Kuinka jättiläinen voitetaan: Daavidin esimerkki

Kuinka jättiläinen voitetaan: Daavidin esimerkki

Kuinka Daavidin voitto Goljatista voi olla esimerkki meille nykyaikana?

5 Minuuttia ·

Jättiläisen ääni kaikui laakson yli: «Minä olen tänä päivänä häväissyt Israelin taistelurivit. Antakaa tänne mies, niin me taistelemme keskenämme.»

Goljat oli astunut esiin ja haastanut taisteluun neljänäkymmenenä päivänä, joka aamu ja ilta. Ei ihme, että Israelin joukot valtasi "kauhu ja he pelkäsivät suuresti". Jättiläinen oli noin 290 cm pitkä – melkein kaksi kertaa niin pitkä kuin muut filistealaiset. Epäilemättä hän oli pelottava ja kamala näky.

Myös sinä voit pitää itseäsi elävän Jumalan joukkojen sotilaana!

Tunnistatko itsesi tästä? Ehkäpä sinullakin on "jättiläinen", joka on haastanut sinut. Jättiläisylpeys. Jättiläismasennus. Ärsyyntyminen. Kateus. Himot. Nämä voivat nousta uhkaamaan sinua, ja ne voivat vaikuttaa voittamattomilta. Daavid osoitti meille oikean tavan reagoida silloin, kun olemme jättiläisen edessä. Hänen asenteensa, kun hän kohtasi tämän vastustuksen oli: "Mikä tuo ympärileikkaamaton filistealainen on häpäisemään elävän Jumalan taistelurivejä?" Hän ei saattanut ymmärtää, että joku voi uskoa, että filistealaiset voisivat ryhtyä taisteluun joukkoja vastaan, joiden johtaja Jumala oli.

Myös sinä voit pitää itseäsi elävän Jumalan joukkojen sotilaana! Näillä "jättiläisillä" ei ole mitään valtaa meihin.

David on päättäväinen

Daavid uskoi Israelin elävään Jumalaan luottaen siihen, että hän pystyi ja halusi huolehtia kaikista, jotka taistelivat hänen nimessään. Daavidin usko oli niin vahva, että hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi taistelemaan filistealaista vastaan. Hän oli vain nuori paimanpoika, jolla ei ollut taistelukokemusta, ja Goljat taas oli nuoruudestaan lähtien taisteluja kokenut soturi, mutta tämä ei merkinnyt mitään Daavidille. Hän ei halunnut kuunnella epäilyksen sanoja niiltä, jotka yrittivät estää häntä.

«Palvelijasi on lyönyt maahan sekä leijonan että karhun, niin tuolle ympärileikkaamattomalle filistealaiselle käy niin kuin niille; sillä hän on häväissyt elävän Jumalan taistelurivejä», hän sanoi. «Herra pelastaa  minut myös tämän filistealaisen käsistä.»

Jumala on voimakas ja kaikkivaltias! Daavid uskoi yksinkertaisesti siihen. Tämä valtava jättiläinen ei ollut mitään hänelle suhteessa siihen, mitä Jumala pystyi tekemään. Ja tämä valta ja voima on saatavana sinullekin, kun jättiläisesi haastaa sinua. Usko Jumalaan. Mene hänen tykönsä, rukoile voimaa ja hän antaa sinulle kaiken, mitä tarvitset synnin kieltämiseen, tunteidesi voittamiseen ja seisoaksesi lujana periksi antamatta! Kun kohtaamme nämä "viholliset", kun tulemme kiusatuksi esimerkiksi kateuteen tai masennukseen, silloin emme ole yksin. Meillä on elävä Jumala puolellamme.

Taistele Herran nimessä

Seuraavan kerran, kun Goljat tuli haasteineen, Daavid otti sauvansa toiseen käteen ja lingon toiseen. Ja sitten hän meni, täydessä uskossa elävään Jumalaan, kohtaamaan filistealaisen. Kun Goljat näki, että Daavid ei ollut sotilas, vaan vain poika, jolla ei ollut sotavarustusta, kirosi hän Daavidia jumaliensa kautta, mutta se ei Daavidia horjuttanut.

«Sinä tulet minua vastaan miekan, peitsen ja keihään voimalla, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimessä, Israelin sotajoukon Jumalan, jota sinä olet häväissyt. Tänä päivänä Herra antaa sinut minun käsiini, ja minä surmaan sinut,… ja kaikki maat tulevat tietämään, että Israelilla on Jumala.»

Kivi, joka Daavid linkosi Goljatia kohti, osui suoraan hänen  otsaansa, ja hän kaatui maahan. Suuri jättiläinen, joka oli terrorisoinut Israelin joukkoja kuoli kokemattoman nuoren käden kautta, koska tämä uskoi Jumalan voimaan. Tämä elävä usko todisti, että Israelilla on Jumala.

Nykyajan jättiläiset

Toistuvin hyökkäyksin näitä jättiläisiä vastaan ja uskon ja kärsivällisyyden kautta, tulet kokemaan, että voit seisoa lujana; ei ole mitään syytä tuntea itseään heikoksi, tai ettet pystyisi vastustamaan niitä. Jumala, joka varmisti voiton Daavidille, tekee sen myös sinulle. "Sinä et enää vaivaa minua, Ylpeys! Teen teistä lopun ainiaaksi, Himot!. Minä tulen teitä vastaan Herran, sotajoukkojen Jumalan nimessä! Tänään Herra antaa teidät minun käsiini." Samuelin kirjassa on kirjoitettu, että Daavid juoksi vihollisiaan vastaan. Hän ei ryöminyt ja murehtinut – hän tiesi, mikä olisi lopputulos.

Kun saamme elävän ja voimakkaan uskon siihen, mitä Jumala pystyy tekemään meidän elämässämme, meillä on samat mahdollisuudet. Meillä on sama Jumala! Meistä voi myös tulla eläviä esimerkkejä siitä, mitä hän kykenee tekemään niille, jotka luottavat hänen voimaansa.

Kiitos Jumalalle, että voima, joka oli saatavana Daavidin päivinä, on yhtä vahva tänäänkin.

Usko! Kestä! Älä kuuntele tunteitasi! Sinun ei tarvitse antaa periksi kiusauksissa. Kiitos Jumalalle, että voima, joka oli saatavana Daavidin päivinä, on yhtä vahva tänäänkin. Kun katsot tulevaisuutta, sinun ei tarvitse pelätä kiusauksia – elävän Jumalan sotilaana voit pitää niitä, joita vastaan taistelet, voitettuina! Tulee päivä, jolloin "jättiläiset", joita näet elämässäsi, ovat ikuisesti poissa. Uskomme kautta, voimme osoittaa, että edelleen on kaikkivaltias "Jumala Israelissa".

Kaikki sitaatit ovat 1. Samuel 17:sta.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.