Jos todella uskot Jumalaan, miksi kuitenkin teet edelleen syntiä

Jos todella uskot Jumalaan, miksi kuitenkin teet edelleen syntiä

Kiusaukset voivat vaikuttaa liian suurilta vastustettaviksi. Liian suurilta, itse Jumalalleko?

4 Minuuttia ·

Raamatussa sanotaan, «Pakene nuoruuden himoja». Sinä olet nuori, ja tämä kehotus on erityisesti sinulle. Mutta todellisuudessa se vaikuttaa mahdottomalta toteuttaa – kiusaus on vain liian suuri. Liian suuri, itse Jumalalleko?

Kuten kaikki muutkin ihmiset, sinulla oli syntyessäsi luonto, jossa on halu tehdä oman tahdon mukaan, vastoin Jumalan tahtoa. Raamattu kutsuu tätä luontoa "lihaksi". Jos seuraat lihasi houkutuksia – himojasi – silloin teet syntiä. Joskus tuntuu ettet voi sille mitään. Ajatuksesi ajautuvat jatkuvasti sellaiseen suuntaan, että tiedät, että ne eivät ole Jumalalle mieluisia – valitukseen, toisten kritisoimiseen, moraalittomuuteen, ahneuteen, masennukseen. Luettelo jatkuu. Alat miettiä, missä Jumala on kaikessa tässä, ja välittääkö hän oikeastaan sinusta.

Jeesusta kiusattiin samoin kuin meitä

Todellakin, Jumalan sanasta, Raamatusta, voimme lukea hänen valtavasta vihastaan syntiä kohtaan ja sen seurauksia kohtaan – siinä määrin, että hän lähetti Jeesuksen, ainoan poikansa, maailmaan ihmisenä, pelastaakseen meidät synnistä. Jeesus peri saman lihan, mikä kaikilla ihmisillä on, mutta hän oli kuuliainen ja hän kielsi himot ja kuoletti ne uskollisesti, niin ettei hän koskaan – ei kertaakaan – tehnyt syntiä.

Voimme lukea, kuinka Jeesus herätettiin kuolleista todistuksena hänen valtavasta voitostaan synnistä ja kuolemasta, ja nyt hän on taivaassa yhdessä Jumalan, Isänsä, kanssa.

Ja sitten Raamatussa sanotaan, että Jumala on lähettänyt meille Pyhän Hengen johtamaan, auttamaan ja vahvistamaan meitä, niin että me myös voimme seurata Jeesuksen jälkiä omissa olosuhteissamme. On kirjoitettu, että kaikki jotka tekevät niin, voittavat myös synnin ja kuoleman elämässään, eikä Jeesus häpeä kutsua heitä veljikseen! Eräänä päivänä hän saapuu pilvissä noutamaan kaikki veljensä ja sisarensa, viettääkseen iankaikkisuuden yhdessä heidän kanssaan taivaassa.

Toimintatapa

Tämä on Jumalan suunnitelma meille, mutta väliajalla sinä tulet edelleen kiusatuksi. Palatkaamme takaisin näihin nuoruuden himoihin; kiusaukseen, joka näyttää valtaavan ajatuksesi ja ruumiisi täysin, ja sinusta tuntuu, että et voi vastustaa sitä. Epäpuhtaat ajatukset, masennus, kiukku, kritiikki, turhamaisuus – himot nostavat inhottavaa päätään näennäisesti jatkuvalla syötöllä. Tuntuu, ettet voi välttyä tekemästä syntiä.

Katsokaamme, mitä Raamattu sanoo: "Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää." 1. Kor. 10:13. Tie ulos kiusauksesta on tie, jonka Jeesus näytti meille. Kun hän tuli kiusatuksi, hän "väkevillä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden." Hepr. 5:7.

Kristittynä, Jeesuksen seuraajana, eikö sinunkin tulisi tehdä juuri näin? Kuinka epätoivoisesti yrität päästä vapaaksi nuoruuden himoista? Oletko rukoillut täyttymistä Pyhällä Hengellä, niin että sinulla on voimaa voittaa himot kokonaan?

Pyhä Henki osoittaa sinulle synnin lihassa. Ja se osoittaa sinulle, mitä sinun tulee tehdä: sinun tulee vihata himoja; sinun tulee vastustaa niitä ja paeta niitä. Mielesi ei saa koskaan olla yhtä himon kanssa tai antaa sille periksi. Niin kauan kuin olet taistelussa syntiä vastaan, joka ilmenee kiusauksessa, et ole tehnyt syntiä! Raamattu kutsuu tätä tapaa, minkä Jeesus meille osoitti, "lihassa kärsimiseksi", ja se on ainut tapa tulla vapaaksi synnistä (1. Piet. 4:1-3).

Uskon kuuliaisuus saa aikaan tuloksia

Jumala on kaikkivaltias, ja se tarkoittaa myös sitä, että hän voi antaa sinulle kaiken sen voiman, mitä tarvitset voittaaksesi, mutta sinun tulee haluta sitä, ja sinun tulee olla kuuliainen hänelle, mikä tarkoittaa, että ryhdyt taisteluun himojasi vastaan. Tätä kutsutaan "uskon kuuliaisuudeksi", ja nämä ovat niitä tekoja, jotka seuraavat uskoa, ja tekevät kaiken todelliseksi. Se tarkoittaa, että sinun tulee olla kestävä. Taistelu voi olla pitkä ja kova, mutta Jumala on "lahjoittanut meille kaiken, mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan", (2. Piet. 1: 3), eikä hän halua koskaan pettää sinua.. Usko se! Tee se! Koe se!

«Mitä siis sanomme! Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi? Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?» Room. 6:1-2. 

Jos todella uskot Jumalaan ja hänen poikaansa Jeesukseen Kristukseen, miksi teet edelleen syntiä? Ei todellakaan ole mitään syytä tehdä niin!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.