Kuinka sain voimaa huonon itsetunnon voittamiseksi

Kuinka sain voimaa huonon itsetunnon voittamiseksi

Olin huonon itsetunnon orja, mutta evankeliumi synnistä vapautumisesta antoi minulle voiman voittaa sen.

2 Minuuttia ·

Olin huonon itsetunnon orja, mutta evankeliumi synnistä vapaaksi tulemisesta antoi minulle voiman sen voittamiseen.

Vihasin persoonallisuuttani ja tapaani, jolla käyttäydyin toisten ihmisten joukossa. Viha työntyi sisälleni, kun näin, kuinka toimin ja sanoin asioita. Halusin siunata toisia; halusin olla sellainen henkilö, joka osoittaisi, kuinka hienoa on olla kristitty. Mutta olin estynyt, koska minulla ei ollut itseluottamusta. Tämä esti minua tekemästä ja sanomasta asioita, joista Jumala oli muistuttanut minua.

Tietämättäni sanoin: "Olen eri mieltä Jumalan kanssa, joka loi kaikki asiat, minut mukaan lukien".

Tietämättäni sanoin: "Olen eri mieltä Jumalan kanssa, joka loi kaikki asiat, minut mukaan lukien". Hän loi  minut juuri sellaiseksi kuin olen, ja sanoin silloin oikeastaan, että hän oli tehnyt huonoa työtä; että hän oli luonut minut väärin. Kun tajusin tämän, tiesin heti, että tämä oli todellakin syntiä. Se oli kiittämättömyyttä ja epäuskoa sitä kohtaan, että Jumalalla oli täydellinen suunnitelma minua varten, juuri sellaisena, miksi hän oli minut luonut.

Jumalan sanasta luin Hengen hedelmistä, rakkaudesta, ilosta, rauhasta, pitkämielisyydestä, lempeydestä, hyvyydestä, uskollisuudesta, nöyryydestä ja kestävyydestä, ja tiesin, että juuri niitä halusin elämässäni.

Väline Jumalan kädessä

Rukoilin Jumalaa, että hän auttaisi minua näkemään itseni niin kuin hän minut näkee. Hänen avullaan aloitin sisäisen taistelun voittaakseni tämän kiittämättömyyden itsessäni – tämän synnin. Tietenkään Jumala ei vain ottanut näitä negatiivisia ajatuksia pois minulta. Mutta kun ne tulivat esille, hän antoi minulle voimaa taistella niitä vastaan.

Synnin voittaminen on lääke kaikkeen

Tartuin jakeeseen 1. Kor. 6:20: «Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.» Joka kerta kun tulin kiusatuksi huonoon itsetuntoon, sanoin: "Ei. Jumala on ostanut minut kalliisti. Hän näki minussa jotain arvoa." Huono itsetunto, aiheutti passiivisuutta. Se ei ollut totta, eikä se palvellut Jumalan kirkastamista ruumiillani ja hengelläni, joka Jumalalle.

Synnin tekeminen aiheuttaa levottomuutta ja kurjuutta. Sen Koin itse. Mutta voiton saaminen synnistä merkitsee sitä, että voin olla levossa ja omistaa elämässäni ilon. Se on lääke kaikkeen. Kun elän voittaen synnin, voin olla vanhurskauden ase Jumalalle. (Room. 6:13), ja hän voi käyttää minua ja muovata minut juuri niin kuin haluaa.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.