Kuinka löydän elämälleni tarkoituksen?

Kuinka löydän elämälleni tarkoituksen?

Miksi elämä voi joskus tuntua niin tyhjältä ja myrskyisältä? Onko olemassa tietä todelliseen rauhaan ja tyytyväisyyteen?

7 Minuuttia ·

Aikuistuminen, koulutus, työpaikka ja perheen perustaminen. Siitä onni löytyy, sanotaan.

Tai ehkäpä olet toisinajattelija ja haluat löytää oman tiesi ja ottaa itse selvää asioista. Uskot löytäväsi rauhan ja tarkoituksen kokeilemalla ja ajattelemalla itse.

Ehkä nämä polut ovat sinulle tuttuja – ehkäpä olet jollakin niistä juuri nyt. Olet ehkä jopa maistanut onnea ja rauhaa jossain määrin näillä teillä. Mutta oletko koskaan ihmetellyt, miksi se tunne on niin nopeasti haihtuva, miksi olet niin levoton, tyytymätön ja kiittämätön hiljaisena hetkenä ja silloin kun olet yksin? Täytyy olla jokin tapa pitää kiinni rauhasta; pystyä tulemaan läpi erilaisista elämän koetuksista ja tilanteista niin, että ilo säilyy, sen sijaan että kärsisi tappion?

Onko olemassa vastausta?

Ihmiskunta on pitkään yrittänyt löytää vastaukset näihin kysymyksiin; ymmärtää meidän maanpäällisen vaelluksemme tarkoituksen. Haluamme ymmärtää ja käsittää maailmaa, missä elämme. Ymmärrämme, että olemme syntyneet ja että kuolemme, se ainakin on ilmeistä. Mutta tarvitsemme apua siihen, mitä näiden kahden tapahtuman välissä tapahtuu. Me tarvitsemme uskoa!

Jumala antoi meille totuutensa sanansa kautta, ja niissä meillä on kaikki vastaukset elää ylenpalttisen onnellista ja merkityksellistä elämää.

"En pidä siitä sanasta", ajattelet itseksesi, "se on niin epämääräistä. Jos olisi olemassa vastaukset elämään ja todellisen onnen ja levon saavuttamiseen, silloin ne olisi jonnekin kirjoitettu ja jaettu koko maailmalle." Monille ihmisille voi tulla sokkina, että niin juuri on tehty! Jumala antoi meille totuutensa sanansa kautta, ja niissä meillä on kaikki vastaukset elää ylenpalttisen onnellista ja merkityksellistä elämää. Eikä ainoastaa sitä, vaan sanassa on myös lupaus jakaa iankaikkisuus yhdessä Isän ja Pojan kanssa.

Olen kristitty, ajattelet, olen saanut anteeksiannon, luen Raamattua, ja kärsin edelleen epäilystä, vihasta ja levottomuudesta. Niin, näin voi olla, mutta oletko koskaan lukenut Raamattua niin kuin pieni lapsi avoimella sydämellä? Ei sunnuntaiaamun saarnan tapaan, vaan uskossa ja odottaen, että se mitä luet kykenee muuttamaan elämäsi – vapauttamaan sinut elämän tyhjyydestä elämään, jolla on tarkoitus ja päämäärä!

Joka häneen uskoo

Avatkaamme raamatunpaikkaa, joka on suosittu pappien puheissa, Joh. 3:16: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." Niin, sen olen kuullut aiemminkin; Jumala rakastaa meitä niin paljon, että hän lähetii Poikansa alas taivaasta kuolemaan meidän puolestamme, ja jos nyt uskon häneen, syntini ovat anteeksiannetut iankaikkisesti, niin olen ymmärtänyt. Oman välinpitämättömyytesi ja pinnallisuutesi takia voit ohittaa salaisuudet, jotka ovat olleet edessäsi koko elämäsi ajan. Lukekaamme jae uudestaan: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." Kun otan aikaa ja paneudun vähän tähän jakeeseen, pari asiaa selvenee yhtäkkiä. Että Jumala rakasti ihmisiä niin paljon ja hän halusi auttaa heitä niin paljon, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, niin että hän tuli meidän asemaamme; ihmiseksi. Ja toiseksi, että jos minä olosuhteissani täällä maan päällä uskon sen, en joudu kadotukseen, vaan tulen jakamaan iankaikkisuuden hänen kanssaan. Usko alkaa nyt vaikuttaa, ei ainoastaan usko ikuisuuteen hänen kanssaan, vaikka se kuulostaakin ihmeelliseltä, vaan myös elämään, missä en joudu kadotukseen, vaan sen sijaan uudistun.

