Kristittynä olemisen 7 etua

Kristittynä olemisen 7 etua

Tässä on 7 monista hyvistä syistä luopua kaikesta ja elää Kristukselle.

10 Minuuttia ·

Joskus vaikuttaa siltä, että ei-kristityillä on kaikkea hauskaa. Mutta tässä on seitsemän korvaamatonta etua, jotka tulevat automaattisesti, kun on luopunut kaikesta ja päättänyt elää Jumalalle.

Kristinuskon hinta voi näyttää melko korkealta. Jeesus sanoo selvästi, että jos joku haluaa seurata häntä, silloin tulee antaa elämänsä. Joskus voi olla vaikeaa tehdä se, erityisesti kun ei pysty näkemään välittömiä seurauksia. Mutta kristittynä olemisella on vain etuja. Se on elämää, jossa on vain etuja. Tässä seitsemän monista hyvistä syistä luopua kaikesta ja elää Kristukselle.

1 – Saat henkilökohtaisen yhteyden Jeesuksen Kristuksen kanssa

Jeesus Kristus – elinikäinen ystävä. Ajattele, että sinulla voi olla elinikäinen ystävä ja seuralainen, ohjaaja ja opettaja, esikuva ja apu jokaisessa elämän olosuhteessa. Jeesus on sellainen henkilö meille. Hän oli kiusattu kaikessa niin kuin mekin, mutta hän voitti kaiken synnin, niin että riippumatta siitä, mitä kohtaamme, Jeesus voi tuntea meidän olosuhteemme ja myös auttaa meitä tilanteen läpi!

Hänen kanssaan voimme puhua mistä tahansa, mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Hän on aina paikalla, myötä- ja vastoinkäymisissä, ja hän pystyy aina auttamaan meitä. Jeesuksen luokse voimme mennä ja sanoa: "Auta minua, minä olen väsynyt, teen syntiä, en tiedä, mitä minun pitäisi tehdä". Ja Jeesus vastaa: "Tiedän sen; olen myös ollut kiusattu siinä, mutta sain siitä voiton. Anna minun näyttää sinulle kuinka. Anna minun vahvistaa sinua."

Hän ei koskaan hylkää meitä. Vaikka maailma on suuri ja pelottava, vaikka kohtaamme yllättäen monia vaikeita tilanteita, vaikka tunnemme itsemme kylmäksi ja yksinäiseksi, niin Jeesus on meidän puolellamme. Henkilökohtainen ystävä, ohjaaja ja auttaja elämässä. Voiko enempää rukoilla?

2 – Saat Pyhän Hengen avuksi ja seuralaiseksi elämääsi

«Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään, vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.» Joh. 16: 13.

Pyhä Henki on lähetetty taivaasta ohjaajaksi ja voimaksi elämäämme. Hän johtaa meitä kaikissa asioissa; ja auttaa tapahtui mitä tahansa. Hän osoittaa meille syntimme ja sen mitä meidän tulee tehdä voittaaksemme ne, ja sitten hän antaa meille voiman toteuttaaksemme sen! Hän on vetäjä, moottori, joka vetää meitä eteenpäin ja antaa meille voimia, kun tunnemme, että olemme aivan voimattomia.

Pyhä Henki on vetäjä, moottori, joka vetää meitä eteenpäin ja antaa meille voimia, kun tunnemme, että olemme aivan voimattomia.

«Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla.» Room. 8: 26.

Ajattele, että meillä voi olla sellainen apu elämässä! Pyhä Henki auttaa meitä heikkoudessamme ja rukoilee puolestamme. Voimmeko pyytää jotain enemmän? Kun Jeesus on meidän päämme ja Pyhä Henki sydämessämme, silloin mikään ei voi pysäyttää meitä elämästä täysin Jumalan tahdon mukaan ja tulemasta läpikotaisin onnelliseksi ihmiseksi. Emme pelkästään itse tule onnellisiksi, vaan meistä tulee siunaus ja apu toisille. Ja kun teemme sen, voimme olla mukana tekemässä maailmasta parempaa paikkaa.

3 – Saat voiton synnistä ja kaikesta, mikä tekee sinusta onnettoman

Kaikki kurjuus maailmassa johtuu synnistä. Kristittyinä meidät on kutsuttu saamaan voitto kaikesta tietoisesta synnistä. Toisin sanoen, me voimme tulla vapaaksi kaikesta, mikä tekee meidät onnettomaksi!

