Katso, minä julistan teille suuren ilon!

Katso, minä julistan teille suuren ilon!

Tämä suuri ilo, jota enkelit julistivat niin kauan sitten, muutti koko elämämme ja se voi edelleenkin tehdä elämämme aivan uudeksi.

3 Minuuttia ·

« … mutta enkeli sanoi heille: ‘Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle. Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.'» Luuk. 2:10-11.

Nyt ennen joulua ja jouluna kirjoitetaan ja puhutaan paljon siitä suuresta ilosta, joka julistettiin paimenille kedolla. Tämä suuri ilo sisältää kuitenkin niin loputtoman paljon enemmän kuin mitä tavallisesti puhutaan ja kirjoitetaan Jeesuksen syntymästä ja siitä, että hän tuli antaakseen meille syntimme anteeksi.

Paljon suurempi työ

Jeesuksen työ kattaa kuitenkin paljon enemmän. Hän tuli tehdäkseen tyhjäksi Paholaisen teot meidän elämässämme (1. Joh. 3:8). Jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja, mutta Jeesus tuli vapauttaakseen meidät, jotta tulisimme todella vapaiksi kaikesta tietoisesta synnistä (Joh. 8:34-36).  Hän teki mahdolliseksi sen, mikä vanhassa liitossa oli mahdotonta (Room. 8:3). Sen ihanan työn kautta, mikä tapahtui Jeesuksessa – kun lihassa oleva synti sai kuolemantuomion – emme enää ole velassa lihalle, niin että meidän tarvitsisi elää sen himojen mukaan (Room. 8:12). Nyt voi Jeesuksen ihana elämä tulla esille meissä, kun seuraamme hänen esimerkkiään (2. Kor. 4:10).

Uskon kautta Jeesukseen synnymme uusiksi luomuksiksi, joilla on uusi, vapautettu mieli ja puhdas sydän. Voimme iloisina ja kiitollisina elää uusien ja ihanien lakien mukaan, jotka kirjoitetaan sydämeemme (Hepr. 10:16). Nämä samat lait Jeesus sai taivaalliselta Isältään ja  ne sisälsivät koko Jumalan viisauden ja kirkkauden täyteyden.

Se suuri ilo on siinä, että voimme muuttua Jeesuksen kuvan mukaan kirkkaudesta kirkkauteen (2. Kor. 3:18). Voimme muuttua siitä, että meillä on lihallinen mieli siihen, että saamme Kristuksen mielen, joka on täynnä rakkautta ja hyvyyttä. Ennen mielemme oli yhteydessä syntiseen ja epäpuhtaaseen luontoomme; nyt se on yhteydessä uuteen, jumalalliseen luontoon, kun "pakenemme turmelusta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee”. 2. Piet. 1:4.

Ikuinen, järkkymätön ilo

Todellista iloa ei ole minkään synnin yhteydessä, esim. vääryyden, valheen, kateuden, vihan, riitaisuuksien, haureuden jne. Vapautuessamme kaikista tällaisista ja vaeltaessamme uudessa elämässä, Kristuksen hyveissä, meillä on järkkymätön ilo. Juuri tämän suuren ilon Jeesus haluaa antaa meille. Tämä ilo liittyy lujasti autuaaseen toivoon, joka on esiripun sisäpuolella itse taivaassa. Se ei heilahtele ulkoisten olosuhteiden vaikutuksesta vaan on juurtunut ja perustunut näkymättömään, siihen, että rakastamme Jeesusta Kristusta.

Niin kuin enkeli oli ilosanoman tuoja kedon paimenille, meidänkin tulee olla ilosanoman tuojia omana aikanamme kaiken sen suhteen, mikä on mahdollista saavuttaa uudessa liitossa uskon avulla. On mm. mahdollista tulla jäseneksi Jeesuksen Kristuksen ruumiiseen täydellisessä ykseydessä Isän, Pojan ja toistemme kanssa, kun vaellamme valossa.  Jos olemme itse tulleet tähän ykseyteen ja olemme saaneet maistaa aitoa, vilpitöntä veljesrakkautta, voimme suurella ilolla kutsua myös toisia samaan. Silloin meillä todella on jotain mihin kutsua. Kaikenlaisille syntisille on toivoa, kunhan he vain haluavat tehdä parannuksen ja vihata kaikkea sitä, mikä liittyy syntiin. Meille on luvattu kaikki armo ja voima taistelussa syntiä vastaan.

Ilosanoma on se, että voimme tulla täysin vapaiksi synnin orjuudesta  ja että voimme palvella Jumalaa vapaudessa, ilossa ja kiitollisuudessa omistaen sydämellisen yhteyden kaikkien pyhien kanssa, jotka puhdistetaan ja muovataan valmiiksi Kristuksen pikaiseen tulemukseen mennessä!

Se on suuri ilo, että Jeesus syntyi seimessä, joka sijaitsi tallissa, Beetlehemissä. Mutta vielä paljon suurempi ilo on se, että minä voin sanoa Jeesuksen syntyneen uskon kautta sydämessäni, ja että hän asuu siinä ja on elämäni hallitsija hyvän Henkensä kautta! Silloin minulla on aina pidot ja juhla ja voin laulaa: ”Maailman myrskyistä pääset lepoon ja hiljaisuuteen."

Tämä on muokattu versio artikkelista, joka ensin julkaistiin BCC: n "Skjulte Skatter"- lehdessä  joulukuussa 1967.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.