Jokainen tilanne on mahdollisuus

Jokainen tilanne on mahdollisuus

Suuren perheen äitinä minulta on kysytty monenlaisia kysymyksiä.

4 Minuuttia ·

Suuren perheen äitinä minulta on kysytty monenlaisia kysymyksiä.

Ihmiset ihmettelevät, keitänkö aina ruokaa suuressa padassa, vaikka en sitä tee. He kysyvät, onko meillä useampia pesukoneita ja kuivausrumpuja, mutta ei; meillä on vain yksi setti. He ihmettelevät, onko meillä suuri talo, ja se meillä on. Ja he kysyvät, kuinka selviän kaikesta. "Kuinka teet sen? Minulla on vain kaksi lasta, ja tulen hulluksi!"

En ole mikään superäiti. Eräs asia, mitä ihmiset usein sanovat minulle on: "Sinä olet varmaan kunnon organisoija!" Mutta se on niin kaukana totuudesta, että se on aivan hullunkurista. Unohdan sopimukset ja talo on usein sekainen. "Kun sinulla on niin monta lasta, sinulla pitää olla kunnon systeemi", he sanovat. Olen tehnyt kovasti työtä yrittäessäni pitää asiat kontrollissa. Meillä on ollut tehtävälistoja ja siivousvuoroja ja paniikkisiivouksia juuri ennen vieraiden tuloa. Mutta kaikki ei aina mene sujuvasti, ja elämä menee kuitenkin eteenpäin.

Niin, miten "selviän" siitä?

Kiitollisuus

Tärkeintä elämässä on kiitollisuus. Kiitollisuutta ja kurjuutta ei voi esiintyä samaan aikaan. Eräs asia, mistä olen ollut erityisen kiitollinen, on se, että Jumala tietää tarkkaan, mitä tarvitsen, niin että voin nähdä syntini. Kun kaikki ympärilläni on esimerkiksi kaaosta, Jumala voi ilmoittaa minulle, että itsessäni oleva synti saa minut ärsyyntymään, ei kaaos. Sekasotku ja lapset voivat saada ärsyyntymiseni esiin, mutta se oli sisälläni koko ajan. Ilman sellaista tilannetta, joka provosoi ärsyyntymisen esille, en ehkä koskaan olisi tiennyt, että ärsyyntymistä on olemassa. Mutta kun nyt näen sen, voin nöyryyttää itseni ja kieltää ärsyyntymisajatusten jatkumisen. Taistelemalla omaa syntiäni vastaan saavutan rauhan, rauhan keskellä kaaosta. Se, mitä kodissa tapahtuu, ei määritä onneani, vaan se, että voin luopua omista vaatimuksistani.

Se, mitä kodissa tapahtuu, ei määritä onneani, vaan se, että voin luopua omista vaatimuksistani.

Hädän tunnustaminen

Uskon lujasti siihen, että Jumala saa kaiken vaikuttamaan parhaakseni. (Room. 8:28). Tämä usko koetellaan äideillä unettomina öinä ja kiireisinä päivinä, kun siivoaa loputonta sotkua ja sovittelee sisarussarjan riitoja. Tulen oman luonnollisen hyvyyteni rajoille, ja minun pitää rukoilla Jumalalta kärsivällisyyttä, johdatusta ja apua. Kun rukoilen häntä, hän vahvistaa minua tottelemaan sanaansa, niin etten anna periksi kärsimättömyydelle ja ärtymykselle. Silloin voin olla kärsivällinen ja lempeä siellä, missä en muuten olisi siitä selvinnyt. En olisi kyennyt "selviämään siitä" ilman sitä apua, minkä saan häneltä joka päivä!

Käytä tilaisuudet siunaamiseen!

Näin suuressa perheessä ei näy loppua tekemiselle. Tavallisten kotitöiden, ruuanlaiton ja ostosten lisäksi lapset tarvitsevat kuskaamista, ja on hammaslääkäriaikoja, lääkärikäyntejä ja kouluun liittyviä aktiviteettejä.

Yksi asia, joka varmasti tuo onnen elämään, on se, että käyttää jokaisen mahdollisuuden siunaamiseen ja hyvän tekemiseen.

Yksi asia, joka varmasti tuo onnen elämään, on se, että käyttää jokaisen mahdollisuuden siunaamiseen ja hyvän tekemiseen. Jos ärsyynnyn siitä, että minun täytyy kuskata lapsia, kun minulla on töitä tehtävänä kotona, heitän hukkaan mahdollisuuden luoda sydänten yhteyttä kyseisen lapsen kanssa. Jokainen lapsi on erilainen, ja se, mikä toimii yhden lapsen kanssa, ei toimi toisen kanssa. On tärkeää tunnustaa itselleni, että en tiedä täysin, mitä minun tulee tehdä ja rukoilla apua ja olla taipuisa.

Luottamus Jumalaan

Huomisesta murehtiminen on myös valtavaa ajan hukkaa, ja se on täysin Jumalan tahdon vastaista, niin kuin on kirjoitettu Matt. 6:34:ssä: "Älkää siis kantako huolta huomisesta… Kullekin päivälle riittää oma vaivansa." Tälle päivälle riittää kylliksi huolehtimista. Olen usein tullut rohkaistuksi vaikeassa tilanteessa sillä, että minun ei koskaan tarvitse murehtia. Voin vain olla uskollinen hetki hetkeltä, ja Jumala antaa armon.

Jopa rasittavat, kiireiset päivät sisältävät aarteita, kun etsimme Jumalaa.

"Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi, älä nojaudu omaan ymmärrykseesi." Sananl. 3:5. Jumala antaa viisautta ja voimaa, kun etsin häntä. Suuri perhe on tarjonnut minulle lukemattomia mahdollisuuksia etsiä viisautta! Jopa rasittavat, kiireiset päivät sisältävät aarteita, kun etsimme häntä. Nämä "aarteet" ovat mahdollisuuksia löytää oma syntini, tunnustaa se ja rukoilla Jumalalta voimaa voittoon. Kun taistelen omaa syntiäni vastaan ja kiellän oman tahtoni Pyhän Hengen voimassa, tulen vapaammaksi siitä, mikä olen luonnostani!

Näitä pieniä päivittäisiä mahdollisuuksia tule kaikille, ja ne ovat hyvin arvokkaita. Minulle ne tulevat juuri silloin, kun olen lasten kanssa. Muille ne voivat tulla jonottamisen myötä, ärtyneen työkaverin tai kiusallisen virheen kautta. Nämä pienet tilanteet, joista päivät koostuvat, voivat vaikuttaa niin vaikeilta hetkellisesti. Mutta suuremmassa mittakaavassa ne ovat vain mahdollisuuksia vapautua synnistä, mikä tekee elämästä raskasta ja vaikeata. Kun hyödynnän nämä mahdollisuudet ja vastustan syntisiä taipumuksiani, olen vapaa palvelemaan ilolla Jumalaa ja niitä, jotka ovat ympärilläni!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.