Kaikkivaltiaan Jumalan 7 ihmeellistä piirrettä

Kaikkivaltiaan Jumalan 7 ihmeellistä piirrettä

Kaikkivaltilaan Jumalan 7 ihmeellistä piirrettä.

13 Minuuttia ·

 Kaikkivaltiaan Jumalan 7 ihmeellistä piirrettä.

Millainen Jumala oikeastaan on? Tiedämme, että hänen kirkkautensa on niin suuri, ettei kukaan voi katsoa häntä ja jäädä eloon. (2 Moos. 33:20) Jumala on täysin kaiken käsityskykymme ja ymmärryksemme yläpuolella, jotta voisimme ylipäätään käsittää hänen olemuksensa syvyyttä. Hän on paljon suurempi meihin verrattuna kuin on koko maailmankaikkeuden suhde mitä vähäpätöisimpään muurahaiseen.

Jumala on ilmoittanut itsensä meille ja antanut meidän nähdä pienen pilkahduksen loistostaan kuin voimakkaan valon, joka tunkeutuu sisään oven raosta. Lukemalla Raamattua voimme saada vähän makua ihmeestä ja Jumalan käsittämättömästä suuruudesta ja säteilevästä kirkkaudesta.

Jumala on rakkaus

"Joka ei rakasta, ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus." 1 Joh. 4:7-8

Jumala on rakkaus. Jopa mitä vastahakoisin ateisti voi kertoa sinulle sen. Mutta tämän rakkauden syvä ymmärtäminen on aivan muuta. Jumala rakastaa ihmisiä enemmän kuin millonkaan voimme käsittää. Hänellä on vain tulevaisuuden ja toivon ajatukset meidän jokaisen varalle. (Jer. 29:11).

Jumala ei rakasta vain kristittyjä. Hän rakastaa kaikkia.

Ajattele niitä seitsemää miljardia ihmistä, jotka elävät maailmassa. Jokainen heistä toimittaa tehtäviään, kävelee puistossa, täyttää autonsa polttoainesäiliötä, nauraa, itkee, voi pahoin tai on iloinen jostakin. Jumalan sydän ja tahto näiden jokaisen seitsemän miljardin ihmisen suhteen on se, että hän haluaisi antaa heille tulevaisuuden ja toivon kaikkein hurskaimmasta ihmisestä aina kurjimpaan syntiseen saakka.

Ei yksikään ihminen ole täällä vain tyhjän panttina. Jumala ei rakasta ainoastaan kristyttyjä. Hän rakastaa kaikkia. Joka kerta kun luulen alkavani ymmärtää hänen rakkauttaan, niin se kohtaa minut jälleen kuin aallot, jotka vyöryvät rantaan. Jumala rakastaa minua. Miksi hän loi maapallon? Siksi, koska hän rakastaa minua. Miksi hän antaa syntini anteeksi? Siksi, koska hän rakastaa minua. Miksi hän antaa kaiken elämässäni vaikuttaa ehdottomaksi parhaakseni? Siksi, koska hän rakastaa minua.

Mitä enemmän ajattelen Jumalan rakkauden suuruutta, sitä enemmän se saa minut osoittamaan vastarakkautta.

En koskaan pysty käsittämään Jumalan luomakuntaansa kohdistuvan ihmeellisen rakkauden ja huolenpidon todellisia syvyyksiä, mutta voin uskoa siihen ja kokea jotakin siitä. Mitä enemmän ajattelen Jumalan rakkauden suuruutta, sitä enemmän se saa minut osoittamaan tavalla tai toisella vastarakkautta omassa elämässäni, niin että kaikki mitä teen, teen Jumalalle, koska hän rakastaa minua ja hän on antanut minulle kaiken.

"Herra, sinun Jumalasi, on keskelläsi, hän on pelastava sankari. Hän iloitsee sinusta suuresti, hän tyynnyttää sinut rakkaudessaan, riemuiten hän sinusta riemuitsee. Sefanja 3:17

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." Joh. 3:16

Jumala on vanhurskas

Jumala on aina vanhurskas. Jokainen ratkaisu, jonka hän tekee ja jokainen toimi, minkä hän suorittaa, on oikea ja vanhurskas. Hän ei tee virhaitä. Hän ei ole epävanhurskas.

Jumala ei myöskään katso henkilöön. (Room. 2:11) Milloinkaan kristityt eivät tule pääsemään helpommalla kuin toisetkaan. Kaikki tullaan tuomitsemaan saman mittapuun mukaan: Jumalan hengellisten lakien mukaan. Lue edelleen Room. 2:12-16.

Kukaan ei voi sanoa, että heidän saamansa tuomionsa olisi epäoikeudenmukainen.

