Jumalan lain kaipaaminen

Jumalan lain kaipaaminen

Kaipaatko, kuten Psalmi 119:n kirjoittaja, sitä, että saisit nähdä niitä ihmeellisiä asioita, joita on Jumalan laissa?

3 Minuuttia ·

”Pidä minut poissa valheen teiltä ja armossasi opeta minua!” Ps. 119:29.

Tämä oli alituinen huuto ja harras rukous Daavidin sydämessä (Ps. 119).

Armahda minua! Anna minulle ylhäältä tulevaa viisautta! Anna minun tuntea nähdä ihanat lakisi!

Poista peite silmiltäni, jotta voin katsella lakisi ihmeitä!” Ps. 119:18. ”Minun sieluni murtuu, kun se ikävöi kaiken aikaa sinun lakejasi.” Ps. 119:20. ”Ellei sinun lakisi olisi ollut ihastukseni, olisin menehtynyt kurjuuteeni.” Ps. 119:92. ”Kun sinun sanasi avautuu, se valaisee ja antaa yksinkertaiselle ymmärrystä.” Ps. 119:130.

Näemme syvälle psalminkirjoittajan puhtaaseen ja hyvään sydämeen. Hänellä ei koskaan olisi ollut tällaista kaipausta ja rukousta sydämessään, jos hän olisi kokenut Jumalan lait rajoittavina! Ei, hän ymmärsi, että nämä lait olivat menestyksen ja kasvun avain. Ne näyttäisivät tien Jumalan Daavidille  antamalle tehtävälle. Niin kokee myös jokainen vilpitön palvelija sydämessään.

Rakkauden Jumalaa ja ihmisiä kohtaan, joita meidän on määrä palvella, tulee olla lähtökohta Jumalan lain ihmeellisten asioiden katselemiselle. Tämä on parempi tie armolahjoihin: Rakkaus.

Daavid rakasti oikeutta, ja hän näki, että Jumalan laki tulisi olemaan suureksi siunaukseksi sekä hänelle itselleen että kansalle. ”Minun sieluni murtuu, kun se ikävöi kaiken aikaa sinun lakejasi.” Ps. 119:20. Kun sieluni on murtunut, minulla ei ole ajatusrakennelmia, ei voimakkaita mielipiteitä muista ihmisistä tai asioista seurakunnassa. Silloin minulla on pikemminkin tällainen yhteys Daavidin kanssa: ”Kun sinun sanasi avautuu, se valaisee ja antaa yksinkertaiselle ymmärrystä.” Ps. 119:130.

Elämän Hengen laki

”Sillä elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.” Room. 8:2. Kaipauksella elämän Hengen lakeihin on oltava lähteensä rakkaudessa eikä kadotuksen pelossa. Tämä teki Daavidista Jumalan sydämen mukaisen miehen, kuninkaan, jolle Jumala saattoi uskoa sellaisen ikuisen kuninkuuden – Daavidin huoneen!

Hänen huultensa käskystä en ole poikennut. Hänen suunsa sanat olen kätkenyt tarkemmin kuin omat päätökseni." Job 23:12. Jumala antaa lakinsa vain sellaisten ihmisten mieleen ja kirjoittaa ne heidän sydämiinsä; sellaisten, jotka ovat panneet syrjään oman inhimillisen ymmärryksensä ja ovat vastaanottavaisia ja nälkäisiä Jumalan viisaudelle.

Kunpa rakkaus tulisi yhä runsaammaksi tiedossa ja kaikessa ihanuudessa, niin että Jumala voisi ilmoittaa lakinsa ihania asioita jatkuvasti enenevässä määrin!

 

Artikkeli on julkaistu ensiksi "Skjulte Skatter"- lehdessä kesäkuussa 2008 otsikolla «Unn meg din lov!».

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Suomenkielisessä tekstissä on käytetty Raamattu kansalle- käännöstä ja joissakin psalminkohdissa norjalaista käännöstä NB 1930.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.