Kristuksen taivaaseenastumisen päivä/Helatorstai

Kristuksen taivaaseenastumisen päivä/Helatorstai

Kristuksen taivaaseenastumisen päivää, 40 päivää ensimmäisestä pääsiäispäivästä lukien, on vietetty kristinuskossa alusta alkaen ja sille on hyvä syy.

4 Minuuttia ·

Luukkaan mukaan Jeesus näyttäytyi kuolleista nousseena, ja «Heille hän myös monin kiistattomin todistein osoitti kuolemansa jälkeen olevansa elosssa. Hän näyttäytyi heille neljänkymmenen päivän aikana useasti ja puhui Jumalan valtakunnasta.» Apt. 1:3.

Kristus on noussut ylös!

Sen on täytynyt olla opetuslapsille unohtumaton kokemus, kun he saattoivat kuulla Jeesusta ja nähdä hänet ylösnousemusruumiissa. Se oli todiste, jota ei voinut kiistää; todiste siitä, että hän oli täydellisesti voittanut sekä synnin että Saatanan, ja itse kuoleman. Aivan samoin kuin niiden kahden opetuslapsen, jotka kulkivat yhdessä Jeesuksen kanssa Emmauksen tiellä (Luuk. 24:13-32), on opetuslasten sydämien täytynyt hehkua innosta ja ihmetyksestä. Hän näyttäytyi heille ylimmässä salissa ensimmäisenä pääsiäispäivänä, ja viikkoa myöhemmin Tuomas sai kosketella Jeesuksen ylösnousemusruumista, jossa oli jäljet ristiinnaulitsemisesta, mikä todistaa, että hän oli kuollut synnille, kertakaikkiaan (Joh. 20:19-29).

Ei ollut pienintäkään epäilystä. Jeesus Kristus oli noussut ylös kuolleista. Kaikki, mitä hän oli profetoinut itsestään, oli totta. Hän oli ollut maan päällä 33 vuotta ihmisenä, jolla on samanlainen luonto kuin meillä, ja hän tuli kiusatuksi kaiki tavoin niin kuin mekin. Kuolettamalla synnin ja oman tahdon, hän voitti Saatanan, jolla oli kuolema vallassaan, ja hän vihki tien lihan läpi, ja tätä tietä me voimme seurata. Hän antoi itsensä viattomana uhrina Jumalalle – täydellisenä sovituksena ihmiskunnan synneistä. Saatana ei enää kyennyt syyttämään ketään Jumalan edessä, koska velka oli maksettu. (Kol. 2:13-14). Sen lisäksi Jeesus rohkaisi heitä pysymään Jerusalemissa, koska he pian saisivat voiman voittaa ja olla hänen todistajiaan Pyhän Hengen avulla, jonka hän lähettäisi heille taivaasta.

Jeesus palaa takaisin Isänsä luo taivaaseen

Mutta tehdäkseen tämän, hänen piti ensin mennä takaisin taivaaseen ja ottaa vastaan itselleen kuuluva paikka Isän oikealla puolella. Tämä tapahtui Betanian lähellä, Öljymäellä (Luuk. 24:50). Siitä tuli ihana ulkoilmakokous. Siinä hän lupasi, että hän ei jättäisi opetuslapsia yksin, vaan hän olisi aina heidän kanssaan Pyhän Hengen, Lohduttajan, Auttajan ja vanhurskauden Opettajan kautta, aina maailman loppuun saakka (Joh. 16:7Matt. 28: 18-20) Jeesus otettiin ylös taivaaseen aivan heidän silmiensä edestä «ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään».

Jos me olisimme olleet siellä, uskon että olisimme seisoneet siellä jättäen hiljaiset hyvästit, katse suunnattuna taivasta kohti, jonne Jeesus hävisi. Mutta Jumalalla on työ tehtävänään meissä, ja hän lähetti kaksi enkeliä antaakseen opetuslapsille selityksen: «’Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän.’ Silloin he palasivat Jerusalemiin vuorelta (…) Nämä kaikki pysyivät yksimielisesti rukouksessa vaimojen kanssa ja Marian, Jeesuksen äidin, kanssa ja Jeesuksen veljien kanssa.» (Ap. t. 1:9-14). Nämä 120 ihmistä olivat seurakunnan ensihedelmä ja he saivat tehtäväkseen panna perustuksen Jumalan temppelille maan päällä; temppelille, joka rakentuu elävistä kivistä, jotka seuraavat Jeesusta tiellä, jonka hän on vihkinyt meille.

Temppeli rakennetaan

Nyt näinä päivinä Jumala valmistaa rakennuksen huippukiven opetuslapsista, jotka yhdessä ruumiissa liitetään yhteen Herran pyhäksi temppeliksi, itse Jeesus Kristus kulmakivenä (Ef. 2:14-22). Kun tämä työ on saatettu loppuun, silloin tulee ylöstempaaminen, meidän taivaaseenastumisen päivämme. Silloin uskolliset opetuslapset, jotka myös ovat Jumalan ja Karitsan ensisatoa, temmataan ylös pilvessä häntä vastaan.

Ja kun hän tulee takaisin ja astuu jälleen Öljymäelle valkoisella hevosellaan, kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra; hän, jota kutsutaan Uskolliseksi ja Totiseksi, silloin opetuslapset ovat siellä yhdessä hänen kanssaan ja yhdessä he puhdistavat maan kaikesta pahuudsta ja vääryydestä (Sak. 14: 4-5; Ilm. 19: 11-21).

Kristuksen taivaaseenastumisen päivä on todellakin juhlimisen arvoinen päivä. Oli aika, jolloin se oli pyhäpäivä, ja ihmiset saattoivat mennä kirkkoon ja rukoilla Jumalaa ja Jeesusta, vaikka he eivät ehkä täysin ymmärtäneet päivän merkitystä. Mutta Antikristuksen henki tekee työtään tarkoituksenaan muuttaa juhla-aikoja, niin että uskonnolliset juhlat muuttuvat maallisiksi vapaapäiviksi (Dan. 7:25), ja monille helatorstai on kuin mikä muu päivä tahansa. Kunpa niin moni kuin mahdollista saisi ymmärryksen tämän päivän erityisestä merkityksestä Jumalan ihanassa suunnitelmassa ihmiskunnan pelastamiseksi.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.