Kääntyminen ja syntien anteeksisaaminen

Kääntyminen ja syntien anteeksisaaminen

Ensimmäinen askel pelastukseen ja mielekkääseen elämään.

4 Minuuttia ·

Oletko huomannut, että joskus melkein huomaamattasi rukoilet Jumalalta apua? Tätä tapahtuu useimmiten, kun koet, että jokin on raskasta ja vaikeaa. Mutta silloin kun olet kyllästynyt itseesi ja elämään, jota elät, tulet tietoisemmaksi siitä, että sinun todella täytyy rukoilla!

Jeesus opetti opetuslapsia, että heidän tulee rukoilla Jumalaa antamaan anteeksi heidän syyllisyytensä, ja hän teki selväksi, että anteeksisaaminen on yhteydessä siihen, että myös he antavat anteeksi toisille. Heidän tuli rukoilla: "Ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme." Voit lukea koko tämän rukouksen Matt. 6:9-13:sta.

Katumus ja tunnustus

Jumala vaikuttaa sinussa, kun tunnet levottomuutta omassatunnossasi ja tunnet, että sinun pitää rukoilla anteeksiantoa. Tunnet ehkä, että olet valinnut väärän suunnan elämän risteyksissä, ja toivoisit että voisit valita uudelleen. Ymmärrät myös, että olet tehnyt sellaista, mikä on väärin. Apostoli Pietari sanoi kerran ihmisille, jotka ymmärsivät toimineensa huonost: "Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois." Ap. t. 3:19. Kun kadut sydämestäsi, silloin tulee tarve pyytää sekä Jumalalta että ihmisiltä anteeksi. Raamatun mukaan sellaiselle, joka peittelee syntejään, ei käy hyvin. Jos olet hiljaa etkä halua tunnustaa, silloin et saa anteeksi. Silloin myös ilo jää saamatta. Apostoli Johannes kirjoittaa: "Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 1. Joh. 1:9. Heti kun tunnustat, tunnet itsesi iloiseksi!

Anteeksisaamisen perusta

Ennen kuin Jeesus eli maan päällä, ylipappi uhrasi kerran vuodessa uhrin kaikkien ihmisten tekemien syntien edestä. Sen kautta ihmiset saivat syntinsä anteeksi, mutta näillä uhreilla ei ollut sellaista tehoa, että yksittäinen ihminen olisi voinut säilyttää puhtaan omatunnon. Anteeksianto saatiin uhrin kautta, mutta sillä ei ollut voimaa otta pois pahuutta ihmisen luonnosta, mikä oli syynä synnin tekemiseen. Siksi uhri piti asettaa alttarille uudelleen ja uudelleen, vuosi toisensa jälkeen.

Jeesus kuoli ihmisten puolesta, ja hän antoi elämänsä uhriksi kertakaikkiaan kaikkien puolesta. Hebrealaiskirjeen luvuista 9 ja 10 voit lukea lisää anteeksisaamisen perustasta. Sen jälkeen kun Jeesus nousi kuolleista, syntien anteeksianto sai aivan uuden merkityksen. Saat mahdollisuuden päästä täysin eroon siitä, mikä painaa omaatuntoasi. Kun tulet Jumalan tykö ja rukoilet anteeksiantoa, tulet vapaaksi syyllisyydestä, koska Jeesus otti syyllisyyden päälleen. Siksi voit luottavaisesti rukoilla tekemiesi syntien anteeksiantoa ja saat kokea, että Jumala heittää kaikki syntisi meren syvyyteen, niin kuin Raamatussa on kirjoitettu. (Miika 7:19)

Miksi on niin tärkeää saada syntinsä anteeksi?

Jumala haluaa osoittaa rakkautensa sinua kohtaan antamalla sinulle mahdollisuuden unohtaa kaikki se, mikä on takanapäin, ja aloittaa puhtaalta pöydältä! Koska Jeesus antoi elämänsä uhriksi, hän avasi tien, joka ei aikaisemmin ollut mahdollista. Tätä tietä sinä voit käydä! Myös sinä voit antaa elämäsi uhriksi. Sen teet taistelemalla pahaa vastaan, – syntiä vastaan – joka asuu ihmisluonnossasi ja kieltämällä itsesi Pyhän Hengen voimalla. Syntien anteeksisaaminen on alku, ja tiellä eteenpäin voit saada apua elää omistaen puhtaan omatunnon, seuraamalla Jeesuksen esimerkkiä ja ottamalla joka päivä ristisi! (Luuk. 9:23)

Uusi elämä

Kun seuraat tätä uutta ja elävää tietä, tulet jatkuvasti kiitollisemmaksi. Tunnet saaneesi uuden tavan ajatella. Et enää syytä toisia vaikeuksistasi. Jos aikaisemmin olet ollut epäoikeudenmukainen, haluat jatkossa olla oikeudenmukainen. Saat halun tehdä Jumalan tahdon. Saat halun tehdä hyvää toisille. Tämä johtuu siitä, että olet saanut uuden mielen. Ilo siitä, että olet saanut uuden mielen alkaa leimata sinua. Tämä työ tapahtuu sinussa, ja Jumala avaa mielesi uudelle elämälle, niin että sinusta voi tulla uusi luomus!

Oksa viinipuussa

Syntien anteeksisaaminen tarkoittaa, että tulee oksastetuksi viinipuuhun, jossa Jeesus on runko. Jeesus itse sanoo: "Niin kuin oksa ei itsestään voi kantaa hedelmää, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Minä ole viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä." Joh. 15:4-5. Jeesus haluaa sinun kantavan hedelmää. Puussa mehu virtaa rungosta oksiin.

Jos tulet oksaksi Jeesuksen Kristuksen runkoon, saat voiman elämääsi! Elämästä tulee merkityksellistä ja mielenkiintoista elää!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.