Voimme tulla vapaaksi kaikesta, mikä tekee meidät onnettomaksi!

Kärsimättömyys, viha, himo, kateus – näitä ei ole mukava kokea. Synnin mukaan eläminen on kuin tuulen mukana menemistä; se jättää sinut tyhjäksi ja onnettomaksi ja se vaatii jatkuvasti lisää. Sinä ojentaudut sen mukaan, että saisit tyydytystä himoistasi, jotka ovat niin lähellä, mutta sekään ei riitä.

Kun saat voiton synnistä, niin silloin saat sisimpääsi ilon. Täydellisen, taivaallisen ilon, joka ei jätä sinua tyhjään ja kurjaan tunteeseen. Synti voi saada sinut tuntemaan itsesi onnelliseksi pienen hetken, mutta se lyhytaikainen nautinto synnistä ei ole mitään verrattuna siihen iloon, jonka saat elämällä voittoisaa elämää.

Jumalalla on huolenpito meistä. Hän haluaa, että me kokisimme aitoa ja kestävää iloa, koko elämän läpi. Jeesus raivasi meille tien vapauteen kaikesta siitä synnistä, mikä asuu luonnossamme; kaikesta, mikä tekee meidät onnettomaksi. Oikeastaan ei ole mitään syytä olla enää tyytymätön! Riippumatta siitä, että joudumme moniin vaikeisiin tilanteisiin, kristityllä on mahdollisuus olla aina läpikotaisin iloinen.

4 – Saat Kristuksen hyveitä ja muutut hänen kuvakseen

Jeesus käytti elämänsä syynnin voittamiseen. Hän oli vapaa siunaamaan ihmisiä kaikessa, koska hänellä ei ollut syntiä omallatunnollaan, joka olisi pidätellyt häntä. Kaikki itsekkyys, vaatimus toisia kohtaan, ylpeys, ahneus, himo ja kaikki muu mahdollinen synti, mikä tulee esteeksi – Jeesus sai voiton kaikesta siitä.

Meidät on kutsuttu elämään tätä voittoisaa elämää, aivan samoin kuin Jeesus eli.

Meidät on kutsuttu elämään tätä voittoisaa elämää, aivan samoin kuin Jeesus, ja sitä mukaa kuin me tulemme vapaaksi synnistä, me muutumme enemmän ja enemmän Jeesuksen Kristuksen kuvaksi.

«Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.» Gal. 5:22. Kun päästämme Pyhän Hengen sydämeemme ja alamme seurata Jeesusta, niin että saamme voiton synnistä, silloin alamme saada Hengen hedelmiä. Ajattele, että voi aina olla rakastava, iloinen ja rauhaisa sen sijaan, että olisi itsekäs, ylpeä, murehtiva tai vihastunut. Silloin voimme siunata toisia!

Sitä mukaa kun tulemme enemmän ja enemmän Kristuksen kaltaisiksi, meidän kykymme siunata ja palvella toisia lisääntyy. Kristinusko ei tee vain meitä onnelliseksi, vaan sen kautta teemme myös onnellisiksi ne, joita ympärillämme on, ja se johtaa meidät aitoon iloon.

5 – Onni maallisessa elämässä

Kaikkialla näkee ihmisiä, jotka miettivät reseptiä onnelliseen elämään. Se on universaali päämäärä, mutta silti vain harvat ovat löytäneet keinon olla aina iloinen, riippumatta siitä, mitä tapahtuu; joka päivä ja joka vuosi. Kristitylle se ei ole vain mahdollista, vaan se on jotain, mikä on luvattu meille!

«Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.» Jer. 29:11.

Jumalan ajatus ei koskaan ole ollut se, että me eläisimme kurjuudessa maan päällä kahdeksankymmentä vuotta ja sen jälkeen tulisimme onnellisiksi taivaassa. Jumalalla on rauhan ajatukset meitä kohtaan – hän haluaa, että me olisimme onnellisia nyt! Ja niin kauan kuin se, mitä me tahdomme, on yhtä sen kanssa, mitä Jumala tahtoo, se tietenkin toteutuu.

EElämä, jossa on pelkästään iloa – eikö se olekin riittävä syy olla kristitty? Eikö olisikin hienoa, että elämässä ei olisi mitään muuta kuin iloa ja rauhaa?

Kristityn elämä on tätä: Omistamme ylenpalttisen ilon kaikissa ahdistuksissa!

