Kuinka sinusta voi tulla äärimmäisen tehokas lähetystyöntekijä?

Kuinka sinusta voi tulla äärimmäisen tehokas lähetystyöntekijä?

Avain siihen, että sinusta tulee mahdollisimman hyvä lähetystyöntekijä.

5 Minuuttia ·

Avain siihen, että sinusta voi tulla mahdollisimman hyvä lähetystyöntekijä.

”Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. ”Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää."  Matt. 28:19.

Tämä on lähetyskäsky; tärkein Jeesuksen opetuslapsilleen antama tehtävä. Loputtomassa rakkaudessaan ja viisaudessaan hän haluaa, että mahdollisimman monet saavat elämän, jossa on rauha ja sopusointu Jumalan kanssa. (2. Piet. 3:9).

Valitettavasti Paholainen on hyvin kiinnostunut saamaan ihmiset kulkemaan toista tietä. Ja joskus, uutterasta panostuksestasi huolimatta, saat ihmiset vetäytymään kauemmaksi, kun yrität käännyttää heitä kristinuskoon.

Ahkeroiminen pelastuksensa hyväksi

Paavali kirjoittaa selvästi, että toisten ihmisten pelastaminen vaatii huomion kiinnittämistä omaan elämäämme. ”Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä. Jos näin teet, pelastat sekä itsesi että ne, jotka kuulevat sinua.” 1. Tim. 4:16.

Tämä voi vaikuttaa nurinkuriselta, mutta se on itse asiassa viisautta. Paavali tiesi, ettei kukaan halua tulla niin sanotun ”kristityn” huijaamaksi, joka yrittää myydä elämää, jota hän ei itse elä. Niinpä edistämme kristinuskoa parhaiten elämällä sitä itse.

Voimme toteuttaa koko lähetyskäskyn noudattamalla Paavalin yksinkertaista kehotusta. Hän ei kirjoita, että sinun tulee valvoa itseäsi ja opetustasi, ja jonkin ajan kuluttua voit mennä pelastamaan ne, jotka kuulevat sinua. Päinvastoin, sinun tulee nimenomaan valvoa itseäsi, jotta voisit ohjata toisia Kristuksen luo.

Paavali sanoo siis toisin sanoen myös, että jos haluat auttaa ihmisiä pelastumaan, sinun on otettava huomioon se, mitä Jumala sanoo siitä, miten sinun on elettävä itse. Silloin hän huolehtii lopusta. Hän ohjaa sinua niin, että tiedät, milloin sinun on puhuttava, mitä sinun on sanottava, ja kuinka sinun tulee sanoa se.

Kiehtova elämä

Kun luet, mitä 1. Tim. 4:ssä sanotaan aikaisemmin, huomaat jotain, mitä Paavali tarkoittaa sillä, kun hän kirjoittaa, että sinun tulee valvoa itseäsi ja opetustasi.

”Älköön kukaan väheksykö sinua nuoruutesi tähden. Ole sinä uskovien esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa ja puhtaudessa. Pidä huolta lukemisesta, kehottamisesta ja opettamisesta, kunnes minä tulen. Älä lyö laimin armolahjaa, joka sinulla on ja joka sinulle annettiin profetian kautta, kun vanhimmat panivat kätensä sinun päällesi. Huolehdi näistä kaikista ja elä niissä, jotta kaikki näkisivät edistymisesi!” 1. Tim. 4:12-15.

Ole esimerkki rakkaudessa. Puhtaudessa. Uskossa. Vaelluksessa tai käyttäytymisessä. Lue oppia. Ole tarkkana saamiesi kehotusten suhteen. Lyhyesti sanottuna, toteuta Jumalan tahto elämässäsi. Jumalan tahto on, että tulet vapaaksi synnistä ja elät pyhää, puhdasta ja tahratonta elämää.

Silloin tulet sellaiseksi kuin Paavali, joka kirjoittaa: ”Puheeni ja julistukseni ei ollut inhimillisen viisauden suostuttelevia sanoja vaan Hengen ja voiman osoittamista.” 1. Kor. 2:4. Kun toimit tällä tavalla, Jumala antaa sinulle voimaa puhuessasi. Silloin puheesi ei ole ainoastaan suostuttelevia sanoja. Sanoissasi on sisältöä, voimaa ja viisautta uskollisesta elämästä käsin. Olkoon puheenne aina suloista, suolalla maustettua, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itse kullekin vastata.” Kol. 4:6.

Ehkä sinä olet ainut Raamattu, jota ympärilläsi olevat ihmiset lukevat. Jolleivät he voi nähdä, että sinä vapaudut synnistä ja tulet täyteen iloa, rauhaa, nöyryyttä, ystävällisyyttä, kärsivällisyyttä ja siunauksia, niin miksi he haluaisivat tulla kristityiksi?

Jumala vaikuttaa meissä

On kirjoitettu, että ”Jumala itse vaikuttaa teissä tahtomisen ja tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.” Fil. 2:13. Koska tiedämme, että Jumalan hyvä tahto on se, että mahdollisimman moni pelastuisi, tiedämme myös, että hän tulee vaikuttamaan meissä tämän päämäärän saavuttamiseksi.

Kun teet sataprosenttisen kuuliaisesti kaiken, mitä Jumala laskee sydämellesi, ja elät puhdasta, nuhteetonta ja pyhää elämää, hän voi myös käyttää sinua pelastamaan lähimmäisesi ja voittamaan heidät Kristukselle.

On myös kirjoitettu: ”Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, vedä häntä.” Joh. 6:44. Milloinkaan ei kukaan, joka on kääntynyt Kristuksen luo, ole tullut toisen ihmisen käännyttämänä. Jumala vetää ihmisiä luokseen. Sinä voit kuitenkin olla yksi Jumalan työtovereista ja työkalu, jota hän voi käyttää vetääkseen ihmisiä luokseen.

Jumala haluaa ihmisten pelastuvan. Kun sinä haluat samaa, Jumala käyttää sinua tämän päämäärän saavuttamiseksi. Ja vaikka se vaikuttaisi nurinkuriselta, tämän voi tehdä katsomalla itseään ja kysymällä: ”Jumala, mitä haluat minun tekevän elämäni suhteen? Minkä synnin voin puhdistaa elämästäni? Mistä ylpeyden ja teeskentelyn syvyyksistä minun on tultava vapaaksi? Miten voin osoittaa Kristuksen elämää paremmalla tavalla itsessäni?

Kun puhdas, valkoinen valo loistaa sinusta, kun asiat, joita puhut ja teet, heijastavat sitä, mitä Kristus itse olisi halunnut sanoa ja tehdä; kun sinusta loistaa syvä rauha ja ilo ja puhtaus, silloin eivät toiset voi olla panematta sitä merkille. Silloin Jumala voi todella käyttää sinua. Silloin olet kykenevä johtamaan ihmisiä Kristuksen luo.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.