Jumalan ihmeellinen valo

Jumalan ihmeellinen valo

Jumalan sana tuo lämpöä ja ihmeellisen valon, joka saa aikaan uudestisyntymisen, kasvun ja kehityksen hänessä.

5 Minuuttia ·

”Te sen sijaan olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo ja omaisuuskansa julistaaksenne hänen jaloja tekojaan, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valoonsa. Ennen te ette olleet kansa, mutta nyt te olette Jumalan kansa, ette olleet armahdettuja, mutta nyt te olette armahdettuja.” 1. Piet. 2:9-10.

Pimeys: Ihmisen tila, ennen kuin hän on syntynyt uudesti

"Alussa Jumala loi taivaat ja maan. Maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden yllä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.” 1. Moos. 1:1-2. Maa oli siis autio ja tyhjä, ja maassa vallitsi suuri pimeys. Niin on myös ihmisen laita, joka ei ole syntynyt uudesti. ”Sanon siis tämän ja vakuutan Herrassa: älkää enää vaeltako niin kuin pakanat turhanpäiväisissä ajatuksissaan. Heidän ymmärryksensä on pimentynyt, ja he ovat vieraantuneet Jumalan elämästä tietämättömyytensä ja sydämensä paatumuksen tähden. Heidän tuntonsa on turtunut, he ovat antautuneet irstauteen ja ahneudessaan harjoittavat kaikenlaista saastaisuutta.” Ef. 4:17-19.

"Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa. Kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet. Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei ainoatakaan.” Room. 3:10-12.

Tässä näemme tarpeen perusteelliselle pelastukselle. Mitä Jumala teki alussa tälle autiolle, tyhjälle ja pimeälle maalle?

Jumalan sana luo valoa ja lämpöä, jotka saavat aikaan kasvua

”Ja Jumala sanoi: ’Tulkoon valkeus’. Silloin valkeus tuli. Jumala näki, että valkeus oli hyvä, ja Jumala erotti toisistaan valkeuden ja pimeyden.’” 1. Moos. 1:3-4. Kun Jumala oli tehnyt tämän, maa ei enää ollut autio ja tyhjä. Jumalan valo antoi myös lämpöä. Luemme edelleen: ”Maa tuotti kasvillisuutta: ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan ja puita, jotka kantoivat lajiensa mukaista hedelmää, jossa oli niiden siemen. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.” 1. Moos. 1:12.

Saman Jumala tekee ihmiselle, joka elää pimeydessä ja on hädässä. Daavid todistaa valtavan hyvin tästä Psalmissa 40: 2-4: ”Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui puoleeni ja kuuli avunhuutoni. Hän nosti minut ylös turmion kuopasta, upottavasta liejusta. Hän asetti jalkani kalliolle ja vahvisti askeleeni. Hän antoi minun suuhuni uuden laulun, ylistyslaulun Jumalallemme. Sen näkevät monet, tuntevat pelkoa ja turvaavat Herraan.”

Saulus oli valtavassa pimeydessämatkustaessaan Damaskokseen, mutta matkalla hänet ympäröi voimakas valo taivaasta (Apt. 9:3). Tämän tapahtuman jälkeen esille tuli aivan uusi Saulus, ja hän sanoo: ”Jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!” 2. Kor. 5:17. Vanha ihminen, joka on niin täynnä arvostelua, syytöstä, masennusta, kateutta, vaatimusta ym., on poissa. ”Herralta tämä on tullut; se on ihmeellistä meidän silmissämme.” Ps. 118:23.

Jumalan ihmeellisen valon aikaansaamat tulokset

Monet meistä voivat vahvistaa kokemuksen sellaisesta uudesta syntymästä. Saamme sydämen valaistut silmät ja voimme selvästi nähdä, mihin toivoon me olemme kutsutut, ja miten suuri on hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään, ja kuinka äärettömän suuri on hänen voimansa meitä kohtaan, jotka uskomme. Tämä voima antaa meille mahdollisuuksia voittaa kaiken synnin, ja saamme kokea, että toivo jumalallisesta luonnosta ei joudu häpeään (Room. 5:5).

Jumalan valo lämmittää myös sydäntämme, niin että voimme kantaa runsaasti hedelmää (Gal. 5:22). ”Jumala, joka sanoi: ’Loistakoon valo pimeydestä’, valaisi sydämemme, niin että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoilta, levittäisi valoaan.’” 2. Kor. 4:6. Sellainen Kristuksen hyveiden loistaminen on hyvin mieluista Jumalalle, aviopuolisollemme, lapsillemme ja veljillemme. Vaeltakaamme todella valossa, niin että Jeesuksen veri voi puhdistaa meidät kaikesta synnistä, jonka saamme nähdä valossa (1. Joh. 1:7). Vaeltamalla valossa vastustamme syntiä verille asti, ja kun veri on vuotanut, synti kuolee. Ei ole kuolemaa syvempää puhdistusta.

”Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, ottakaa tekin aseeksenne sama mieli - sillä se, joka on kärsinyt lihassa, on lakannut synnistä.” 1. Piet. 4:1.

Ylistetty olkoon Jumala, joka on kutsunut meidät pimeydestä ihanaan valoonsa!

Artikkeli julkaistiin ensin "Skjulte Skatter"- lehdessä toukokuussa 2006. © Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunjakeissa on käytetty Raamattu Kansalle- käännöstä.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.