Kuinka kristityksi tullaan?

Kuinka kristityksi tullaan?

Mitä oikeastaan pitää tehdä tullakseen kristityksi? Tässä artikkelissaan Elias Aslaksen kirjoittaa selvästi ja yksinkertaisesti, mitä siihen tarvitaan – se ei ole niin monimutkaista, kuin ehkä luulisi, jos vain tahtoo!

7 Minuuttia ·

Mitä oikeastaan pitää tehdä tullakseen kristityksi? Tässä artikkelissaan Elias Aslaksen kirjoittaa selvästi ja yksinkertaisesti, mitä siihen tarvitaan – se ei ole niin monimutkaista, kuin ehkä luulisi, jos vain tahtoo!

Päättämällä

Jumala on kauan sitten päättänyt ottaa vastaan ja pelastaa kaikki, jotka hänen luokseen tulevat. Nyt se on sinusta kiinni. Heti kun olet päättänyt, asia on kunnossa. Muutamien päivien kuluttua Feeliks tuli vaimonsa Drusillaan kanssa, joka oli juutalainen, haetti Paavalin ja kuunteli hänen puhettaan uskosta Kristukseen Jeesukseen. Mutta kun Paavali puhui vanhurskaudesta ja itsensähillitsemisestä ja tulevasta tuomiosta, pelästyi Feeliks ja sanoi: Mene tällä haavaa pois, mutta tule kun minulle sopii, kutsutan sinut taas. Apt. 24: 24-25. Hänelle ei luultavasti koskaan sopinut. Ota tämä varoitukseksi. Yksi on tarpeen: päätä heti!

Niin Agrippa sanoi Paavalille: "Vähälläpä luulit taivuttavasi minut kristityksi." Mutta Paavali sanoi: "Toivoisin Jumalalta, että olipa vähällä tai paljolla, et ainoastaa sinä, vaan myös kaikki te, jotka minua tänään kuulette, tulisitte semmoisiksi kuin minä olen,… Apt. 26: 28-29. Saman haluan minäkin sanoa: Kunpa jokainen joka kuuli (luki) minua, tulisi semmoiseksi kuin minä olen – saisi asiansa niin hyvin!

Se riippuu vain sinusta, rakas sielu. Jumala kutsuu sinua, kehottaa sinua, kysyy sinulta. Haluatko vai etkö halua? Sinä päätät itse.

Menemällä itseensä

Niin hän meni itseensä ja sanoi: … Minä nousen ja menen isäni tykö … Luuk. 15: 17 ja 18. Tämä on hyvin kuvaavaa. Kun elää tavallisesti maallisella tavalla, syntisenä syntisten joukossa, silloin ei elä täysillä; ei ole itsensä. Miettimällä asiaa, huomaa, että oikeastaan ei elä oman tahtonsa mukaan. Ei, silloin ajelehtii toisten mukana, virran vietävänä. Siihen on vain joutunut, ajattelematta lähemmin sitä. Kaverit ja ystävät ovat ottaneet kädestä ja johtaneet mukanaan.

Jos miettisit tilannetta, sanoisit kuin tuhlaajapoika: Miksi minulla pitäisi olla näin? Minulla ei tarvitse olla näin huonosti! – Ei, miksi olisit onneton, rauhaton, toivoton, ja sinulla olisi huono omatunto, ja menisit pois Jumalan luota? Hän ottaa sinut niin mielellän vastaan! Nouse ja mene hänen luokseen, silloin tämä sana täyttyy: Mutta pitihän nyt riemuita ja iloita, sillä tämä sinun veljesi oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt. Luuk. 15:32.

Tunnustamalla syntinsä

Synnin palkka, tai tuomio, on kuolema (Room. 6: 23). Synti saa aikaan eron meidän ja Jumalan välillä. Jeesus tuli ottaakseen pois meidän syntimme ja tehdäkseen lopun niistä. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. 1. Joh. 1:9. Kun sinä tunnustat syntisi, sinä puhdistut, silloin sinusta tulee kristitty. Silloin on aloitettu. Kaikki syntisi, vaikka ne olisivat kuinka suuret, on pyyhitty pois yhdessä silmänräpäyksessä!

Rukoilemalla – pelastusta ja apua

Yksinkertaisin sana Raamatussa on tämä: Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Room. 10: 13. Kun kutsut avuksi häntä, silloin se osoittaa, että uskot häneen. Jeesus sanoo:  Anokaa, niin teille annetaan. Matt. 7:7. Ja Jaakob sanoo: Teillä ei ole, sentähden ettette ano. Jaak. 4:2. On melko yksinkertaista pelastua. Ei tarvita mitään seremonioita. Sanamuodot ovat yhdentekeviä. Voit sen puolesta ilmaista itseäsi vaikka väärin tai takaperin. Jumala ymmärtää kyllä sinua. Sinä voit sanoa: "Ota minut sellaisena kuin olen", tai mitä haluat.

Kaikki mitä rukoilemme hänen tahtonsa mukaan, sen me saamme. Hänen tahtonsa on ennen kaikkea se, että kaikki synti meissä tulee siivotuksi pois ja että sen jälkeen saamme voiman voittaa synnin. – Sinusta tulee kristitty, kun saat uuden sydämen, ja sen sinä saat rukoilemalla sitä. Silloin hän antaa sen sinulle.

