Jumalan ihmeellinen lupaus meille Heprealaiskirjeessä 11:39-40

Jumalan ihmeellinen lupaus meille Heprealaiskirjeessä 11:39-40

Tunnetko lupauksen, joka meillä on, jota kaikkein uskollisimmatkaan Vanhassa liitossa eivät pystyneet saavuttamaan?

3 Minuuttia ·

Hepr. 11:39-40

Heprealaiskirjeen 11. luku kertoo uskonsankareista, ja on valtavan mielenkiintoista lukea heidän osoittamastaan uskollisuudesta ja heidän uskostaan. On kuitenkin kirjoitettu: ”Vaikka nämä kaikki olivat uskon kautta saaneet todistuksen, he eivät silti saavuttaneet sitä, mikä oli luvattu” Hepr. 11:39. Mitä heille oli luvattu, mitä he eivät saavuttaneet? Nämä miehet ja naiset, jotka pysyivät niin lujina kuolemaansa asti palavassa rakkaudessa Jumalaan. Mikä oli se Jumalan lupaus, jota nämä eivät saavuttaneet, mutta jonka me voimme saavuttaa? Viimeisessä jakeessa nimittäin sanotaan: Jumala oli näet varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he pääsisi täydellisyyteen ilman meitä” Hepr. 11:40.

Kun Jeesus tuli maan päälle, täällä alkoi aivan uusi aikakausi uusine mahdollisuuksineen. Hän toi evankeliumin! Evankeliumi tarkoittaa sitä, että voimme muuttua Pojan kuvan kaltaisiksi (2. Kor. 3:18; Room. 8:29). Voimme tulla osallisiksi Hengen hedelmistä, jotka ovat Jeesuksen Kristuksen hyveitä.

Kristuksessa olevat mahdollisuudet!

Sehän oli mahdotonta ennen Kristusta. Siihen aikaan ihmiset saattoivat saavuttaa maallisia lupauksia olemalla jumalaapelkääviä, ja tietysti ikuisen elämän ja syntien anteeksiannon. Mutta se oli jotain aivan muuta kuin se, mitä me voimme saavuttaa nyt. Ennen heidän piti tulla Jumalan luo ja uhrata joitakin eläinuhreja saadakseen syntinsä anteeksi. Mutta heidän piti uhrata yhä uudestaan, sillä he eivät kyenneet voittamaan luontoaan. Se oli laille mahdotonta. Mutta Jeesuksen tulo teki mahdolliseksi sen, mikä laille oli mahdotonta! Ja se on ihmeellinen sanoma (Room. 8:1-4)!

Nyt voin tulla Jeesuksen luo ja juoda tätä hänen Hengessään olevaa elävää vettä saaden itseeni tämän Hengen! Se voi kummuta ikuiseksi elämäksi ihmisille, jotka sekä kuulevat minua että näkevät minut. Synti voi siis lakata! Juutalaisillahan oli suuret lupaukset eläessään, mutta me olemme nyt saaneet vielä suuremmat lupaukset! Harvat näkevät tämän. Mutta näetkö, mitä Pietari jo 2000 vuotta sitten kirjoitti: ”… kallisarvoiset ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden avulla tulisitte osallisiksi jumalallisesta luonnosta ja pääsisitte pakoon turmelusta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee” 2. Piet. 1:4. Se on mahtavaa! Ja se tapahtuu myös meille!

Jumala on luonut kaupungin uskonsankareita varten, niin että he yhdessä meidän kanssamme saavuttavat sen, mitä he eivät voineet saavuttaa Vanhan liiton aikana. Me tulemme olemaan yhdessä läpi ikuisuuden ja täydentämään sen, mitä he eivät voineet saada omana aikanaan. Meitä odottaa siis valtava ihanuus Jeesuksessa Kristuksessa! Kun Jeesus tulee takaisin, ja alkaa uusi taloudenhoito, silloin ihana Pyhän Hengen täyteys täyttää maan ja koituu siunaukseksi niin ihmisille kuin eläimille. Edes eläimet eivät syö toisiaan! Pieni poika voi kulkea leijonien parissa jne. Maan päälle tulee aivan uusi ajanhenki.

Silloin maailman ruhtinaan aika on päättynyt ja hänet on sidottu kahlein. Jeesuksen Kristuksen Henki tulee esiin ja me olemme yhdessä Jeesuksen kanssa kuivaamassa kyyneleitä ja tekemässä hyvää ihmisille koko ikuisuuden. Se on suuri toivomme, ja sitä varten elämme.

Artikkeli perustuu Kåre J Smithin pitämään puheeseen 13. maaliskuuta 2019.

Raamatunjakeet ovat etupäässä peräisin Raamattu Kansalle- käännöksestä

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.