"Jos te rakastatte minua, niin te pidätte minun käskyni."

"Jos te rakastatte minua, niin te pidätte minun käskyni."

Mikä on Jumalan tarkoitus minun kohdallani? Mikä on Jumalan tahto elämässäni?

2 Minuuttia ·

Mikä on Jumalan tarkoitus minun kohdallani? Mikä on Jumalan tahto elämässäni?

Jumala sanoo: «Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni.» (Joh. 14: 15) Jumalan tahto on hänen sanassaan, hänen laeissaan. Uudessa liitossa Jumala kirjoittaa lakinsa sydämeeni ja nämä lait koskevat enimmäkseen sisäistä elämääni, eivät ulkoisia olosuhteitani. Siten, olinpa naimisissa tai sinkku, riippumatta siitä missä olen töissä tai missä asun – niin kuuliaisuus Jumalan sanaa kohtaan on kaikkein tärkeitä.

Olinpa kuljetustöissä tai teinpä töitä pikaruokaravintolassa tai hoidin vakavasti sairasta henkilöä – jos suutun kolleegalleni… silloin olen tullut Jumalan tahdon ulkopuolelle.

Ihmisillä on erilaisia kykyjä, jotka johtavat heidät erilaisiin ammatteihin ja erilaisiin elinolosuhteisiin. Olosuhteistani riippumatta vastustan omaa tahtoani, joka on vastoin Jumalan sanaa. Jumala etsii ihmisiä, jotka rakastavat häntä riittävästi totellakseen häntä sen sijaan että tekisivät oman tahtonsa. Helposti käy niin, että ollen niin tekemiseni valtaama, että unohdan totella Jumalan lakia. Jumalan sana sanoo esimerkiksi: "Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä." (Ef.4: 31) Olinpa kuljetustöissä tai teinpä töitä pikaruokaravintolassa tai hoidin vakavasti sairasta henkilöä – jos suutun kolleegalleni kesken töiden, silloin olen tullut Jumalan tahdon ulkopuolelle.

Kuuliaisuus Jumalan sanaa kohtaan on kaikkein tärkeitä.

Jumalan tahto on, että tulen vapaaksi inhimillisestä luonnostani, omasta tahdostani, ja että seuraan niitä lakeja, joita hän kirjoittaa sydämeeni. "Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne…" (Ef. 4: 32). Se ei ole minulle luonnollista, mutta Jumala on käskenyt minun elää sillä tavalla – Jumalan tahto elämässäni on, että synnillä ei ole mitään valtaa minuun!

On mahdotonta tehdä Jumalan tahto omassa voimassani, mutta kun koko sydämestäni haluan totella hänen ääntään omani sijasta, silloin hän on paikalla ja antaa minulle voimaa toteuttaa hänen tahtonsa!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.