Jeesus, Pelastajasi

Jeesus, Pelastajasi

Jouluna juhlit ja muistelet Pelastajaasi. Mitä tämä merkitsee sinulle?

4 Minuuttia ·

Jouluna juhlit ja muistat pelastajaasi. Mitä se merkitsee sinulle?

Kun Jeesus oli taivaassa, hän iloitsi suuresti ja maan kiekko oli hänen leikkikalunaan.

Olin läsnä, kun hän pani taivaat paikoilleen ja asetti maanpiirin syvyyksien ylle, kun hän korkeuksissa teki taivaan pilvet ja sai syvyyden lähteet kumpuamaan, kun hän pani merelle rajat, loi rannat patoamaan sen vedet, ja kun hän lujitti maan perustukset. Jo silloin minä, esikoinen, olin hänen vierellään, hänen ilonaan päivät pitkät, kaiken aikaa leikkimässä hänen edessään. Maan kiekko oli leikkikalunani, ilonani olivat ihmislapset. Sananl. 8: 27-31

Jeesuksen rakkaus meitä kohtaan

Keskellä korotettua kirkkauttaan taivaassa Jeesus näki turmeluksen, joka lisääntyi syntiinlankeemuksen jälkeen, ja hänen sydämessään syntyi suuri hätä. Ajattele, jos voisin auttaa ihmisiä! Keskellä iloa, mukavuutta, riemua ja ihanuutta hänellä oli tämä rakkaus ihmisiä kohtaan. Hän halusi tulla heidän pelastajakseen, vapahtajakseen, pyhittäjäkseen, ylipapikseen, ja välittäjäksi Jumalalle. Hän kaipasi sitä. Eikö se ole rakkautta, että kun itsellä on hyvät oltavat, niin kuitenkin valitsee syntymisen maailmaan samanlaisen ihmisluonnon kanssa kuin meillä? Kieltämällä kaikki omat huonot taipumuksensa, hän avasi tien takaisin Jumalan ja hänen valtakuntansa luokse, jossa hän voi jakaa kanssamme kaiken kirkkautensa. Eikö se ole rakkautta? Kulkea koko tie antamatta periksi synnille yhtä ainoaa kertaa? Hän oli oikeastaan joka päivä vaarassa antaa periksi ja menettää sen, minkä oli jättänyt taivaaseen. Se on Jeesuksen rakkautta minua ja sinua kohtaan!

Kun meitä kohdellaan tällaisella rakkaudella, niin eikö olisikin itsestään selvää, että olemme palavassa vastarakkaudessa häntä kohtaan? Valitettavasti se ei ihme kyllä ole itsestäänselvyys. Siksi Jeesus sanoo edelleen: ”Nyt, lapset, kuulkaa minua! Hyvin käy sen, joka minun tietäni kulkee.” Eikö voisi kuvitella, että kaikki haluaisivat kulkea näitä teitä? Valitettavasti olemme niin turmeltuneita, ettei ole niin. Siksi tarvitsemme näitä kehotuksia. Siksi meidän pitää vahtia sydämemme ovilla ja haluta elää hänen lähellään ja kuulla hänen ääntänsä.

Hän näki kurjuuteni

Jouluna on aika ajatella, miksi Jeesus tuli. Ajattele sitä rakkautta, mikä oli kaiken takana! Hän on pelastajani! Hän rakastaa minua.

Hän näki kurjuuteni, ei vain ihmisten kurjuuden. Myös minun kurjuuteni. Hän näki, kuinka helposti tulen kiusatuksi – kuinka vähän tarvitaan, että lankean pois rakkaudesta. Lapsen syntyessä iloitaan uudesta elämästä. Mutta myös pienellä lapsella on langennut ihmisluonto – liha, jonka saimme syntiinlankeemuksen kautta, ja jossa ei asu mitään hyvää. Siksi itsekkyys, pahuus ja kunnian- ja suuruudenhimo kehittyvät helposti. Kaikki maailmassa tapahtuva paha on ihmisten tekemää. Ihmisten, jotka oli luotu Jumalan kuvaksi, mutta joista Saatana sai vallan himojen, halujen ja ajanhengen kautta.

Pysyminen rakkaudessa

"Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät." Ef. 3: 16–19.

Tällaisessa rakkaudessa varjeltuminen, niin että se on elämän perusta ja kasvupohja, on oikeastaan edellytys sille, että pysymme rakkaudessa elämän loppuun saakka väsymättä ja lankeamatta siitä pois. On mahdollista ettei kertaakaan elämänsä aikana tule sellaista aikaa, jolloin väsymme ja vähät välitämme, kun on kysymys lähimmäisistä tai tilanteista. Silloin sinuun tulee jotain kylmää ja välinpitämätöntä, ja rakkaus toisia ja Jumalaa kohtaan kylmenee. On tarkoitus, että rakkaus pysyisi ja lisääntyisi jatkuvasti! Kun Paavali puhuu rakkaudesta ”elämän perustana ja kasvupohjana”, niin se tarkoittaa palavaa vastarakkautta Jeesusta kohtaan.

Daavid sanoo: ”Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani.” Ps. 18: 1. Milloin viimeksi sanoit saman Jeesukselle? Vaikka monet asiat täyttävät ajatuksemme, meidät on kutsuttu yhteyteen hänen, Jumalan Pojan, kanssa, sanoo Paavali. Tämä rakkaussuhde antaa voimaa kestää elämän taistelussa ja voit iloita Herran kasvojen edessä. Ilo ei häviä, jos pysyt rakkaudessa.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.