Jumalan valon meille antamat arvokkaat mahdollisuudet

Jos rakastamme Jumalan valoa, meistä voi tulla valon lapsia!

Kirjoittanut Johan Oscar Smith
Jumalan valon meille antamat arvokkaat mahdollisuudet

Avoin olemus, nuhteeton oikeamielinen ja vaatimaton moitteeton vaellus – Vaikka hyveiden runsaus on ilmeistä, ne ovat kuitenkin niin peitossa niiltä, jotka joutuvat kadotukseen.

Paavali suositteli itseään jokaisen ihmisen omalletunnolle, niin kuin se, joka oli hylännyt kaikki häpeälliset salatiet, joka ei vaeltanut kavaluudessa eikä väärentänyt Jumalan sanaa, mutta kuitenkin hänen evankeliuminsa oli peitossa. 2. Kor. 4:2 ja 3.

Tämän maailman ruhtinas on sokaissut epäuskoisten mielen, niin että ahneus, turhamaisuus, kunnian tavoittelu, juopottelu, haureus, kateus, elatuksen murheet jne. sulkevat evankeliumin valon ulkopuolelle. Kaikki nämä synnit ovat ihmishengessä, ja jos ne saavat vallita, ne vetävät ihmisen mitä syvimpään pimeyteen ja kadotustuomioon. Jumalaton antaa ruumiinsa synnin aseeksi, kunnes kuolema ja turmelus tekevät hänestä lopun.

Me sitä vastoin, jotka Jumalan armosta olemme saaneet evankeliumin valon ja Pyhän Hengen, emme anna synnin hallita kuolevaisessa lihassamme, niin että tottelemme sen himoja, vaan alistamme sen Jumalan voimassa ja voitamme sen.

Lain oli mahdotonta voittaa lihan himot, ja siksi Jumalan piti lähettää Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden tuomitakseen synnin lihassa. Jeesus vihki siten uuden ja elävän tien esiripun, so. oman lihansa, kautta.

Kun Jumalan valo loistaa

Valo oli ennen ruumiin ulkopuolella ja tuomitsi syntiset teot, nyt se on sitä vastoin tunkeutunut ruumiiseen tuomitakseen synnin alkujuuren. Valon tie ruumiin läpi saa aikaan tuomion, jota ei saa sekoittaa kadotustuomioon. Se antaa meille näin tilaisuuden nähdä oman huonoutemme ja tuomita itsemme. Siksi myös Pietari sanoo: ”Aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta – meistä.” 1. Piet. 4:17. Mitä kirkkaampi valo, sitä suurempi tuomio. Kun valo tulee sydämeen, se tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet. Jos me suostumme tuomioon, valo, joka sai aikaan tuomion, tulee meidän omaisuudeksemme ja elämäksemme.

Meitä koetellaan tällä tavalla, rakastammeko todella valoa ja totuutta. Sitä mukaa, kun hyväksymme Jumalan valon itsestämme, me menetämme halun toimia Jumalaa vastaan. Voitamme lihan himot, ja synnin ruumis tulee vähä vähältä nujerretuksi tehden tilaa jumalalliselle luonnolle. Miten autuas tie tämä onkaan – täynnä kärsimyksiä, ristiä ja tuomiota lihalle, mutta täynnä riemua ja todellista iloa sisäiselle ihmiselle siinä yhteydessä, mikä meillä on Jumalan ja hänen lastensa kanssa valossa.

Kun Jumala on antanut meille Pyhän Henkensä ja voimansa, on tarkoitus, että käytämme Henkeä opastajanamme ja voimaa voittaaksemme sisäisillä teillä, niin että ainoastaan Jumalan tuomio toimii meissä ja lisäksi antaa meille tietoa alueista, joilla ennen olimme pimeydessä. Mehän odotamme häntä myös hänen tuomioidensa teillä.

Valon lapset!

Tokihan joudumme kärsimään lihassa, kun Jumalan valo tunkeutuu siihen, mutta tie on tehty juuri tänne, jotta me kuolettaisimme ja nujertaisimme synnin ruumiin, josta kaikki synti ja pahuus johtuu. Jos kestämme tämän kärsimyksen hänen kanssaan, tulemme myös kirkastetuiksi hänen kanssaan. Valosta ja viisaudesta tulee omaisuuttamme tällä tiellä – ja niiden kautta – jos kestämme – tulemme hallitsemaan hänen kanssaan ikuisuudessa. Ne hallitsevat vieläpä tänä aikana, ja jos ihminen vain antaisi valon hallita itseään, tämä niin pimentynyt ymmärrys tulisi valaistuksi siten, että se tekisi yhteistyötä Jumalan kanssa viisaudessa, sielun pelastukseksi ja pyhitykseksi.

”Niin kauan kuin teillä on valo, uskokaa valoon, että teistä tulisi valon lapsia.”  Tämän sanottuaan Jeesus lähti pois ja kätkeytyi heiltä!” Joh. 12:36. Kun uskomme valoon sen loistaessa sydämessämme, vaikka se paljastaakin paljon tuomittavaa meissä, meistä tulee valon lapsia. Ajattele, valon lapsia, kuinka ihania lapsia! Mutta jollemme usko, Jeesus kätkeytyy meiltä pian, ja olemme jälleen pimeydessä.

Jumalan valonsäteet ajavat pimeyteni pois, ja Jumalan Henki on tekevä eläväksi ihmishenkeni, sillä viimeisestä Aadamista on kirjoitettu, että hänestä on tullut eläväksi tekevä Henki. Tällä tavalla saamme jumalallisen luonnon; syntinen luonto nujerretaan, ja uusi kasvaa esiin.

Tämä on lyhennetty versio artikkelista ”Valon heijastumia ruumiissa”, joka julkaistiin ensimmäisen kerran «Skjulte Skatter» -lehdessä marraskuussa v. 1912.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Kanskje er du også interessert i å lese mer på vår temaside om utvikling i vår kristne tro, eller i disse utvalgte artikler:

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.