Kauniiden sanojen petos

Kauniiden sanojen petos

Nokkelat sanat ja hyvä ulkomuoto vievät meidät niin helposti pois evankeliumin totuudesta, ellemme tunnista sitä henkeä, joka on ulkokuoren takana.

5 Minuuttia ·

"Älä mene harhaan!"  "Älä tule petetyksi!"

Tämä on se punainen lanka, joka kulkee apostoli Johanneksen kirjeiden lävitse. Hän oli totuuden hengessä ja huolehti vilpittömästi ihmisistä, jotta kauniit sanat, ulkokultaisuus ja valheet eivät johtaisi heitä harhaan. "Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, me valehtelemme emmekä toimi totuuden mukaan." 1 Joh. 1:6. Pimeydessä vaeltaminen merkitsee sitä, että meillä on jotakin, mitä tahdomme kätkeä, jotakin syntiä, joka ei tule kestämään valoa. Tällaista ei tapahdu totuuden hengen vaikutuksesta. "Joka sanoo tuntevansa hänet, mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. Joka sanoo pysyvänsä hänessä, on velvollinen vaeltamaan niin kuin hän vaelsi." 1. Joh. 2:4,6.  Laitamme ei saa olla siten kuin jakeessa 2. Tim. 3:5: " Heillä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman." Jumalisuuden ulkokuori pettää kovin helposti, niinpä Johanneksen tarkoitus on valaista voimakkaalla valolla ulkokultaisuutta, niin ettemme tule johdetuiksi harhaan.

Vetoavat ulkokuoret

Hyvä esiintyminen vetää luonnollisesti meitä puoleensa, ihmiset, jotka esiintyvät rohkeasti ja joilla on kyky puhua. Meidän pitäisi tunnistaa ihmisten teoista se henki, jossa he ovat. Mitä on näyttämöiden takana? Vaeltavatko nämä ihmiset valossa, pitävätkö he Jumalan käskyt juuri siten kuin ne on kirjoitettu, vaeltavatko he niin kuin Jeesus vaelsi? Kauniit sanat eivät merkitse mitään: vain elämällä on merkitystä. Kauniit sanat voivat sokaista ihmiset niin, etteivät he näe puhujan syntejä. Ihmisillä on tapana kuunnella sellaista, mikä kuulostaa hyvältä, kuulla hienoja sanontoja, mutta he eivät lainkaan arvosta totuutta. Onko sanojen takana elämä Jeesuksen kanssa? Ihmiset voivat puhua niin taitavasti, mutta sittenkin he jatkavat elämää synnissä.

Pastorit ja seurakuntien johtajat voivat elää haureudessa ja inhottavissa asioissa, eivätkä ihmiset tiedä siitä mitään, kunnes kaikki yht´äkkiä lennähtää päivänvaloon. Silloin he ovat kauhuissaan; hän oli sellainen lahjakas johtaja! Mutta jos ihmiset olisivat olleet totuuden hengessä, jota Johannes valaisee voimakkaalla valolla, he olisivat voineet erottaa sen hengen, joka oli ulkokuoren takana. Jumala huolehtii siitä, että sellainen ulkokultaisuus tulee paljastumaan. Näitä asioita ei voi kätkeä ikuisesti. Älä siis istu ja kuuntele sitä, mikä kuulostaa hienolta – kaunista sanahelinää, puoleensa vetävää luonnetta jne. Ota oppia Johanneksen kehotuksista, opettele erottamaan henget! Tunnista totuuden henki! Silloin Antikristuksen henki ei tule viemään sinua harhaan. Se tekee työtään hyvin voimakkaasti niiden ihmisten kautta, jotka kääntyvät pois Jumalassa olevasta totuudesta.

Puheen tulee olla Jumalan Hengen mukainen

Nämä hengelliset johtajat opettavat, ettei synti ole niin vaarallista. Emme voi tehdä siinä suhteessa paljoakaan. He sanovat, mutta armoa on kylliksi syntien anteeksisaamiseksi. Jumala näkee meidät "aurinkolasien" lävitse – Jeesuksen veren lävitse. Totuuden saarnaaminen – että meidän pitäisi vaeltaa niin kuin Jeesus vaelsi – kääntäisi ihmiset pois heidän luotaan. He tahtovat valtaa, he rakastavat suuria joukkoja, jotka kuuntelevat heidän puheitaan. He tulevat vallanhimoisiksi. He tahtovat saada profeetan nimen. Tämä on itse asiassa hengellistä haureutta. Johtajan tulee palvella elävää Jumalaa, ei olla ihmisten palveluksessa. Hänen tulisi puhua vain sitä, minkä Jumalan Henki vaikuttaa sydämessä, ei enempää eikä vähempää.

Meidän tulee luottaa niihin, jotka saarnaavat Jumalan sanaa terävästi, selvästi ja voimakkaasti. He vaeltavat avoimesti valossa, heidän elämänsä kantaa totuuden hengen valonheitintä. Heidän puheensa johtaa kuulijan elämään Kristuksessa, Hänen käskyjensä pitämiseen ja vaeltamiseen, niin kuin Hän vaelsi. Tämä on vastakohta Antikristuksen hengen työlle niiden johtajien kautta, jotka eivät kykene johtamaan ketään mihinkään enempään kuin syntien anteeksisaamiseen ja hyviin tunteisiin ulkokultaisuutensa ja Jumalan sanan vääristämisen vuoksi.

"Rakkaani, älkää uskoko jokaista henkeä, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta.." 1 Joh. 4:1

Vain harvat rakastavat totuutta

Ihmiset kuulevat mielellään näitä sanoja, mikä tarkoittaa sitä, että heidän ei tarvitse käyttää ristiä omassa elämässään – heidän ei tarvitse tehdä työtä, kärsiä eikä vapautua synnistä. Juuri tämän vuoksi ihmiset, jotka saarnaavat Antikristuksen hengessä, vetävät puoleensa suuria joukkoja ylevillä, kauniilla ja tyhjillä sanoillaan. He antavat ihmisten kuulla juuri sitä, mitä nämä tahtovat, ei sitä, mitä heidän täytyisi kuulla. Ja silloin Saatana on tyytyväinen, koska ihmiset ovat siellä, missä hän haluaakin heidän olevan, kilometrien päässä evankeliumin totuudesta, synnin voittamisesta.

Ja niin ihmiset mieluummin jatkavat sokeudessa ja tietämättöminä totuudesta. Silloin he voivat elää turvallista elämäänsä, varmoina uskossaan, että Jeesus teki kaiken eikä heidän tarvitse tehdä mitään. Ne, joiden pitäisi olla heidän opettajiaan ja neuvonantajia Kristuksessa, ovat Antikristuksen hengen valtaamia, ja niin uskonnollisen maailman enemmistö jatkaa pimeydessä ja tietämättömyydessä.

Vain harvat saarnaavat totuuden evankeliumia. Vain harvat etsivät totuutta ja näkevät avoimin silmin sen petoksen, ettei ulkonaisen esityksen takana ole mitään Kristuksen elämää.

Kirjoitus perustuu Sigurd Bratlien julistukseen Oslossa vuonna 1980. 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.