ja halut voivat vaikuttaa voittamattomilta, mutta Jumala on luonut koko maailmankaikkeuden ja kaiken, mitä siihen kuuluu. Hänellä on valta tehdä kaikki mitä hän tahtoo.  Ja hän tahtoo nimenomaan auttaa meitä voittamaan Paholaisen.

Ryhdy siis vastahyökkäykseen Saatana vastaan. Saa hänet maksamaan kaikesta siitä tuskasta ja kärsimyksestä, jota hän on tuonut tähän maailmaan. Voit tehdä sen taistelemalla syntiä vastaan omassa elämässäsi. Aloita siitä, että poistat kaikki huonot ajatukset ja himot, jotka nostavat sinussa päätään ja sano niille ”ei”, niin etteivät ne kasva (Kol. 3:5).

Täytä itsesi Jumalan sanalla. Käytä aikaa Raamatun lukemiseen. Ajattele toisia. Rukoile toisten puolesta. Rukoile itsesi puolesta. Tule rukoustaistelijaksi, taistele veljiesi ja sisariesi puolesta voimakkain huudoin ja kyynelin, niin ettei Saatana saa heitä valtaansa.

Ole valo pimeydessä. Puhu Jumalan sanasta. Elä voittoelämää omista syntisistä taipumuksistasi, niin että kaikkialla, minne menet, ajat Saatanan turmeluksen varjon pois ja levität evankeliumin valoa ja toivoa! Ole sellainen, joka estää ja paljastaa kaikki Saatanan suunnitelmat ja pahat tarkoitukset. Saatanalla on valtaa vain niin kauan kuin ihmiset antavat periksi hänen työlleen.

On monta tapaa olla Kristuksen soturi. Mutta kaikessa on kysymys samasta asiasta; kuuliaisuudesta Jumalalle. Hän on taivaallisen sotajoukon kenraali. Sinäkin kuulut siihen sotajoukkoon, sinä nöyrä alokas. Ilman häntä ei meillä olisi mitään mahdollisuuksia Saatanaa vastaan. Mutta kun noudatamme kenraalimme määräyksiä, olivat ne mitä tahansa, Paholaisella ei ole mahdollisuuksia.

”Lopuksi: vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevässä voimassaan. Pukekaa yllenne Jumalan koko taisteluvarustus voidaksenne kestää Paholaisen juonet. Emmehän me taistele verta ja lihaa vastaan vaan hallituksia ja henkivaltoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita ja taivaan avaruuden pahoja henkiolentoja vastaan. Ottakaa sen tähden yllenne Jumalan koko taisteluvarustus, niin että voitte pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä.”

”Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, pukeutuneina vanhurskauden haarniskaan, ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumia kohtaan. Ottakaa kaikessa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki Pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki alituisessa rukouksessa ja anomisessa rukoillen joka hetki Hengessä.” Ef. 6:10-18.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.