Jumala loi minut juuri sellaiseksi kuin olen!

Jumala loi minut juuri sellaiseksi kuin olen!

Anna löysi vapauden, kun hän tajusi, että Jumala loi hänet juuri sellaiseksi kuin hän on.

4 Minuuttia ·

Anna Merkle on valtavan iloinen, avoin ja hauska tyttö. Mutta niin ei todellakan ole ollut aina. Hän kärsi siitä, että mietti liikaa, mitä muut hänestä ajattelivat. Se vaikutti hänen kykyynsä olla iloinen. Hän kertoo tässä, kuinka tämä asia muuttui hänen elämässään.

"Ajattelin usein: ‘Mitähän he ovat minusta mieltä? He eivät ilmeisesti pidä minusta.', jne. Pelkäsin, miten ihmiset reagoisivat, kun tein jotakin. Halusin heidän hyväksyvän sen, vaikka olisi ollut kysymys vain yksinkertaisista asioista, kuten esimerkiksi Instagram päivityksestä."

Uusi ajatustapa

Nuorisokokouksessa omassa seurakunnassaan Anna kuuli eräänä päivänä julistusta, joka todellakin sai hänet kuuntelemaan. Nuorisojohtaja sanoi, että kutsumuksemme kristittyinä on se, että me saamme erityisen onnellisen elämän. Hän luki Room. 8:28:sta: "Sillä me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa; niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut." Vaikka Anna oli kuullut tämän saman monta kertaa aikaisemmin, hän tajusi ensimmäistä kertaa todella, kuinka tämä koski hänen elämäänsä. Hän oli nähnyt asiat aivan väärin; hänen onnensa ei ollut ollenkaan riippuvainen toisista ihmisistä. Jos hän rakasti Jumalaa, niin sitä, mitä toiset ajattelivat hänestä, ei kannattanut murehtia. Jumala on aina ajatellut hänen parastaan, ja kaikki myös vaikuttaisi hänen parhaakseen!

Jumala on aina ajatellut hänen parastaan, ja kaikki vaikuttaisi hänen parhaakseen!

"Sillä mitä muut ajattelevat minusta, ei ole mitään merkitystä elämässäni. Sellaisen ajatteleminen on ajan hukkaa; se voi olla hyvin itsekeskeistä." Anna päätti, että hän alkaisi elämään elämäänsä vain Jumalalle. Hän alkoi lukea niin paljon kuin mahdollista Raamattua ja kristillistä kirjallisuutta. "Jeesuksesta tuli ystäväni, ja pystyin todella luottamaan häneen."

«Ihmispelko asettaa ansan, mutta Herraan luottava on turvassa» (Sananl. 29:25)

Persoonallisuus Jumalassa

"Aloin tajuta, että on valtavan tärkeää, että minulla on oma persoonallisuus, ja että elän elämääni Jumalalle. Ihmiset ovat erilaisia – he pukeutuvat eritavoin, he käyttäytyvät eritavoin. Jumala haluaa minun olevan persoonallisuus hänessä. Se on suurta minulle. Jumalalla on suunnitelma meitä kaikkia varten. Kun tajusin sen, ymmärsin, että hän on luonut minut suunnitelmansa mukaan, ja että hän voi käyttää minua juuri sellaisena kuin olen!"

"En ole valtavan taitava esimerkiksi urheilussa, ja on helppo ajatella, että minun pitäisi olla, koska monet ikäiseni ovat. Mutta minä pidän musiikista ja mediasta. On kyse siitä, että löytää paikkansa ja käyttää sitä, mitä Jumala on itselle antanut, jotta voisi olla siunaukseksi. Jumala on antanut sen minulle, ja kun hän loi minut tällaiseksi, niin miksi sitten murehtisin urheilua tai muita sellaisia asioita?"

Hän on luonut minut suunnitelmansa mukaan, ja hän voi käyttää minua juuri sellaisena kuin olen!

Anna päätti, että hän halusi olla sellainen henkilö, joka on aina hyvällä tuulella. Ei pinnallisesti, vaan siten, että sisällä sisimmässä hänellä olisi aito ja kestävä ilo. Hän tiesi, että se olisi mahdollista vain elämällä elämäänsä Jumalalle. Ja hän huomasi, että kun hän elää Jumalalle, hän voi olla myös siunaukseksi ja tehdä hyvää toisille.

Mikään ei voi viedä iloani!

"On aivan uskomatonta, kuinka Jumala tekee työtään; hän on jo tehnyt ihmeen minussa. Olen muuttunut paljon siitä, mitä olin aikaisemmin. Voin olla onnellinen koko ajan. Mikään ei voi viedä iloani!"

Hän tulee edelleen kiusatuksi murehtiman sitä, mitä muut ovat mieltä hänestä; kiusatuksi etsimään ihmisten kunniaa Jumalan kunnian sijaan. Mutta nyt hän taistelee sitä vastaan, eikä anna sen saada valtaa hänestä ja vaikuttaa häneen.

"Älä luovuta, se on hyvä motto. Ja se on todellakin päämääräni. Ajattelen usein jaetta Jesaja 40:31: "Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman." Meillä on jatkuva yhteys Jumalaan rukoustemme kautta, ja voimme aina saada voimaa. Kun tilanteet tulevat, missä tulen kiusatuksi ajattelemaan, mitä ihmiset ovat minusta mieltä, ensimmäinen, mitä teen, on rukoileminen; silloin saan voimaa mennä tilanteen läpi. Täytyy rukoilla ja uskoa."

Meillä on jatkuva yhteys Jumalaan rukoustemme kautta, ja voimme aina saada voimaa.

"Se on todellista iloa! En teeskentele, vaan olen todellakin iloinen! Juuri nyt olen onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin elämässäni!" Hän ei enää ole ihmispelon orja.

"Kuulin kerran, kun joku sanoi, että minä olen ehkä ainut raamattu, mitä ympärilläni olevat ihmiset lukevat", hän lopettaa. Hänen päämääränsä on tämä: "Raamattu, joka puhuu ja kävelee." Se, että kaikki hänen ympärillään olevat ihmiset, voisivat nähdä , mitä merkitsee omistaa elämä Jeesuksen kanssa.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.