Joosefin suhtautuminen

Joosefin suhtautuminen

Voimme oppia paljon Joosefin suhtautumisesta.

5 Minuuttia ·

Äidin rukousvastaus. Isän suosikkipoika. Profeetallisten unien näkijä. Hän menetti kaiken ja teki sitten paluun kuninkaan kakkosmiehenä. Mikä tässä nuoressa miehessä oli niin erityistä?

Voimme lukea kertomuksen 1. Mooseksen kirjasta, kuinka kateelliset ja katkerat veljet myivät Joosefin orjaksi; hänet, joka oli isänsä eniten rakastama poika. Kuinka egyptiläinen Potifar, joka oli Faaraon virkamies, osti hänet. Kuinka hän saavutti Potifarin suosion, ja hänestä tehtiin palvelusväen esimies ja koko hänen omaisuutensa haltija. Ja kuinka Potifarin vaimo yritti vietellä hänet tekemään syntiä.

Se oli todella vaikea tilanne Joosefille. Tilanteesta ei voinut seurata mitään hyvää, tekipä hän niin tai näin. Mutta hänellä oli puhdas ja jalo mielenlaatu. Hänelle ei tullut kuuloonkaan antaa periksi Potifarin vaimolle. (1. Moos. 39:7-9) "Kuinka minä siis voisin tehdä tämän suuren pahanteon, ja siten tehdä syntiä Jumalaa vastaan?" Hänelle ei merkinnyt mitään se, mitkä seuraukset tällä toiminnalla olisi. Kukaan ei voinut saada häntä tekemään syntiä Jumalaa vastaan.

Hänelle ei merkinnyt mitään se, mitkä seuraukset tällä toiminnalla olisi. Kukaan ei voinut saada häntä tekemään syntiä Jumalaa vastaan.

Synnin suuri pahuus

Mikä on sinun suhtautumisesi, kun tulet kiusatuksi tekemään syntiä? Mietitkö mahdollisuutta antaa periksi synnille? Vertaatko etuja ja menetyksiä, ja ajatteletko seurauksia? Vai onko sinulla sama jumalanpelko kuin Joosefilla oli? Haluatko mieluummin ottaa vastaan minkä tahansa seurauksen kuin tehdä syntiä Jumalaa vastaan?

On kysymys siitä, että tulee tiedostaa synnin tekemisen vakavuus. Jos olisi todella ymmärtänyt, mitä Jumala tarkoittaa synnillä – kuinka paljon hän vihaa sitä – niin ei koskaan olisi ollut edes vaihtoehto tehdä syntiä. Jumala on läpikotaisin pyhä, ja hän haluaa, että kaikki hänen luomakunnasssaan on myös pyhää. Synti tuhoaa kaiken. Ennen syntiä oli harmonia Jumalan ja ihmisten välillä. Synti erottaa ihmiset Jumalasta. (Jes. 59:2) Jumala rakastaa ihmisiä, jotka hän loi, ja hän haluaa siunata heitä.

Jos olisi todella ymmärtänyt, mitä Jumala tarkoittaa synnillä – kuinka paljon hän vihää sitä – niin ei koskaan olisi ollut vaihtoehto tehdä syntiä.

Niin, hän on rakastava Jumala.ja synnit annetaan anteeksi, mutta ajattele, kuinka paljon enemmän voit ilahduttaa häntä, kun sinulla on sama, päättäväinen asenne kuin Joosefilla oli. "Kuinka minä siis voisin tehdä tämän suuren pahanteon, ja siten tehdä syntiä Jumalaa vastaan?" Synnin tekeminen silloin, kun sinulla on parempaa tietoa, ei ole mikään pikkuasia.

Sinun täytyy olla kuuliainen sille äänelle, jonka kuulet ja joka kehottaa sinua olla tekemättä jotain. Se puhuu sydämellesi ja osoittaa sinulle, milloin jokin asia on Jumalan tahdon ulkopuolella. Joko se on jotain "suurta" kuten uskotomuus, mihin Joosef tuli kiusatuksi, tai jotain, joka vaikuttaa suhteellisen vaarattomalta. Pieni valhe kasvonsa pelastamiseksi esimerkiksi. Synti on syntiä Jumalan silmissä, ja hän vihaa kaikenlaista syntiä, koska se tarkoittaa, että olet tehnyt oman tahtosi ja elät itsellesi. Se on Jumalan tahdon sivuuttamista, ja se on sama kuin sanoisi, että Jumalan tahto ei ole täydellinen; että on olemassa toinen toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Jumalanpelon valitsemisen seuraus

Mutta ne, jotka valitsevat jumalanpelon synnin tekemisen sijaan, kokevat, että se on ehdottomasti sen arvoista. Ei ole helppoa sanoa synnille "ei". Se maksaa jotakin. Mutta mikään, millä on arvoa, ei ole halpaa. Ja seurauksena on: "Tämä hetkisen kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille." (2. Kor. 4:17)

Ei ole helppoa sanoa synnille "ei". Se maksaa jotakin. Mutta mikään, millä on arvoa, ei ole halpaa.

Joosef sai arvovaltaa myös vankilassa, minne hänet heitettiin. Jumala antoi hänelle lahjan tulkita unia, ja sitä kautta hänestä tuli Faaraolle tärkeä henkilö. Ihmeellisellä tavalla hänet korotettiin Faaraosta seuraavaksi koko Egyptissä. Ja kaiken huipuksi hän sai myös isänsä ja perheensä takaisin. Tämä ei tapahtunut sattumalta. Jumala näkee ne, joilla on jumalaapelkäävä asenne. Kun joku sanoo ‘ei' sille, minkä tietää huonoksi ja valitsee Jumalan miellyttämisen, silloin saa myös kokea siunauksen, niin kuin Joosef jumalanpelkonsa ansiosta. (Gal. 6:9)

Asenne, mikä sinulla on, riippuu päätöksestä, jonka teet. Päätä tänään, että et tee sellaista pahuutta, että tekisit syntiä Jumalaa vastaan. Voit rukoilla Jumalaa, että hän opettaa sinua vihaamaan syntiä yhtä paljon kuin hän itse vihaa. Ja seiso päätöksesi takana. Jumala vahvistaa niitä, joiden sydän on täysin antautunut hänelle. "Sillä Herran silmät tarkkailevat koko maata vahvistaakseen niitä, jotka ehyellä sydämellä ovat antautuneet hänelle." (2. Aik. 16:9). Ja sinä saat kokea, että synnin lyhytaikainen nautinto tai etuisuudet eivät ole läheskään verrattavissa rauhaan ja siunaukseen, minkä saat, kun valitset tehdä hyvää. (Room. 2:5-10)

Saat kokea, että synnin lyhytaikainen nautinto tai etuisuudet eivät ole läheskään verrattavissa rauhaan ja siunaukseen, minkä saat, kun valitset tehdä hyvää.

Joosefin mielenlaatu oli vihata syntiä ja elää jumalaapelkäävästi. Tämän vuoksi Jumala siunasi hänen elämäänsä. Sinun kohdallasi voi olla samoin. Päätös on sinun. Aseistaudu sillä asenteella, että haluat mieluummin kuolla kuin tehdä syntiä, niin silloin sinun käy hyvin. Jumala pitää huolen siitä.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.