Kannustus vanhurskauden tavoittelemiseen

Kannustus vanhurskauden tavoittelemiseen

On tarkoitus, että vanhurskaus kasvaa elämässämme, mutta se tapahtuu yhdellä ainoalla tavalla.

3 Minuuttia ·

Vanhurskauden tavoitteleminen on elämän tie; sillä ”vanhurskaus pelastaa kuolemasta.” Snl. 10:2.

Ensimmäinen askel elämään on se, että meille, kun uskomme sovitukseen, luetaan vanhurskaus ilman, että meillä on ainuttakaan vanhurskasta tekoa (Room. 4:3-6).

Tavoitelkaa vanhurskautta

Sen jälkeen on tarkoitus, että alamme tulla osallisiksi henkilökohtaisesta vanhurskaudesta, elämän vanhurskaudesta, jumalallisesta luonnosta, joka myös on vanhurskas luonto. Jotta tämä toteutuisi, vanhan ihmisen on tultava ristiinnaulituksi ja kuoltava, sillä se on ”epävanhurskas” ja parantumaton. Jos sitä ei voi parantaa, ei sillä ole kuitenkaan mitään väliä, koska se voidaan – uskon kautta – ristiinnaulita ja se voi siten kuolla, tai se voidaan hylätä tai riisua pois, niin kuin Raamatussa myös sanotaan (Ef. 4:22-24; Kol. 3:9).

Vasta sitten voimme – uuden ihmisen voimassa, sen, joka on luotu Jumalan kuvan mukaisesti totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen -tehdä vanhurskautta (Ef. 4:22-24).

Jokainen askel elämän tiellä on askel vanhurskaudessa. Edistyminen tiellä on yhtenevä edistymisen – kasvun – kanssa vanhurskaudessa. Sen tähden on kirjoitettu: «Luopukoon vääryydestä jokainen, joka mainitsee Herran nimen." 2. Tim. 2:19. ”Jos kerran tiedätte, että hän on vanhurskas, te myös ymmärrätte, että jokainen, joka noudattaa vanhurskautta, on syntynyt hänestä.” 1. Joh. 2:29. ”Joka ei noudata vanhurskautta, ei ole Jumalasta.” 1. Joh. 3:10. Ja: ”Tavoitelkaa vanhurskautta!” 2. Tim. 2:22. Kaikki tämähän ei tietenkään voi merkitä mitään muuta kuin henkilökohtaista vanhurskautta, teoissa.

Sitä mukaa kuin väärämielinen, itsekäs elämämme viedään kuolemaan, vanhurskas jumalallinen elämä kasvaa meissä. Jokaisen vanhurskauden lisääntymisen myötä on oltava vastaava väärämielisyyden väheneminen. Jokaisen uuden elämän valon kohdalla havaitsemme uuden vääryyden ajatuksissa, sanoissa ja teoissa. Uskon kautta saamme silloin vastaavan kasvun vanhurskaudessa. Otamme yhden askeleen eteenpäin vanhurskauden tiellä, joka todella on elämän tie. ”Vanhurskauden ja oikeuden harjoittaminen  on Herralle mieluisampaa kuin teurasuhrit.” Snl. 21:3.

Todellinen vanhurskaus

Ei pelkästään laskujen maksaminen, varastetun tai lainatun palauttaminen, kaikkien tulojen ilmoittaminen veroilmoituksessa jne., kuulu sen piiriin, mitä kutsutaan vanhurskaudeksi. Vanhurskauden tavoitteleminen tarkoittaa ylimääräisen kilometrin kulkemista, luopumista omista toiveista ja vaatimuksista, niin että voimme tehdä hyvää, ja toiset voivat saada siunauksen. Se tarkoittaa sitä, että teemme toisille sen, mitä haluamme heidän tekevän meille. Kun meillä itsellämme on voimia, kykyjä ja tilaisuus Jumalan tahdon mukaisesti ansaita enemmän rahaa kuin itse tarvitsemme, niin annamme silloin köyhille, sairaille ja heikoille, joilla on vähemmän voimia ja kykyjä (Ef. 4:28; Ps. 112:9). ”Ja mitä sinulla on, mitä et ole saanut lahjaksi?” 1. Kor. 4:7.

Jumalassa on kokonainen valtameri täynnä vanhurskautta, kaikilla mahdollisilla alueilla ja kaikissa asteissa! Totelkaamme sen tähden kehotusta: Tavoittele vanhurskautta!”

«Vanhurskas kukoistaa kuin palmupuu, hän kasvaa kuin Libanonin setri.» Ps. 92:13-16.

Tämä on muokattu versio teksistä «Rettferdighetens vei» (Vanhurskauden tie) kirjasessa «Guds veier til himmelen»(Jumalan tiet taivaaseen), julkaistu tammikuussa 1935.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunjakeet ovat etupäässä peräisin Raamattu Kansalle- käännöksestä

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.