Saatanan eksytys Jumalan kansan joukossa

Saatanan eksytys Jumalan kansan joukossa

Kun Saatana tekee työtään Jumalan kansan joukossa, hän käyttää hyväksi ihmisen luonnollisia haluja, taipumuksia ja mieltymyksiä.

4 Minuuttia ·

Saatana tietää, mitä ihmisen sisimmässä asuu. Tämän tiedon perusteella hän säätää houkuttimet sopiviksi kullekin ihmiselle. Ärjyvä leijona ei Jumalan kansan joukossa herättäisi suurta mieltymystä, mutta tullessaan valon enkelin muodossa, hahmon, joka puhuu kauniita sanoja, ja hymyilee kauniisti, ei vaadita paljoa ennen kuin myös uskovat tulevat harhaanjohdetuiksi. Riippumatta siitä, minkälaisessa muodossa hän ilmestyy, hänen tarkoituksensa on säälimättä johdattaa ihmiset kadotukseen.

Etsimällä omaa etuaan ja rikkomalla Jumalan tahtoa ja Hengen johdatusta ihminen palvelee Saatanaa.

Jumala antoi Israelin voittaa Joosuan päivinä, mutta kun Akan otti tuhon omaksi vihittyä tavaraa Herran viha syttyi Israelin lapsia kohtaan, ja kolmentuhannen miehen oli paettava Ain miehiä (Joos. 7). Jumala taisteli Israelin puolella niin pitkään kun Israel oli Jumalalle kuuliainen. Kun he kuuntelivat Saatanaa, he kärsivät tappion. Saatana pääsi vaikuttamaan heihin halujen kautta.

Kun Saul oli tehnyt syntiä, ja säästänyt karjaa, joka Jumalan käskystä olisi pitänyt tappaa, hän sanoi Samuelille:  "Minä olen tehnyt syntiä. Minä rikoin Herran käskyä ja sinun sanaasi vastaan, sillä minä pelkäsin kansaa ja kuuntelin sen ääntä." 1. Sam. 15:24. Seuraava synti seurasi heti perässä, kun Saul pyysi, että Samuel olisi kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, ja olisi kunnioittanut Saulia kansan vanhimpien ja Israelin edessä. Saatana käytti kansan ahneutta hyväksi, joka oli niin voimakas, että Saul peloissaan kuunteli kansaa, vaikka hän tiesi mikä oli Jumalan tahto.

Salomolla oli viisas ja ymmärtäväinen sydän, jonka vertaista ei ollut ollut ennen Salomoa, eikä tule olemaan hänen jälkeensä (1. Kun. 3:12). Mutta hän tuli Saatanan pettämäksi: "Kuningas Salomo oli faraon tyttären lisäksi mieltynyt moniin vierasheimoisiin naisiin… He kuuluivat kansoihin, joista Herra oli sanonut israelilaisille: "Älkää liittykö heihin älköötkä hekään liittykö teihin. Muuten he taivuttavat teidän sydämenne omien jumaliensa puoleen." Näihin naisiin Salomo kiintyi rakkaudella." 1. Kun. 11:1-2. Jo tässä vaiheessa Salomo rikkoi Herran käskyä, ja seuraava rikkomus seurasi perässä. "Kun Salomo oli tullut vanhaksi, hänen vaimonsa taivuttivat hänen sydämensä seuraamaan muita jumalia, eikä hänen sydämensä enää ollut kokonaan antautunut Herralle, Jumalalleen …. Hän teki sitä, mikä on pahaa Herran silmissä.." 1. Kun. 11:4-6. Salomo rikkoi viisauden lakeja, ja niin tämä laki väistyi hänestä, sillä se joka tekee vääryyttä Herran silmissä, ei enää ole viisas. Salomo kuunteli enemmän vaimojaan, kuin Jumalaa, ja se oli hänen lankeemuksensa.

Kun Jeesus kertoi opetuslapsilleen, että hänen oli mentävä Jerusalemiin, kärsittävä siellä paljon vanhinten, ylipappien ja kirjanoppineiden käsissä, ja että hänet lopulta tapettaisiin, mutta hän nousisi kolmantena päivänä ylös, Pietari veti hänet luokseen, ja alkoi nuhdella häntä sanoen: "Jumala varjelkoon sinua, Herra! Älköön sinulle koskaan sellaista tapahtuko! Mutta hän kääntyi poispäin ja sanoi Pietarille: "Väisty tieltäni, Saatana! Sinä olet minulle ansa, sillä sinä et ajattele asiaa Jumalan kannalta vaan ihmisten." Matt. 16:22-23. Saatana tiesi varsin hyvin, että jos Jeesus olisi säästänyt itsensä kärsimyksiltä ja kuolemalta, ei hän olisi voinut nousta kuolleista. Ja jos Jeesus ei olisi noussut kuolleista, meidän uskomme olisi täysin turhaa, ja me olisimme kaikista ihmisistä surkuteltavimpia (1. Kor. 15:19). Saatanalla ei olisi ollut mitään sitä vastaan.

Saatana hyökkää myös tänä päivänä sieltä, missä ihminen on kaikkein heikoimmillaan. Hän käyttää ihmisen turmeltunutta luontoa aseenaan, sillä hän tietää hyvin, että ihminen haluaa tyydyttää omia halujaan. Raamattu ilmaisee näiden halujen olevan "kääntymistä seuraamaan Saatanaa." (1. Tim. 5:15).

Jumala haluaa vahvistaa tahtoamme, puhdistaa mielemme ja tehdä meistä vahvoja ja lujia kaikin tavoin. Mitä muuta ihminen voisi toivoa?  Jos kuitenkin käännymme turhamaisuuteen, muodin vietäviksi, kunniaan, rikkauteen, pelkuruuteen, saamattomuuteen jne., käännymme samalla Saatanan puoleen. Hän tekee meistä heikkoja, pelokkaita, valheellisia, aivan mitättömiä olentoja.

Kun nyt tiedostamme, että myös Jumalan kansa voi helposti ajautua muodin orjiksi, turhamaisuuteen, pelkuruuteen, kunnianhimoon ja saamattomuuteen, kaikkeen siihen, mikä poistaa ristin ja siitä saatavan voiman, huomaamme, että Saatana on huomattavan tehokas Jumalan kansan joukossa. On siis todella syytä ryhtyä taisteluun häntä vastaan, niin että voitamme ja saamme voiman, ja kaiken suoritettuamme pysymme pystyssä (Ef. 6:13).

 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.