Jumala on valinnut sinut

Jumala on valinnut sinut

Jo ennen kuin valo ensimmäistä kertaa tunkeutui pimeyden keskelle ja Jumala aloitti maailmankaikkeuden – aurinkokunnan ja maapallon – luomisen, hän ajatteli sinua.

Jo ennen kuin valo ensimmäistä kertaa tunkeutui pimeyden keskelle ja Jumala aloitti maailmankaikkeuden – aurinkokunnan ja maapallon – luomisen, hän ajatteli sinua.

Hän tiesi sinun inhimillisistä heikkouksistasi jo paljon ennen kuin synnyit, ja hän tuntee ne paremmin kuin sinä – kuitenkaan hän ei ole muuttanut mieltään!

Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. Ef. 1:4. Se tarkoittaa, että Jumalalla oli sinun nimesi mielessään jo ennen kuin hän loi maailman. Hän valitsi sinut rakkaudella, jotta saisit olla hänen lapsensa. kun sinun aikasi vihdoin koittaisi maan päällä. Hänellä on ollut hyvin aikaa muuttaa mielensä! Hän tiesi sinun inhimillisistä heikkouksistasi jo paljon ennen kuin synnyit, ja hän tuntee ne paremmin kuin sinä – kuitenkaan hän ei ole muuttanut mieltään! Ei, ei ole mikään sattuma, että hän valitsi niin kuin valitsi; Jumala valitsi sinut oman harkintansa ja päätöksensä mukaan omasta vapaasta tahdostaan. Ef. 15.

Jumala on toiminnan Jumala, joka haluaa saada jotain aikaan elämässäsi – sitä vartenhan hän valitsi sinut. Jumalalla on suuria suunnitelmia varallesi, mutta on sinusta kiinni, saako hän vietyä suunnitelmansa läpi elämässäsi. Se ei ole Jumalasta kiinni! Jumalaapelkäävä Job vanhassa testamentissa sanoi, että Jumala toteuttaa sen, minkä hän on päättänyt toteuttaa – eikä sitä ole vähän. (Job. 23:14)

Jumala voi antaa sinulle mielenkiintoisimman elämän, josta kukaan ihminen ei osaa uneksiakaan! Ei Jumala valinnut sinua pelastumaan nipin napin. Hän valitsi sinut kokonaisvaltaiseen pelastukseen synnistä ja hän haluaa niin mielellään päästä alkuun. Ota huomioon tämä valinta ja anna sydämesi kokonaan Jumalalle. Rukoile häneltä apua, jotta voit lopettaa kaiken sen synnin, josta olet tietoinen ja mikä vaivaa sinua. Silloin hän lähettää Henkensä, joka voi auttaa sinua eteenpäin tiellä pelastukseen synnistä.

– Hyvyys ja laupeus voivat tulla sinulle luonnollisiksi reaktioiksi suuttumisen tilalle.

Tämä Henki, totuuden Henki, näyttää sinulle jatkuvasti uusia puolia syntisestä luonnostasi – huonoja taipumuksia, jotka johtavat siihen, että niin helposti teet syntiä elämän moninaisissa tilanteissa. Kun tunnustat tämän totuuden, Jumala voi tehdä työnsä sinussa. Hengessä on kaikki apu, jota tarvitset voittaaksesi synnin ja tehdäksesi jotain asioille, joita henki on näyttänyt sinulle. Kun teet sen, tulet siihen, mihin hän sinut valitsi – pyhitykseen – muuttumisprosessiin, jossa esimerkiksi hyvyys ja laupeus voivat tulla luonnollisiksi reaktioiksi suuttumisen tilalle. Ja kärsivällisyys tulee esiin kärsimättömyyden sijaan! Lyhyesti sanottuna muutut yhä enemmän Jeesuksen kaltaiseksi. Sen suurempaa ihmettä ja valintaa ei ihminen voi kokea!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.