Kerta toisensa jälkeen voimme nähdä Jumalan vanhurskauden Raamatun esimerkeissä. Kun hän tuhosi Sodoman ja Gomorran, lupasi hän Aabrahamille, että hän säästäisi kaupungit, jos niistä löytyisi kymmenen vanhurskasta, mutta sellaisia ei löytynyt. (Lue 1 Moos. 18:22-32.) Kaupunkien tuhoaminen oli vanhurskasta.

Kun kaikki on lopussa, tulee Jumala istuutumaan valtaistuimelleen ja tuomitsemaan jokaisen hänen tekojensa mukaan. (2 Kor. 5:10) Kukaan ei voi sanoa, että hänen saamansa tuomio on epäoikeudenmukainen. jokainen palkitaan ja rangaistaan aivan täsmällisesti. Jumala tuomitsee vanhurskaasti.

"Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, kaikkivaltias! Vanhurskaat ja totuudelliset ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas." Ilm. 15:3

Jumala on anteeksiantavainen

"Lapseni! Kirjoitan tämän teille, ettette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas."  1 Joh. 2:1.

Jumala on tehnyt kaiken niin yksinkertaiseksi kuin mahdollista, jotta voisimme saada anteeksiannon ja sitä kautta kokea hänen hyvyytensä ja täydellisen tahtonsa.

Anteeksianto on jotakin, mikä voidaan ottaa helposti vastaan, mutta emme saa unohtaa, kuinka suuremmoinen asia anteeksianto todellisuudessa on. Kukapa on sellainen, joka ei olisi tehnyt tai sanonut jotakin, mitä hän katuisi? Joku virhe voi jättää jälkiä elämään niin kuin kahviläikkä valkoiseen T-paitaan. Huolimatta siitä kuinka paljon sinä yrität, et voi olla katsomatta sitä ja vaikka toivoisit koko sydämestäsi, tehtyä et saa enää tekemättömäksi.

Loputtomassa rakkaudessaan Jumala antaa yhä uudelleen anteeksi. On olemassa ehtoja, jotta voidaan saada anteeksi (Matt. 6:15, Apt. 3:19), mutta ne eivät ole vaikeita toteuttaa. Jumala on tehnyt kaiken niin yksinkertaiseksi kuin mahdollista, jotta voisimme saada anteeksi ja sitä kautta kokea hänen hyvyytensä ja täydellisen tahtonsa. Ja tämä anteeksianto on lopullinen. Kun olemme saaneet anteeksi, niin olemme saaneet anteeksi ja meidät on pesty puhtaiksi jälleen. Voimme aloittaa puhtaalta pöydältä.

Kun ajattelemme, mitä synti oikeastaan on, ja kuinka Jumala sen näkee, on aivan uskomatonta, että hän antaa meille anteeksi niin usein. Kun teemme syntiä, vahingoitamme itseämme ja niitä, jotka ovat ympärillämme, mutta on myös henkilökohtainen loukkaus Jumalaa kohtaan, että me, hänen vähäiset luotunsa, valitsimme vastoin hänen täydellistä suunnitelmaansa, jonka hän oli laatinut meitä varten. Se on törkeä loukkaus.

Jokainen pois pyyhitty synti on perusta sille, ettemme enää koskaan tee syntiä uudestaan.

"Jos sinä, Herra, Pidät mielessäsi synnit, Herra, kuka silloin kestää? Mutta sinun luonasi on anteeksiantamus, että sinua pelättäisiin." Ps. 130:3-4.

Anteeksianto on todella jotakin, jonka täytyy herättää kunnioitusta ja jumalanpelkoa. Sen täytyy tehdä meidät kiitollisiksi Jumalaa ja hänen hyvyyttänsä kohtaan, niin että me alamme pelätä tehdä syntiä häntä vastaan. Jokainen pois pyyhitty synti on perusta sille, ettemme enää koskaan tee syntiä uudelleen. Ajattele, kuinka hyvä Jumala on jatkaessaan anteeksiantoaan toistamiseen.

"Ei hän tee meille syntiemme mukaan eikä maksa meille pahojen tekojemme mukaan. Sillä niin korkealla kuin taivas on maan yllä, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät. Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme." Ps. 103:10-12.

