Jos me vaellamme valossa: Yhteys Kristuksen ruumiissa

Jos me vaellamme valossa: Yhteys Kristuksen ruumiissa

Rakkaus Hengessä on yhteensitova voima Kristuksen ruumiissa maan päällä.

3 Minuuttia ·

"Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän on valossa, silloin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä." 1. Joh. 1:7,

Yhteys Kristuksen ruumiissa

Jos me vaellamme valossa, niin kuin hän on valossa, silloin meillä on yhteys keskenämme, ja silloin elämämme on mitä parhainta. Saatana on silloin murskattu jalkojemme alle, ja rakkaus vallitsee keskuudessamme.

Tarvitsemme kuitenkin suuressa määrin valvomista säilyttääksemme hengen yhteyden, valon ja rakkauden. Vähän kateutta, vähän epäluuloa jotain veljeä kohtaan, hieman rakkaudettomuutta ja panettelua on riittämiin päästämään Saatanan irti. Hän huolehtii sitten hyvän suhteen tuhoamisesta. Siksi meidän jokaisen on ahkeroitava siinä, että pidämme Saatanan jalkojemme alla. Jos teemme sen, Rauhan Jumala on murskaava Saatanan seurakunnan jalkojen alle (Room. 16:20).

Tästä on paljon sanottavaa, mistä on vaikea kirjoittaa, mutta kun jokainen meistä ahkeroi noudattaakseen käskyä tahrattomasti, 1. Tim. 6:14, siitä tulee meille Siegfried-linja taistelussamme pahoja henkivaltoja vastaan.

Kristuksen käskyt ja ristiinnaulittu liha uskollisuudessa ja rakkaudessa Isään ja Poikaan Pyhän Hengen voimassa sitovat meidät yhteen horjumattomaan ykseyteen Kristuksen ruumiissa. Tämä on seurakunta, jossa yksi jäsen auttaa toista jokaisen jänteen avulla ja kasvaa ruumiina ja rakentuu rakkaudessa sen voiman mukaan, joka kullakin ruumiinosalla on (Ef. 4:16).

Ruumis ei koostu yhdestä vaan monesta jäsenestä. Jumala kokosi ruumiin tahtonsa mukaan, niin että opimme sietämään toisiamme ja saamme toisiltamme apua Kristuksen armon ja lahjan mitan mukaan, itse kunkin sisäiseksi rakentumiseksi.

Lait Kristuksen ruumiissa

Kun Saatana pääsee toimimaan seurakunnassa, silloin syntyy hajaannus. Jokaisen jäsenen kautta saatu sisäinen apu tulee hajotetuksi, ja ruumis joutuu epäjärjestykseen. Tämä voidaan välttää siten, että itse kukin haluaa mieluummin kärsiä kuin tehdä syntiä. Voit viiden minuutin aikana sanoa niin paljon pahaa, ettei viisi vuotta pysty parantamaan katkennutta yhteyttä ja saamaan luottamussuhdetta takaisin.

Kristilliset seurakunnat, jotka eivät tunne tätä ihanaa hengenyhteyttä, eivät myöskään tunne rumiin pyhiä lakeja, sillä mitään ruumista ei ole vielä muodostettu. He kokoontuvat yhteen ja lähtevät pois ihmisinä, jotka tuntevat toisensa vain lihan mukaan. Sellainen tunteminen on erittäin laihaa. Paavali sanoo: Jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne. Herran tunteminen on sitä, että olemme yksi henki hänen kanssaan. Rakkaus hengessä on sitova voima Kristuksen maanpäällisessä ruumiissa.

Oppikaamme siksi vaeltamaan valvoen ja varoen elävän Jumalan seurakunnassa.

 Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran otsikolla "Dersom vi vandrer i lyset" «Skjulte Skatter»- lehdessä huhtikuussa 1940.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Suomenkielisessä tekstissä on käytetty Raamattu Kansalle- käännöstä


Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.