Kohtalokas hetki

Kohtalokas hetki

Kun taistelet syntiä vastaan, mikä pyrkii esiin sinussa, on tärkeää, että olet valmistautunut taisteluun etukäteen.

2 Minuuttia ·

Kun taistelet syntiä vastaan, joka pyrkii esiin sinussa, on tärkeää, että olet valmistautunut taisteluun etukäteen. Mutta mikä on se kohtalon hetki? Elias Aslaksen kirjoittaa artikkelin radikaalisuudesta ja tarmokkuudesta.

Se on juuri se hetki, jolloin tullaan kiusatuksi. Silloin pitää iskeä lujaa. Ellei etukäteen ole lujasti päättänyt tätä ja toimeenpane sitä heti, silloin luovuttaa helposti ja lankeaa kiusaukseen. Kiusaus on itse Saatana, ja häntä meidän ei tarvitse kuunnella monta sekuntia ennen kuin ryhdymme toimeen, teemme ankaraa vastarintaa, lataamme täysillä kaikilla niillä tykeillä, mitkä olemme hankkineet etukäteen. Varustautuminen tapahtuu rauhan aikana, niin että kaikki on valmista etukäteen. Muuten tulemme yllätetyiksi ja voitetuiksi.

Ellemme anna kaikkeamme voiton saamiseksi, silloin lankeamme ansaitusti. Jeesus ilmaisee Matt. 5:29-30:ssa äärimmäisen voimakkaasti: "Jos oikea kätesi viettelee sinua, revi se irti ja heitä luotasi!", ja se kertoo varsin selvästi, että meidän pitää tehdä äärimmäisyyksiin saakka kaikkemme, ettemme tekisi syntiä! Ennen kaikkea meidän tulee varustautua Jumalan sanalla, kaikilla elämän sanoilla, niin että täytymme niillä, ja että hänen sanansa pysyvät meissä. Me sanassa ja sana meissä!

Kaikkein useimmat uskovat ovat suoraan sanottuna velttoja, laiskoja ja hitaita, ja aivan liian vähän elävästi kiinnostuneita tulemaan perusteellisesti pelastuneiksi kaikesta synnistä kaikilla mahdollisilla alueilla. He eivät Jeesuksen omien sanojen mukaan ole hänelle arvollisia! Matteuksen evankeliumissa 10:37-38 on kirjoitettu "eivät ole minulle arvolliset" kolme kertaa peräkkäin. Vain kokosydämiset, kiehuvan kuumat, elävästi kiinnostuneet, ahkerat ihmiset pääsevät Jumalan valtakuntaan. Kunpa monet näinä päivinä heräisivät radikaaliin kääntymykseen ja radikaaliin panostukseen!

Artikkeli julkaistiin seurakunnan lehdessä «Skjulte Skatter», huhtikuussa 1977
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.