Jumala on kärsivällinen

"Kärsivällisyyden ja lohdutuksen Jumala suokoon teille, että olisitte yksimieliset keskenänne Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan."  Room. 15:5

Jumala on myös kärsivällisyyden Jumala. Hän odottaa meitä. Hän on pitkämielinen. Olisi aivan oikein ja vanhurskasta syöstä meidät kaikki kuolemaan, koska me olemme tehneet syntiä ja vastustaneet hänen täydellistä suunnitelmaansa luomakunnassa. Mutta Jumala on antanut meille lahjan, ansaitsemattoman tien takaisin luokseen. Jeesuksen Kristuksen kautta voimme saavuttaa jumalallisen luonnon ja elää ikuisesti hänen kanssaan sopusoinnussa. (2 Piet. 1:4)

Loputtomassa kärsivällisyydessään Jumala on halukas antamaan anteeksi, kulkemaan kanssamme, opettamaan meitä ja kurittamaan meitä kerta toisensa jälkeen, jotta oppisimme tien hänen luokseen. Luonnostamme me ihmiset olemme itsepäisiä, heikkoja ja tyhmiä ilman luontaista kykyä käsittää Jumalan tahtoa ja viisautta. Meidän taytyy myöntää, että edistyksemme on usein hidasta ja täynnä takaiskuja, mutta Jumala ei koskaan luovuta niin kauan kuin tahdomme mielellämme ja sydämellämme palvella häntä. Työ, jonka hän on aloittanut meissä, tullaan viemään loppuun huolimatta siitä kuinka pitkän ajan se vie. (Fil. 1:6).

Jumalan vanhurskaus on nähtävissä myös siinä, että hän on antanut meille vapaan tahdon eikä hän koskaan pakota meitä tekemään mitään.

Jumalan kärsivällisyys on valtava. Jumalan kaipaus on, että kaikki ihmiset pelastuisivat, ja hän ojentaa kättään kaiken päivää, jotta voisimme tarttua siihen. (Jes. 65:2)  Jumalan vahurskaus on nähtävissä myös siinä, että hän on antanut meille vapaan tahdon eikä hän koskaan pakota meitä tekemään mitään. Jos me uppiniskaisuudessamme torjumme hänen hyvyytensä kerta kerran jälkeen, hänen täytyy lopulta vain todeta: "Selvä, sinä saat, mitä tahdot," ja hän antaa meidän niittää sen pahan, mitä olemme kylväneet. (Ps. 81:11-12, Jes. 6:9-10)

"Armahtava ja laupias on Herra, pitkämielinen ja suuri armossaan." Ps. 145:8.

Jumalan on vihainen

"Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa." Room. 1:18. Jumala on rakkaus. Hän on kärsivällinen. Hän on vanhurskas, ja hän on myös vihainen. Hänen vihansa ei kohdistu ihmisiin vaan syntiin. Koska hänen rakkautensa ihmisiä kohtaan on niin syvä, hänen täytyy välttämättömästi vihata kaikkea, mikä vähingoittaa hänen luotujaan. Hänen vihansa on yhtä syvä kuin hänen rakkautensa. Samalla asialla on kaksi puolta.

Jumala antaa ihmisten päättää, palvelevatko nämä häntä vai syntiä.

Jumala vihaa syntiä, koska hän tietää, kuinka vahingollista se on. Hän näkee synnin vahingoittavan ja tuhoavan hänen täydellisen luomistyönsä kerta toisensa jälkeen. Hän ymmärtää kaiken sen tuskan ja kärsimyksen, mikä aiheutuu synnin tähden. Jumala haluaan päästä eroon synnistä perusteellisesti ja kokonaan.

Mutta juuri nyt on armon aika; aika, jolloin Jumala on antanut ihmisille mahdollisuuden vapautua synnistä. Hän antaa ihmisten päättää, haluavatko nämä palvellä häntä vai syntiä. Nyt on aika käyttää Jumalan vihan valtavaa voimaa ja puhdistautua synnistä, joka asuu sinussa. Anna sen tulipalon lailla polttaa sisimmässäsi.

Kuinka Saatana uskaltaakaan turmella tämän täydellisen luomistyön! Kuinka hän uskaltaakaan johtaa kansat riitaan, kärsimättömyyteen, valheeseen, murehtimiseen, sukupuoliseen moraalittomuuteen ja kaikkiin muihin synteihin, jotka aiheuttavat niin paljon vahinkoa ihmisten kesken ja eri olosuhteissa! Kuinka hän uskaltaakaan aiheuttaa sotia ja ruttotauteja, nälänhätää ja terroristihyökkäyksiä ja kaikkea muuta, mitä hän tekee! Kuinka hän uskaltaakaan yrittää repiä meidät irti Jumalan rakastavasta kädestä! Jos sinä tunnet tämän palavan vihan syntiä kohtaan kiehuvan sisimmässäsi, ajattelepa vain, kuinka Jumala tuntee sen, hän, joka ymmärtää paljon enemmän kuin me ikinä voimme ajatella tai tuntea.

Hän on myös valtavan kärsivällinen ja laupias niitä sieluja kohtaan, jotka kaipaavat miellyttää häntä.

