Kristinusko ja sinkkuelämä

Kristinusko ja sinkkuelämä

On mahdollista turvata täysin Jumalaan. Hänen kätensä on elämäni yllä.

4 Minuuttia ·

Selatessani Pinterestiä, pysähdyn lukemaan mielenkiintoista sitaattia: "Älä murehdi sitä, että olet sinkku. Jumala näkee sinut juuri nyt ja ajattelee: Säästän tämän tytön erityistä henkilöä varten." Ja toinen sittaatti: "Neitokainen, jätä sydämesi Jumalan käteen, niin hän antaa sydämesi miehen käteen, jonka hän näkee ansaitsevan sen."

Nämä sitaatit saavat minut todella pysähtymään ja ajattelemaan vähän sitä, miten monet tytöt ja naiset maailmassa edelleen odottavat "sitä oikeaa". Minulle valkenee, että monen naisen elämä pyörii tämän yhden asian ympärillä aivan siitä saakka, kun he ovat pieniä tyttöjä. Kun he tulevat vanhemmiksi, he näkevät kuinka heidän ystävänsä avioituvat ja saavat lapsia, kun taas he itse pysyvät sinkkuina. Tulee ajatus: "Entä minä, Jumala? Milloin on minun vuoroni?"

Monen naisen elämä pyörii tämän yhden asian ympärillä aivan siitä saakka, kun he ovat pieniä tyttöjä.

Olen itse käynyt läpi juuri tämän. Kasvoin hyvin perhekeskeisessä ympäristössä, ja ajattelin, että olisin itsekin joku päivä vaimo ja äiti. Sitä juuri odotin elämältäni. Parikymppisenä ja kolmekymppisenä näin, kuinka kaikkein useimmat ystävistäni jättivät sinkkuelämän taakseen. Näin kuinka he alkoivat saada lapsia. Olisi valehtelemista sanoa, että se ei koskaan ole vaikuttanut minuun.

Turvaa Herraan koko sydämestäsi

Mutta olen saanut apua näistä sanoista Sananlaskut 3:5: "Turvaa Herraan koko sydämestäsi äläkä luota omaan ymmärrykseesi!". Kun ajattelen tulevaisuuttani, minulla on kaksi mahdollisuutta. Voin "luottaa omaan ymmärrykseeni", ja silloin minulla on monia ajatuksia siitä, kuinka elämäni tulee mennä. Voin istua ja odottaa, että Jumala alkaa toteuttamaan näitä suunnitelmia. Tai sitten voin sanoa: "Jumala, annan elämäni kokonaan sinun käsiisi. Uskon koko sydämestäni, että se, mitä sinä olet suunnitellut minulle, on kaikkein parasta minulle. Riippumatta siitä, mitä elämä tuo tullessaan, turvaan sinuun".

Jumala, annan elämäni kokonaan sinun käsiisi. Uskon koko sydämestäni, että se, mitä sinä olet suunnitellut, on kaikkein parasta minulle.

(Matteus 6,19-20) Tarkoittaako tämä sitä, että en koskaan tule kiusatuksi sen vuoksi, että olen yksin? Että en koskaan, kun näen toisten ikäisteni naisten olevan perheensä kanssa, tule kiusatuksi toivomaan itselleni samaa? Ei suinkaan. Mutta minulla on usko Jumlaan, joka vahvistaa minua kieltämään nämä ajatukset, nämä kiusaukset, ja minun aarteeni on pikemminkin taivaallisissa asioissa kuin maallisissa. (Matt. 6: 19-20).

Filippiläiskirjeen luku 4 on täynnä uskomattoman rohkaisevia sanoja. "Sillä minä olen oppinut oloihini tyytymään." (Fil. 4:11). Tämän kanssa teen todella työtä elämässäni. Olinpa naimisissa tai yksinäinen, rikas tai köyhä, elänpä hyviä aikoja tai vaikeita aikoja, kun turvaan täysin Jumalaan, tulen tyytyväiseksi oloihini. Jakeessa 6 Paavali kirjoittaa: "Älkää mistään murehtiko". Jumalan käsi on kaiken yllä!

Elämä ei ole tylsää!

OJa elämä ei ole tylsää! Kun annan itseni täysin Jumalan palvelukseen niin, että käytän aikani, energiani ja kykyni toisten siunaamiseen, seurakunnassa palvelemiseen, perheeni ja ystävieni hyväksi, jne. Kaikki tämä täyttää sydämeni! Luonnollinen perheen perustamisvaisto, jonka Jumla on luonut minuun, on edelleen olemassa, mutta en ole antanut sille ylivaltaa. 

Olen kokenut, että elämäni on rikasta ja täyteläistä, kun suhtaudun tällä tavalla.

Olen kokenut, että elämäni on rikasta ja täyteläistä, kun suhtaudun tällä tavalla, ja luovun kaikista muista ajatuksista. Minun ei tarvitse murehtia tulevaisuudesta. "Minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa." (Jae 19) Uskon tähän lupaukseen! Ja se on lupaus, joka koskee nykyisyyttä ja koko iankaikkisuutta!

Tämä on yksi suosikeistani laulukirjastamme Herran Tiet:

Sen, mitä lähetät tielleni,
Mittaat tarkasti rakkaudessa.
Mutta "tämä päivä" on lahja sinulta.
Suunnitelmasi edessä haluan taipua.

En lohduta itseäni sellaisilla tyhjillä sanoilla, että Jumala odottaa antaakseen minulla aivan erityisen miehen. Ei, lohdutukseni on se, että Jumla johtaa jokaisen askeleen elämässäni. Olosuhteista riippumatta, Jumala on suunnitellut niin, että se on kaikkein parasta minulle. Ja jos olen uskollinen ja luotan häneen jokaisella askeleellani tiellä, hän valmistaa rikkaan ja iankaikkisen palkan minulle. Tämä on epäilemättä taistelu, mutta se on ainut tapa, mikä antaa minulle levon ja rauhan sydämeen. Ja elämäni on rikasta ja onnellista!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.