Jumala kuivaa kaikki teidän kyyneleenne

Jumala kuivaa kaikki teidän kyyneleenne

Vartuin aikuiseksi Intiassa. Monet muistot, joita minulla on lapsuus- ja nuoruusajasta, liittyvät eläinten ja ihmisten kärsimyksiin. Nämä muistot on kaiverrettu sydämeeni sanoinkuvaamattoman surullisin kuvin

4 Minuuttia ·

Vartuin aikuiseksi Intiassa. Monet muistot, joita minulla on lapsuus- ja nuoruusajasta, liittyvät eläinten ja ihmisten kärsimyksiin. Nämä muistot on kaiverrettu sydämeeni sanoinkuvaamattoman surullisin kuvin.

Muistan ne lukemattomat tilanteet, kun eläimet epätoivoisina etsivät ruokaa suurista roskatunkioista. Toisella puolella tunkiota hiipi rotta. Parin metrin päässä oli kissa ja koira. Vastakkaisella puolella pieni lapsi saattoi ottaa banaaninkuoren tunkiolta ja kaapia sitä saadakseen vähän syötävää.

Kyynellaakso

Kun tulin vanhemmaksi, kuulin myös monia kertomuksia lasten pahoinpitelyistä. Vain kymmenvuotias lapsi saattoi esimerkiksi olla töissä lasitehtaassa, missä hänen piti kantaa sulatettua lasia vain ohuet kangasriekaleet käsiensä suojana. Koko rankan työpäivän päätteeksi lapsi saattoi saada kotiin vietäväksi 20 rupiaa, mikä vastaa tuskin yhtä euroa. Kotona saattoi vielä odottaa selkäsauna, kun isä halusi saada rahat juodakseen itsensä humalaan. Niin lapsi saattoi mennä nukkumaan yöksi, peukalo suussa, ollakseen valmiina seuraavana päivänä tekemään töitä yhtä rankasti.

Tämä on kuviteltu tarina, mutta se saattaisi yhtä hyvin olla tottakin. Tällaiset tarinat ovat arkipäivää miljoonille ihmisille. Raamattu kutsuu tätä maata "kyynellaaksoksi", ja ihmiskunnan historia kehdosta hautaan on jatkuvaa oravanpyörää nälän, kivun, surun ja väärinkäytön takia. Kaikki tämä johtuu synnistä. Useimmissa tapauksissa tällainen väärinkäyttö ja ihmisoikeuksien loukkaus on rikkaiden ja mahtavien ihmisten aiheuttamaa.

Vallan ja uskonnon väärinkäyttö

Usein ihmiset ovat kääntyneet mahtavien johtajien puoleen siinä toivossa, että nämä johtaisivat ja vapauttaisivat heidät.. Mutta aivan liian usein nämä johtajat ovat käyttäneet valtaansa riistääkseen köyhiä yhä enemmän, niin että he ja heidän perheensä voivat elää häpeällisessä yltäkylläisyydessä. Kun väestö nousee kapinaan tätä hyväksikäyttöä kohtaan, heidät usein tapetaan niiden toimesta, joiden oikeastaan tulisi suojella heitä.

Yksi ilahduttavimmista lupauksista Raamatussa on, että tämä tilanne ei tule jatkumaan ikuisesti..

Intia on monien uskontojen maa. Niinpä ihmiset etsivät usein uskonnollisia ihmisiä löytääkseen ulospääsyn kurjuudesta. Valitettavasti se on usein turhaa. Uskonnolliset ihmiset eri piireistä ovat rakentaneet kukin oman "imperiuminsa". Muistan, kun näin erään papin vaimon lyövän palvelijatyttöä, niin että tältä tuli verta suusta, mutta kun tuli sunnuntai, tämä nainen nousi seurakunnan eteen ja hymyili kaikessa "pyhyydessään". Eikö Jumala asettaisi häntä siitä vastuuseen?

Myös eläimet kärsivät. Kun olin lapsi, meillä oli kaksi kissanpentua. Ne olivat kaksoset, ja ne leikkivät ja söivät samalta vadilta. Eräänä päivänä toinen niistä sairastui. Äirini teki kaikkensa, mutta seuraavana aamuna se oli kuollut. En koskaan unohda sen toisen kissanpennun läpitunkevaa itkua. Muistan toivoneeni, että olisin voinut kuivata kyyneleet pois sen silmistä, kun hautasimme sen veljen. Kun tulin aikuiseksi, mietin usein, kuka tulisi lohduttamaan ja kuivaamaan kyyneleet näiltä eläimiltä, lapsilta ja sorretuilta.

Vapautuksen päivä tulee

Yksi ihanimmista lupauksista Raamatussa on se, että tämä tilanne ei tule jatkumaan ikuisesti. Niin kauan kuin niillä ihmisillä, jotka ovat synnin orjia ja itsekkäillä motiiveilla on valta ja rikkaus, tulee tämä maailma olemaan kyynellaakso. Mutta Raamattu lupaa, että vapautuksen päivä on tulossa. Se on päivä, jolloin Jeesus itse tulee takaisin ja perustaa uuden valtakunnan. Silloin ei enää tule olemaan surua maan päällä!.

Jeesus itse tulee takaisin ja perustaa uuden valtakunnan

Ketkä silloin hallitsevat hänen kanssaan? He ovat niitä ihmisiä, jotka omana aikanaan täällä maan päällä seurasivat Jeesusta. He eivät eläneet oman syntisen luontonsa mukaan, vaan he kielsivät itsensä ja tekivät Jumalan tahdon. He eivät tule käyttämään väärin valtaansa, vaan hallitsevat vanhurskaasti ja lempeästi.

Haluatko olla mukana tässä valtakunnassa?

Mikä tulee olemaan heidän tehtävä tässä uudessa valtakunnassa? On kirjoitettu, että Jumala pyyhkii kyyneleet jokaisesta silmästä. He tulevat olemaan Jumalan työtovereita tässä tehtävässä. Koko luomakunta odottaa tätä historiallista päivää (Room. 8 19-23). Kun se päivä koittaa, koittaa myös ikuinen kesä – silloin lapsi herää aamulla nauttimaan lapsuudestaan, ja väkivaltaiset kumppanit eivät enää lyö naisia. Eläimet ja vetojuhdat saavat lepoajan. Tämä on rauhan valtakunta, jota hallitsee Jeesus, rauhanruhtinas, ja ne, jotka ovat saaneet osaa hänen elämästään seuraamalla häntä.

Haluatko olla mukana tässä valtakunnassa? Älä silloin elä syntisten halujesi mukaan, vaan seuraa rauhanruhtinasta hiljaa ja nöyrästi. Elä jumalaapelkäävää elämää. Silloin sinä saat myös luvan kuivata jokainen kyyneleen ihmisten silmistä ja tuoda esille tätä ilon ja rauhan valtakuntaa.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.