Kuinka suuri on Jumalan Poika?

Kuinka suuri on Jumalan Poika?

Oletko ajatellut Jeesusta, Jumalan ainutsyntyistä Poikaa, ja hänen suorittamaansa työtä, jotta hän voisi olla esikoinen monien veljien joukossa?

4 Minuuttia ·

”Jumala puhui muinoin monesti ja monin tavoin isille profeettojen kautta. Näinä viimeisinä päivinä hän on puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka kautta hän myös on luonut maailmat. Poika on Jumalan kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on istuutunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa.” Hepr. 1:1-3.

Jumalan ainutsyntyinen Poika

Niin suuri hän on, ja hän oli Jumalan ainutsyntyinen Poika. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Joh. 3:16.

 ”Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon. Hän tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olemukseltaan sellaiseksi kuin ihminen...” Fil. 2:5-9.

Se, että hän ei katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen – hänhän oli yksinperijä – merkitsee sitä, että hän tahtoi saada veljiä, jotka myöskin olivat tulleet osallisiksi jumalallisesta luonnosta ja perisivät yhdessä hänen kanssaan. Tämän mahdollisuuden – pelastuksen – hän sai aikaan ollessaan maan päällä, ja kun hän oli saattanut työn loppuun, hänestä sanotaan: ” Ja taas, kun hän tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: "Kumartukoot hänen eteensä kaikki Jumalan enkelit." Hepr. 1:6. Tästä näemme, että häntä kutsutaan esikoiseksi.

Ja Pojasta sanotaan edelleen: «Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit laittomuutta. Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin kumppaneitasi.” Hepr. 1:8-9."

Hän on Jumalan ainutsyntyinen Poika – ja meistä voi tulla hänen kanssaveljiään!

Tästä näemme, että hänellä on veljiä, mutta hän on esikoinen ja hän on täyttänyt sen työn, joka tekee meille mahdolliseksi todella tulla hänen veljikseen. Tämä oli valtavan suurta hänelle, niin että hän sanoo heti kuolleista noustuaan: ” …mene veljieni luo ja sano heille, että minä menen ylös minun Isäni ja teidän Isänne luo, minun Jumalani ja teidän Jumalanne luo."  Joh. 20:17.

Luemme, kuinka innostunut hän oli saadakseen veljiä: "Minä julistan sinun nimeäsi veljilleni, laulan ylistystäsi seurakunnan keskellä." Hepr. 2:12. Luemme, mitkä ihanat lupaukset hän antaa veljilleen: "Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittanut ja istuutunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen." Ilm. 3:21.

Nyt kysytään, näemmekö me sen yhtä suurena kuin hän, että olemme hänen veljiään, että pidämme roskana kaiken, mitä on maailmassa voittaaksemme omaksemme hänet? Johannes antaa meille kehotuksen, jota tarvitsemme mitä suurimmassa määrin: ”Katsokaa, millaista rakkautta Isä on meille osoittanut, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, joita me olemmekin.” 1. Joh. 3:1. Se ei ole siis mitään huijausta, jotain, miksi meitä vain pitää kutsua, jotain, minä meitä vain pidetään. Ei, me luimme: ”Joka voittaa, … niin kuin minäkin olen voittanut.” Meidän tulee siis olla hänen veljiään totuudessa. ”Siksi maailma ei tunne meitä, eihän se tunne häntäkään.” 1. Joh. 3:1. Jos meillä on tämä todiste, voimme iloita. Mitä suurimmassa määrin tarvitsemme tätä kehotusta: ” ”Katsokaa, millaista rakkautta Isä on meille osoittanut!” 1. Joh. 3:1.

 

 

 

Luvusta "Kuinka suuri hän sitten on?" kirjassa "Niin suuri pelastus", julkaistu Skjulte Skjatters forlagetissa 1982.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.