Kolmas fantastinen lupaus: salattu manna, valkoinen kivi ja uusi nimi

Kolmas fantastinen lupaus: salattu manna, valkoinen kivi ja uusi nimi

Kolmas artikkeli sarjassa iankaikkisia lupauksia.

3 Minuuttia ·

«Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille. Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja valkoisen kiven, ja siihen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.» (Ilm. 2:17)

Jumala rakastaa luomakuntaansa. Synti tuhosi sen, mutta nyt Jumalalla on suunnitelma johtaa se takaisin alkuperäiseen täydelliseen tilaansa, ja hän palkitsee ne, jotka auttavat häntä toteuttamaan tämän suunnitelman.

Synti syntyi Saatanan halutessa asettua Jumalan yläpuolelle, ja se tuhosi harmonian taivaasta. Nyt Jumala raivaa kaiken synnin koko luomakunnastaan, niin että se ei tapahdu uudestaan.

Jumala loi ihmiset sillä tarkoituksella, että he hallitsisivat syntiä. (1. Moos. 4:7) Koko hänen suunnitelmansa on, että ihmiskunta eläisi elämää niin, että he vihaisivat ja vastustaisivat syntiä, ja sanoisivat ‘kyllä' hänelle – voittaisivat. Se, joka voittaa synnin omassa elämässään, todistaa, että Jumalan suunnitelma on täydellinen, ja joka tekee näin, saa maistaa rikasta palkkaa sellaisesta elämästä. Nämä lupaukset koskevat kaikkia, jotka voittavat 

Salattu manna

Salattu manna on jotain, mitä saat jo tässä elämässä. Se vastaa salattua elämääsi. Salattu elämä on sisimpäsi; kukaan ei tiedä, mitä siellä tapahtuu, paitsi Jumala ja sinä itse. Siellä sinä tulet kiusatuksi epäpuhtaisiin ajatuksiin, ylpeyteen, valehteluun, jne. Siellä sinä taistelet ja voitat nämä kiusaukset.

Salattu manna on apu, jonka saat, kun rukoilet sitä. Se on ravintoa, jota saat; voima ylhäältä.

Salattu manna on apu, jonka saat, kun rukoilet näinä hetkinä. Se on ravintoa, jota saat, voimaa ylhäältä. Se annetaan kaikille, jotka rukoilevat sitä; kaikille, joilla on kaipaus vapautua synnistä. Salattu manna antaa elinvoimaa ja elämää.

Valkoinen kivi ja uusi nimi

Kun Ilmestyskirja kirjoitettiin muistiin, valkoinen kivi symbolisoi viattomuutta. Jos ihminen oli oikeuden edessä tutkittavana, valkoinen kivi merkitsi syytteestä vapautusta ja musta kivi syyllisyyttä. Valkoisen kiven vastaanottaminen tarkoittaa, että olet vapaa tuomiosta. Sinut on tutkittu ja havaittu arvolliseksi.

Valkoinen kivi symbolisoi sitä, miksi olet tullut, kun uskollisuuden ja päättäväisyytesi kautta olet hallinnut syntiä. Se on kivenkovaa uskoa ja puhtautta. Täällä maan päällä uskosi koetellaan – iankaikkisuudessa se on osoitettu; se on kestänyt koetuksen. Uusi nimesi on kirjoitettu tähän kiveen, joka on tehty piikivenkovasta uskosta.

Tämä nimi kuvastaa taistelua, missä olet ollut ja kärsimyksiä, jotka olet kestänyt. Se kuvaa sitä, miksi olet tullut uskollisuutesi ja Jumalan armon kautta. (2. Piet. 1:4). Tiedät, mitä taisteluja sinun piti kestää päästäksesi siihen, ja tulet välittömästi tunnistamaan itsesi nimestä. Se on lopullinen symboli voitosta ja muuttumisesta.

Tämä kaikki on osoitusta siitä, että Jumala arvostaa korkealle uskollisuuttasi.

Tämä kaikki on osoitusta siitä, että Jumala arvostaa korkealle uskollisuuttasi. Uusi nimi, jonka vain sinä ja hän tiedätte, on henkesi todistus; se kertoo, millaisena Jumala sinut näkee. Hän ei näe sitä, millainen olit inhimillisen luontosi mukaan. Hän näkee uuden luomuksen sinussa, tuloksen uskollisuudestasi häntä ja hänen käskyjään kohtaan. (2. Kor. 5:17). Ja sellainen tulet olemaan koko iankaikkisuuden. Enää ei ole taistelua synnin voittamiseksi, vaan uusi luomus, jonka kanssa elät iankaikkisessa puhtaudessa!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.