Pitämällä kiinni Jumalan sanasta

Lue Raamattua! Älä pelkää lukea maailman parasta ja sisältörikkainta kirjaa! Se mitä siellä lukee, voi luoda sinut täysin uudeksi. Se mitä siellä lukee, on totuus. Ja se ei ole vain kirjainta, vaan sanoissa on henkeä ja elämää. Löydä Jumala sanoissa! Pidä kiinni siitä, mitä sanassa lukee, silloin sinä tulet kristityksi hengessä ja totuudessa.

Raamatun vertauksen perusteella se, mikä putosi hyvään maahan, olivat niitä, jotka kuulivat (tai lukivat) sanan, ja ottivat sen itselleen. Luuk. 8: 15. Se, että ottaa sen itselleen tai pitää siitä kiinni, on sama kuin siihen uskominen. Raamattu on täynnä sellaisia sanoja, joita juuri sinä tarvitset, joita kaipaat ja jotka ilahduttavat ja ovat sinulle hyödyksi. Lue vain! Ja pian valittelet, että et aikaisemmin alkanut lukea tätä ihmeellistä kirjaa. Kirjojen kirjaa! Se on ehtymätön lähde.

Kunhan vain et ymmärrä väärin, niin kuin monet ovat tehneet. Et tee Jumalalle mitään palvelusta sillä, että luet Raamattua. Lukeminen ei itsessään ole jumalanpalvelusta. Sinun tulee lukea itsesi takia. Vain sillä on merkitystä, että saat otteen siitä, mitä tarvitset, ja että pidät kiinni siitä, mitä luet. Silloin tulet kristityksi.

Nostamalla puhtaan lipun

Se miksi niin monet sadat ja tuhannet ihmiset eivät pääse sisälle Jumalan valtakuntaan, eivät tule kristityiksi, koska eivat tunnusta Jeesuksen Kristuksen nimeä ihmisten edessä. He ovat sellaisia "Nikodeemuksia", jotka tulevat Jeesuksen luokse keskellä yötä, kun kukaan ei näe tai kuule heitä, mutta jotka eivät uskalla, jos joku näkee tai kuulee sen. (Joh. 3: 1-2).

Pelokkaat ja arat tulevat olemaan ulkopuolella, ja he jakavat kohtalon kaikenlaisten jumalattomien ja epäpyhien kanssa. Ilm. 21: 8 …jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isani edessä, joka on taivaissa. Matt. 10: 32-33. …sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Room. 10: 10.

Ei ole puhettakaan, että voisi pelastua ennen kuin tunnustaa Jeesuksen Kristuksen suullaan! Jos sinä uskot sydamessäsi ja tunnustat hänet suullasi, silloin olet tullut kristityksi. Juuri tähän monet ovat jääneet kiinni. Se on heillä itsellään, he sanovat. Mutta se ei ole oikeastaan totta; sillä heillä ei ole sitä.

He rukoilevat salassa, he sanovat, ja siihen Jeesus on itse kehottanut. Mutta jos tarkastellaan asiaa lähemmin, silloin valitettavasti osoittautuu, että tämäkään ei ole totta. Kuinka sen voi tietää? Kyllä, mainiosti! Lukekaamme vain Jeesuksen sanat: Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle julkisesti. Matt.6: 6, (norj.käännös).

Siis, kun ei tapahdu mitään ilmeistä muutosta, silloin et ole rukoillut salassa! Niin ei käy, rakas ystävä.

Kun nyt menet huoneeseesi, lukitset ovesi, ja rukoilet suurta rohkeutta tunnustaa Jeesuksen nimen ihmisille, niin kuin Raamattu selvästi kehottaa, silloin Jumala palkitsee sinut julkisesti – kuinka sitten käy? Silloin "Nikodeemuksesta" tulee kristitty hengessä ja totuudessa. Tee vain niin, rakas ystävä!

Erottautumalla täysin

Ei voi taistella molemmilla puolilla rajaa samanaikaisesti; ei voi olla sekä puolella että vastaan. Valitse tänään, ketä haluat palvella! Sinusta tulee kristitty sinä päivänä, kun tietoisesti erottaudut kaikesta, minkä tiedät synniksi ja kaikista, jotka ovat kiinni synnissä – niin että annat heidän selvästi ymmärtää, että olet erottautunut heistä, ettet enää ole yksi heistä.

Tämä tulee toteuttaa ilman poikkeusta, mitään säästämättä Eivät edes hienoimmat sukalaisuussiteet saa pienimmässäkään määrin muuttaa sitä. Jumalan sana tästä on selvä ja voimakas. …mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? …Tai mitä yhteistä osaa uskovalla on uskottoman kanssa? …Lähtekää pois heidän keskeltään ja eotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko, niin minä otan teidät huostaani! 2. Kor. 6: 14-17.

Meidän tulee tietenkin pysyä asemassamme maallisen suhteen, avioliitossa ja maallisessa työssämme jne. (poikkeuksena se, jos työmme on suoranaisesti jumalatonta); mutta hengessämme meidän tulee olla erotettuja heistä, niin kuin työssämmekin teemme vain sen, mikä on oikein ja puhdasta Jumalan silmissä.

Jätä suvulle ja ystäville hyvästit ja toivota heidät tervetulleiksi perässä! Silloin teet hyvin sekä itseäsi että heitä kohtaan!
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag
Ote kirjasesta «Olla kristitty», 1936

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.