Jumalan viha ei ole epävanhurskas, mutta se ei myöskään ole mitään sellaista, mitä pitäisi pelätä. Hän on valtavan kärsivällinen ja laupias niitä sieluja kohtaan, jotka kaipaavat miellyttää häntä. Jumala katsoo hyväntahtoisesti heitä, mutta emme voi myöskään antaa käyttää tätä hyväksemme tai pettää itseämme.

Tulee päivä, jolloin armonaika on ohitse, ja Jumala ojentaa kätensä ja tekee lopun synnistä ikuisiksi ajoiksi. Se, joka tahtoo pysyä lujasti synneissään, tulee tuhoutumaan yhdessä syntinsä kanssa.

"Älkää eksykö! Jumala ei salli pilkata itseään. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää." Gal. 6:7.

" Älkää antako kenenkään pettää itseänne tyhjillä puheilla, sillä niiden tähden Jumalan viha kohtaa tottelemattomuuden lapsia." Ef. 5:6

Jumala on kaikkivaltias

"Etkö tiedä, etkö ole kuullut? Herra on iankaikkinen Jumala, hän on luonut maan ääret. Ei hän väsy eikä uuvu, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. Hän antaa väsyneelle voimaa ja voimattomalle väkevyyttä runsain määrin." Jes. 40:28-29.

Jumala pystyy tekemään kaiken. Hän loi taivaan ja maan sanallaan. Hän puhalsi elämän hengen Aatamiin ja muovasi ihmisen. Hän loi tuulen ja veden, tähdet ja planeetat, hän loi koko maailmankaikkeuden. Hän on kykenevä tekemään kaiken, minkä haluaa.

Hänen valtansa on ulkopuolella kaiken meidän käsityskykymme.

Hänellä on valta antaa syntejä anteeksi ja pelastaa ihmiset kuolemasta, ja enemmän kuin tämä: Hänellä on valta varjella ihmiset tekemästä syntiä ja johtaa heidät voittoisaan elämään Kristuksessa. (Room. 16:20) Kaikki, mitä rukoilet Jumalan tahdon mukaisesti, on sinun. Jumalalla on valta antaa sinulle voitto vihollisistasi, viisautta, kärsivällisyyttä, rakkautta ja nöyryyttä, eikä hän viivyttele niiden suhteen, jotka rukoilevat.

Ja enemmän kuin tämä: Hänellä on valta varjella ihmiset synnin tekemiseltä.

Ei ole ketään niin kurjaa syntistä, etteikö Jumala voisi pelastaa häntä, eikä myöskään yhtään niin suurta syntiä, etteikö hän voisi antaa sitä anteeksi.

Kun otat vastaan Pyhän Hengen, täyttää tämä valtava voima sinut ja antaa sinulle voiman palvella Jumalaa siten, että et koskaan aikaisemmin ole kokenut sellaista. Henki virtaa sydämesi, mielesi ja kehosi lävitse ja antaa sinulle täyden voiman, jonka avulla pääset eroon synnistä.

Tämä voima on paljon suurempi kuin synti. Anna itsesi vain täysin Jumalalle ja anna hänen voimasa vapauttaa sinut kokonaan.

Jumala on muuttumaton ja ikuinen

"Ennen kuin vuoret syntyivät, ennen kuin loit maan ja maanpiirin – iankaikkisesta iankaikkiseen olet sinä, Jumala." Ps. 90:2.

Hänen lakinsa, rakkautensa ja tiensä ovat samat tänään kuin ne olivat maailmaa luotaessa.

Jumala ei ole riippuvainen väärän ja turmeltuneen yhteiskunnan vaihtelevista mielipiteistä ja käsityksistä. Hänen lakinsa, rakkautensa ja tiensä ovat samat tänään kuin ne ovat olleet maailmaa luotaessa, ja ne tulevat jatkumaan sellaisina halki ikuisuuden.

Siveyttä koskevat käskyt, jotka Jumala antoi Israelin kansalle tuhansia vuosia sitten, ovat ne samat käskyt, joita Jumala odottaa meidän seuraavan tänään ja läpi iankaikkisuuden.

"Jumala vastasi Moosekselle: Minä olen se joka olen." 2 Moos. 3:14. Jumala on loputon. Hän on ehdoton.

Hänen tahtonsa noudattaminen tuottaa ikuisen rauhan ja ilon ja sopusoinnun kaikille niille, jotka ovat hänelle kuuliaisia, ja tämä sopusointu jatkuu läpi ikuisuuden. Jumalan rakkaus, vanhurskaus, kärsivällisyys ja valta eivät vähene tai muutu koskaan. Jumala on muuttumaton. Hän on täydellinen ja sellainen hän tulee aina olemaan.

Jumala on ojentanut kätensä sinua kohti antaakseen sinulle tulevaisuuden ja toivon. Oletko tarttunut siihen?

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.