«Olen täynnä lohdutusta, minulla on ylenpalttinen ilo kaikessa ahdingossamme.» 2. Kor. 7:4.Tätä on olla kristitty: Omistaa ylenpalttinen ilo kaikissa ahdistuksissamme! On helppoa olla iloinen, kun kaikki menee elämässä hyvin, mutta kristittynä oleminen tarkoittaa sitä, että on iloinen jopa silloin, kun asiat näyttävät käyvän meitä vastaan.

6 – Rauha ja lepo – elämä ilman pelkoa

«Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukan ovat kutsutut.» Room 8:28.

Maailma on hyvin epävarma paikka. Luonnonkatastrofit, taloudellinen epävarmuus, taloudelliset kriisit – kuinka ylipäätään voi löytää levon tällaisessa epävarmassa ajassa?

Mutta on kirjoitettu, että «kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat». Tämä tarkoittaa, että Jumala pitää huolta lapsistaan, riippumatta siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Tulkoon mitä tuleekin, olipa se taloudellinen taantuma, pyörremyrskyjä, korruptiota, ilmaston lämpeneminen tai mitä tahansa, mitä ihminen voi kohdata tiellään, niin Jumala pitää meistä huolta. Me olemme niitä, jotka rakastavat Jumalaa. Meille ei voi tapahtua mitään, mikä ei olisi meidän parhaaksemme.

Kristitty voi elää elämänsä ilman että tarvitsisi olla kertaakaan huolestunut mistään! Voimmepa nähdä sen tai emme; ymmärrämmepä, mikä lopputulos on, tai olemme tietämättömiä siitä kuinka käy, niin voimme silti elää täysin vapaana stressistä ja pelosta, tietäen, että joku on järjestänyt koko elämämme parhain päin, alusta loppuun saakka.

Tämä ei tarkoita sitä, että se sopisi meille parhaiten, tai niin kuin meistä olisi "parhaaksi". Se tarkoittaa, että Jumala järjestää kaiken niin, että meistä tulisi onnellisia pitkällä tähtäimellä.  Hän sallii meidän kokea koettelemuksia, jotka – jos ne otetaan oikealla tavalla – ovat mahdollisuuksia kuolettaa syntimme ja kokea enemmän ja enemmän iloa. Eikö tämä olekin kaikkein parasta meille?

7 – Elämä iankaikkisuudessa Jeesuksen morsiamena

Riippumatta siitä, missä olet tai kenen kanssa keskustelet, vaikuttaa siltä, että kuolema on suurin tuntematon tekijä elämässä. Kuolemanpelko voi olla syy murehtimiseen ja ahdistukseen ihmisen elämässä. Mutta ajattele: Kristittynä voimme mennä elämän läpi ja tietää tarkasti, mitä tule tapahtumaan kuolemamme jälkeen.

Saamme iankaikkisen elämän taivaassa, rauhan ja ilon Jeesuksen morsiamena! Jeesus sanoi: «Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää vaikka olisi kuollut.» Joh. 11:25-26.

«Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle. Sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä.» Ilm. 7:16-17.

Iankaikkinen elämä taivaassa ilman nälkää ja janoa, ilman kyyneleitä; mikä voi olla parempaa kuin se? Kukaan ei voi sanoa "ei" sellaiselle elämälle! Eivätkö kaikki toivo juuri tätä, sisimmässään? Iankaikkinen elämä ilossa, ilman kärsimystä. Sen hinta on se, että me annamme elämämme täällä maan päällä kuolettamalla synnin, aivan niin kuin Jeesus teki, ja elämme pelkästään Jumalan tahdon mukaan.

Kun palkkio on niin suuri, ei hinta, joka meidän tulee maksaa, ole mitään siihen verrattuna.

Kun palkkio on niin suuri, ei hinta, joka meidän tulee maksaa, ole mitään siihen verrattuna. Jumala antaa meille kaiken, mitä saatamme toivoa tai tarvita. Hän yksin näkee selvästi, kuinka meidän tulee elää elämäämme. Hän on valmistanut täydellisen elämän meille, ja jos me olemme sataprosenttisen kuuliaisia kaikelle sille, mitä hän vaikuttaa sydämessämme, johtaa tämä elämä meidät täydelliseen iloon. Meillä on oleva voimia mennä elämän läpi olematta kertaakaan onneton, ja tämä onnellinen elämä vapaudessa jatkuu läpi iankaikkisuuden!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.