Että Jumala rakasti ihmisiä niin paljon ja hän halusi auttaa heitä niin paljon, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, niin että hän tuli meidän asemaamme; ihmiseksi.

Tämä saa minut innostumaan – niin suuri rakkaus, että hän oli halukas kuolemaan minun puolestani. Tämä saa minut kysymään itseltäni: Jos ehtona tämän lupauksen saamiseksi on se, että uskon, mitä oikeastaan tarkoittaa "uskominen"?

On monia "uskovia", sellaisia ihmisiä, joiden ei ole vaikea uskoa, että Jeesus oli kerran täällä maan päällä keskuudessamme ja että hän kuoli meidän syntiemme puolesta. Mutta olisi ollut murheellista, jos se olisi ollut lupauksille ehtona, vain sen tunnustaminen. Miksi sitten edelleen taistelet arkipäivässäsi?

Ennen kuin uskon valo, jonka Johannes sytytti, kuolee inhimillisen ymmärryksemme ja epäilyn kautta, lukekaamme Raamatun jae Matt. 7:21: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." Tässä on ilmestys, "game changer". Usko tarkoittaa Jumalan tahdon tekemistä, ei vain hänen nimensä tunnustamista.

Uusi luomus!

Mahdotonta, sinä sanot, olen aiemmin koettanut "olla hyvä", olla "parempi henkilö". Heitä se kaikki ulos ikkunasta, pääse eroon inhimillisistä ajatuksistasi ja järkeilystä! Sen ei pitäsi olla niin vaikeaa, jos mietit vakavasti, kuinka pitkälle ne ovat sinua auttaneet ja mitä ne ovat sinulle tuoneet. Ei ole kyse vähän paremmaksi ihmiseksi tulemisesta. Jumalan sana kutsuu heitä, joilla on usko seurata Jeesuksen jalanjäljissä tulemaan aivan "uudeksi luomukseksi". (2. Kor. 5:17). Tämä mahdollisuus sinulla on, tulla aivan uudeksi luomukseksi! Lopeta Jumalan vallan rajoittaminen omalla epäilylläsi ja inhimillisellä ymmärrykselläsi! Syy siihen, että tämä tie on edelleen mysteeri lähes koko maailmalle, on se, että hyvin harvat ihmiset ovat halukkaita ehtojen täyttämiseen: Jumalan tahdon tekeminen ja kuuliaisuus häntä kohtaan.

Lopeta Jumalan vallan rajoittaminen omalla epäilylläsi ja inhimillisellä ymmärrykselläsi!

Jos olet jo tyytyväinen itseesi ja elämääsi ja siihen henkilöön, joka olet, olen yllättynyt, että olet lukenut näin pitkälle – silloin tämä tie ei ole sinulle. Mutta jos kärsit synnin taakasta ja siitä, että toiset kärsivät toimintasi takia, ja että et voi löytää todellista lepoa ja täyttymystä, niin päästä tämä usko sydämeesi: "Uskomalla Jumalan sanan ja tekemällä sen mukaan elämässäni, voin vaeltaa niin kuin Jeesus vaelsi ja päätyä samaan lopputulokseen."

Kun aloitat tällä tiellä, suuri salaisuus alkaa avautua sinulle – että omat himosi ja halusi tekivät sinut onnettomaksi ja sitoivat sinua, ja siksi niin harvat ihmiset tietävät vastausta. He eivät ole uskossa käyneet tälle tielle, missä nämä himot kielletään ja tehdään sen sijaan Jumalan tahto, ja siksi he eivät koskaan saa tietää vastausta. Jumalan armon kautta olen kirjoittanut tässä jotain, mutta vain sen kautta, että teet tämän omassa elämässäsi, kysymyksesi saavat todella vastauksen, ja löydät levon sielullesi ja tarkoituksen päiviisi sitä mukaa, kun Jumala alkaa ilmoittaa tahtonsa elämässäsi.

DSe, mitä tässä olen kirjoittanut, on uskoni ja päämääräni – vaeltaa niin kuin Jeesus vaelsi kuuliaisena Isälle. Tulevatko oma tahtoni ja himoni esteeksi tielle? Ehdottomasti! Mutta rukousten voiman kautta ja uskomalla Jumalan sanaan niin kuin se on kirjoitettu, saan voiman murskata nämä itsekkäät, sitovat voimat elämässäni ja tuoda esiin Kristuksen hyveitä. Tämä on elämisen arvoista elämää, ja haluan käyttää päiväni maan päällä valmistautumiseen iankaikkisuutta varten.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.