Kuinka minulla voi olla "herätetty  korva": Erään äidin näkökulma

Kuinka minulla voi olla "herätetty korva": Erään äidin näkökulma

Mitä opetuslapsen korva kuulee sellaista, mikä on niin erilaista kuin se mitä tavallisesti kuullaan ja puhutaan?

3 Minuuttia ·

”Herra, Herra, on antanut minulle opetuslasten kielen, niin että voin sanalla virvoittaa väsynyttä. Hän herättää korvani aamu aamulta, niin että kuulen opetuslasten tavoin.” Jes. 50:4.

Mitä opetuslapsen kieli sanoo, ja mitä opetuslapsen korva kuulee, mikä on niin erilaista kuin mitä ihmiset tavallisesti kuulevat ja sanovat? Ja mitä minä oikeastaan kuulen, kun herään aamuisin? Usein kuulen lannistavia valituksen huutoja väsyneestä ruumiistani. Ehkä tunnen huonotuulisuuden tulevan hiipien valittavine kiittämättömyyden ja tyytymättömyyden sävyineen.

Meillä on viisi lasta ja nuorta, joiden pitää herätä ja lähteä kouluun ja töihin. Tiedän, että sillä, kuinka kohtaan heidät aamulla, on suuri merkitys heidän koko päivälleen.

Olenko kuunnellut Herraa aamutuimaan? Niin että voin virvoittaa väsynyttä sanoillani. Se ei vaikuta hyvää ainoastaan minussa, niin että vältyn kuuntelemasta omaa tyytymättömyyttäni ja kiittämättömyyttäni, vaan voin myös vahvistaa lapsiani ja miestäni.

Kuinka voin kuulla opetuslapsen tavoin?

Sehän ei ole minulle luonnollista. Luonnollista on kuulla ja tuntea tarkoin, kuinka minun laitani on tänään, ja mitä tarpeita minulla on. Kuinka sitten Herra voi saada sanotuksi minulle jotain keskellä kaikkea tätä?

Minun on oltava hyvin tietoinen siitä, mitä sallin itseni ajatella, ja usein on aivan välttämätöntä rukoilla Jumalaa ja ajatella jotain Raamatun jaetta, johon voin sitoa ajatukseni. Voin kieltäytyä kuuntelemasta sellaista, mikä pilaa päiväni ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä koko perheeni päivän.

Jos herään huonolla tuulella ja olen täynnä vaatimuksia muita perheenjäseniä kohtaan, se näkyy selvästi myös heidän elämässään. Minun on harjoiteltava Jumalan puheen kuulemista. Minun täytyy myös olla erittäin kiinnostunut asiasta. Kun Jumala on saanut korvani herätetyksi, päivästä tulee fantastinen. Jumala haluaa antaa minulle sanoja, jotka vahvistavat lähimmäisiäni, sanoja, jotka innostavat heitä.

Opetuslapsen kieli

Onnellisia ne lapset tai nuoret, jotka tulevat kotiin koulusta ja töistä ja saavat kohdata lämpöä, kiitollisuutta ja hyvyyttä. Jos he ovat kokeneet vaikeuksia tai ehkä pahuutta päivän mittaan, sanani ja olemukseni voivat innostaa ja lohduttaa heitä.

Tässä voimme vain siunata toisia hyvyyden ja rakkauden sanoin ja teoin mielin määrin, ei tarvitse säästellä lainkaan. Mitä enemmän ammennan esiin hyvää, sitä enemmän saan ammennettavaa. Fantastista on, että Herra voi herättää korvani joka aamu. Poikkeuksetta. Tämä on kuitenkin mahdotonta ilman tietoisia valintoja koko päivän ajan. Minulla tulee myös olla palava halu kuulla, mitä Jumala haluaa sanoa minulle ja tahto sen toteuttamiseen käytännössä. Hän tarvitsee käsiäni, jalkojani ja kieltäni.

Tämä on hyvin erilaista elämää kuin pyrkimys saada mahdollisimman paljon etuja, nautintoja ja helppoja ratkaisuja itselleni. Tai että ajatukseni edelleen pyörivät sen parissa, mitä töissä tai sosiaalisessa mediassa tapahtui. Suhtautumisellani on todellakin valtava merkitys lähimmäisilleni. Antamalla Herran herättää korvani joka aamu voin luoda lämmön ja hyvyyden keitaan ympärilläni oleville.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.