Jumalan valitsemia: Mihin meidät on valittu?

Jumalan valitsemia: Mihin meidät on valittu?

Olemme Jumalan valittu kansa siitä lähtien kun maailma perustettiin. Uskotko siihen? Elätkö sen mukaan?

4 Minuuttia ·

Kun Paavali kirjoitti Efesoksen seurakunnalle, hän aloitti kirjeen saamalla esiin itse Jumalan tekemän suuren valinnan ennen maailman perustamista ja edelleen, millaiseen työhön ja kehitykseen olemme kutsutut ja edelleen, millaisiin hedelmiin se johtaa. Ef.1:1-15.

Usko Jumalan valintaan on tärkeä ja perustavaa laatua oleva osa uskoamme! Aivan niin kuin Jumala on valinnut meidät, hän on myös kykenevä viemään aloittamansa työn päätökseen.

Kutsu ja valinta eivät Jumalan taholta suinkaan ole sattumanvaraisia. Ne olivat valmiita Jumalan taholta jo ennen maailman perustamista ja tehty mahdollisiksi nyt armon ajassa Kristuksessa Jeesuksessa, hänen elämänsä, kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta. Hänessä meillä on rikkomusten anteeksisaaminen (Jae 7) ja voimme edelleen kehittyä ja kasvaa armossa, jota meille on annettu runsain määrin sekä suotu kaikkea viisautta ja ymmärrystä (Jae 8).

Edelleen jakeessa 10 luemme armotaloudesta aikojen täyttyessä, ja että hän oli yhdistävä Kristuksessa yhdeksi kaiken, mitä on taivaissa ja maan päällä, niin että me, jotka olemme jo ennalta panneet toivomme Kristukseen, eläisimme Jumalan kirkkauden ylistykseksi (Jae 12).

Hän on valinnut meidät uuteen ja parempaan toivoon

Meillä on valtava toivo Kristuksessa Jeesuksessa, uusi ja parempi toivo meille ihmisille, jotka olemme syntyneet synnissä ja olemme oman syntimme orjia. Synti, jonka olemme perineet isiltä, ja joka on seurannut ihmissukuja sukupolvesta toiseen, on ollut syynä niin paljoon pahaan ja vihollisuuteen ihmisten välillä.

Nyt olemme saaneet toivon päästä pois synnistä ja voittaa sen, minkä vankina olimme ennen. Voimme tulla aivan uuteen elämään, missä Kristuksen hyveet tulevat esiin oman tahtomme ja sitä seuraavan vihollisuuden sijaan. Vaatimuksen sijaan voi tulla kiitollisuus, kirouksen sijaan siunaus jne.

Meillä ihmisillä ei ole suurempaa kutsumusta kuin tulla itse Jumalan kutsumiksi taivaasta! Eikä ole mitään suurempaa tai parempaa elämää kuin elämä Jumalalle. Ajattele saada olla osa sitä kehitystä ja taloudenhoitoa, joka Jumalalla on nyt armon aikana. Siksi jokaisen ihmisen, joka tuntee sydämessään Jumalan kutsun, tulee ottaa se vastaan ja tarttua siihen kutsuun ja valintaan, jonka Jumala on meille antanut Kristuksessa.

Valittu Jeesuksen Kristuksen opetuslapsiksi

Jumala on siunannut meitä kaikella hengellisellä siunauksella, jonka hän on valmistanut meitä varten Kristuksen työn kautta.

Jumala ei kysy, miten asiat ovat olleet, mistä suvusta olemme lähtöisin, tai mitä itse voimme saada aikaan. Hän kutsuu meitä tulemaan Jeesuksen opetuslapsiksi. Hän voi tehdä työnsä vain opetuslapsissa, ja se alkaa, kun menemme opetuslapseuden portista sisään ja luovumme kaikesta omastamme ja annamme sydämemme ja elämämme Jumalalle. Työ jatkuu läpi koko elämän, jos elämme, niin kuin Paavali kirjoittaa Gal. 2:20: ssa: ”Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu.
Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Minkä nyt elän lihassa, sen elän uskossa Jumalan Poikaan, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä alttiiksi minun puolestani.” Tässä Jumalalla on valtava taloudenhoito, johon tulen, kun olen kokonaisuhri enkä enää elä itse.

Kaikki, mitä tarvitsemme elämään ja jumalanpelkoon tässä ajassa ja ikuisuudessa, sisältyy tähän taloudenhoitoon (1.Piet. 1:3-4). Siinä hän käsittelee meitä ja kurittaa meitä, jotta esiin tulisi yhä enemmän tätä kirkkautta, Kristuksen hyveitä (Jakeet 5-11. Hepr. 12:11).

Valittu pelastumaan enemmän

Täydellinen pelastuminen vie aikaa. Vie aikaa, ennen kuin tämä uusi luomus tulee esiin täyteydessään. Siksi meidän on käytettävä hyväksemme Jumalan antama aika ja mahdollisuudet. Kaiken, mitä Jumala lähettää tiellemme, tulee tuottaa meille enemmän pelastusta. Ahdistuksissa oma elämäni tulee esiin, synti, joka asuu lihassani, jonka olen perinyt isiltä (1. Piet. 1:18-21). Silloin minun pitää nöyrtyä ja tunnustaa, ei selitellä ja vähätellä ja jatkaa elämistä itse. Ainoastaan tunnustamalla totuuden itsestäni voin saada lisää pelastusta. Tämä on valtava vapautus, joka tekee minut onnelliseksi kaikissa elämän olosuhteissa.

On niin toivorikasta ja palkitsevaa palvella Jumalaa! Se on mahdollista kaikille, jotka tarttuvat taivaalliseen kutsuun ja uskovat Jumalan luoviin voimiin. Sellaisissa Jumala voi tehdä ihanan luomistyön, kun he pysyvät uskollisina kutsumuksessaan. Tätä ihanaa mahdollisuutta en löydä itsestäni, enkä muista paikoista tai muista lähteistä.

Älä katso siihen, miten asiat ovat olleet, tai mistä olet lähtöisin, vaan tartu uskossa voimaan ja apuun, jotka Jumala on antanut meille evankeliumissa. Tässä on Kristuksen koko hengellinen siunaus meille, jotka olemme kuuliaisia hänelle (Hepr. 5:9)!

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran otsikolla "Utvalgt av Gud" BCC:n lehdessä "Skjulte Skatter" kesäkuussa 2016.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.