Kolme syytä iloita tulevaisuudesta!

Kolme syytä iloita tulevaisuudesta!

Ajatus siitä, mitä kohtaan tulevaisuudessa, voi herättää turhaa murehtimista. Tiedän, miksi minun ei tarvitse murehtia tulevaisuudestani!

2 Minuuttia ·

Mieleeni on tullut kolme hyvää syytä olla huoletta kiitollinen tulevasta vuodesta ja tilanteista, joita eteeni tulee!

1) Minulla on Jumalan sana!

Herätyskello soi, mutta en saa silmiäni auki. On maanantaiaamu ja mietin millainen tästä viikosta muodostuu. Minulla on perhosia vatsassa ajatellessani tulevia päiviä.

Sitten tulen muistutetuksi siitä, mistä olen tullut muistutetuksi monta kertaa aikaisemminkin ja avaan silmäni. Vierelläni on Raamattu – turvani tälle päivälle, alkaneelle viikolle ja loppu elämälleni. Jos uskon ja elän näiden sanojen mukaan, saan uskon ja voiman sydämeeni. Saan voiman voittaa kaiken sen, joka painaa alas ja tekee onnettomaksi. Joka päivä. Tästä kirjasta löydän kaiken lohdutuksen ja avun – kaiken, mitä tarvitsen tullakseni täydelliseksi
Ajattelen Jeesusta, joka eli näistä sanoista ollessaan ihminen niin kuin minä. Jumalan tahto oli hänen ravintonsa. Minun tulee käyttää mahdollisuudet, joita minulla on tänään, seuratakseni Jeesusta hänen jalanjäljissään. Luen joitain rivejä Raamatusta ja saan intoa aloittaa päiväni tietäen, mikä on Jumalan tahto tänään.

2) Minulla on veli!

Työpäiväni on ohi. Tunnen itseni väsyneeksi ja minun täytyy pinnistellä pitääkseni suuni kurissa, etteivät ärsyyntyminen ja kärsimättömyys pääse ulos.

"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon", sanoo Jeesus (Mat. 11, 28). Voinko aivan yksinkertaisesti rukoilla häntä kotimatkallani? Kyllä, koska hän itse sanoo, että säälii minua ja heikkouksiani. Hän on itse kohdannut samoja tilanteita maan päällä eläessään.

Voin seurata hänen jalanjälkiä. Häntä “ herjattiin, mutta hän ei vastannut herjauksella, hän kärsi, mutta ei uhkaillut”. Hän haluaa olla veljeni ja auttaa minua joka päivä, etten koskaan anna periksi pahalle.

3) Minulla on taivas sisälläni!

Illalla ajattelen mennyttä päivää. Arki on kiireistä ja seuraavinakin päivinä on paljon tekemistä. Voin silti olla murehtimatta.

”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan” (Mat. 6, 33). Se on turvallisinta mitä voin tehdä. Jumalan valtakuntahan on vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa. Taivaassa on valtava rakkaus ja toivo minun ja tulevaisuuteni suhteen. Ajattelen, kuinka onnekas olen, kun minulla on tällainen ikuinen ja järkkymätön sisälläni, keskellä kiireistä arkipäivää.

Taivas voi täyttää sydämeni ja se voi säteillä minusta joka päivä. Silloinhan tulevaisuudessa ei ole mitään pelättävää.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.