Jeesus: paras välimies, jota saatoin rukoilla omakseni

Jeesus: paras välimies, jota saatoin rukoilla omakseni

Yhteen aikaan tunsin, että Jumalan ja minun välillä oli valtava etäisyys.

5 Minuuttia ·

Tunsin olevani etäällä Jumalasta

Mikä tämä tunne oli?

Muistan kokeneeni tämän kuusivuotiaana, kun seisoin rehtorin kanslian ulkopuolella odottaen nuhteita, koska olin heittänyt leikkikalun aidan yli. Tuntemus oli jonkinlainen syvä syyllisyyden tunne, ei oikeastaan pelkoa, vaan hermostuneisuus, joka sai minut voimaan pahoin – tunne, jonka uskon, että me kaikki olemme jossain vaiheessa elämäämme kokeneet.

Tunsin sen nyt, nuorena aikuisena, kun ajattelin elämääni ja suhdettani Jumalaan. Tiesin rakastavani Jumalaa. Olin ollut jonkin aikaa kristitty, mutta edelleen tunsin etäisyyttä häneen. Minun oli helppo kuvitella itseni Mooseksen ensimmäisen kirjan historian tapahtumiin, joissa kerrotaan Aadamista, joka halusi olla piilossa Jumalalta syötyään puusta sen sijaan, että olisi mennyt puhumaan Jumalan kanssa, niin kuin hän aina oli tehnyt.

Pitikö asioiden olla näin? Muistan sitaatin Winston Churchillin omaelämänkerrasta, joka jostain syystä oli tehnyt minuun vaikutuksen: ”Rakastin äitiäni erittäin paljon – mutta etäältä.”

Haluan niin mielelläni jakaa tämän kanssasi rakas lukija, koska nyt koen yhä useammin, että tämä ”kaukosuhde” on historiaa, eikä Jeesus halua meidän elävän sillä tavalla.

Jeesus – henkilökohtainen välittäjäni!

”Jumala on yksi, yksi on myös välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus.” 1. Tim. 2:5.

Välittäjä tuo kaksi osapuolta yhteen ja luo keskusteluyhteyden näiden välille. Tässä vanhassa englantilaisessa joululaulussa ”Enkelien kuoro laulaa taivaasta” Jeesusta kuvataan seuraavalla tavalla:

”…pukeutui lihaan ja vereen,

armollisesti seisoi välillämme.

Jeesus, Immanuelimme”, (joka tarkoittaa ”Jumala kanssamme”).

Onko todella niin, että Jeesus haluaa olla yhdessä meidän ihmisten kanssa, joilla kaikilla on oma egomme, ongelmamme toisten kanssa ja pelkuruutemme? Haluaako hän todella sitä?

Tiesin, että ajoittain tunsin todella olevani lähellä Jeesusta, erityisesti silloin, kun olin jumalanpalveluksessa ja lauloin ja rukoilin, mutta silloinkin koin, että Jumala oli miljoonan kilometrin päässä. Nyt todella tarvitsin välittäjää, joka ”armollisesti seisoi välillämme”. Ajattelin, mitä sanoisin välittäjälle?

”Ole niin kiltti ja sano Jumalalle, että koen itseni niin arvottomaksi palvelemaan häntä. Häpeän sitä, kuinka olen elänyt, ja asetan todella kysymysmerkin sille siihen, olenko oikea henkilö olemaan hänen opetuslapsensa.Tunnen itseni saastaiseksi ja minussa ja ympärilläni olevan synnin raskauttamaksi.”

Kuinka Jeesuksen kaltainen välimies vastaisi? Välimies, joka yli 2000 vuotta sitten otti ylleen samanlaisen ihmisluonnon kuin minulla; joka oli asunut ihmisten parissa ja kokenut samat kiusaukset kuin minä koen joka päivä. Mikä hänen sanomansa olisi Jumalalle tekemääni kysymykseeni? Kuvittelen sitä nyt:

”Minulla on sanoma sinulle Minun Isältäni ja sinun taivaalliselta Isältäsi. Se kaikki on kirjoitettu Raamattuun, mutta haluan, että uskot todella, että se kirjoitettiin sinulle henkilökohtaisesti.

Ennen kuin sinut muovattiin äitisi kohdussa, minä tunsin sinut, ja ajattelen sinua ja rukoilen puolestasi koko ajan (Ps. 139). Tunnen sinut paljon paremmin kuin sinä tunnet itsesi. Ymmärrän täysin, ettet ole täydellinen, ja tulet vielä näkemään paljon enemmän luonnossasi sellaista, mitä vihaat, mutta rakastan asennettasi, joka sinulla on sydämessäsi! Palvelet minua, vaikka et voi nähdä minua (1. Piet. 1:8), ja silti murehdit syntiäsi etkä yritä puolustella itseäsi tai syyttää toisia ympärilläsi.

Rakastan luomakuntaani, mutta ennen kaikkea rakastan sinua – annoin jopa oman elämäni lunnaiksi sinun puolestasi, etkä ole minulle mitään velkaa (1. Tim. 2:6). Täällä taivaassa on monia, jotka todistavat kestävyydestäsi päivittäisessä juoksussasi (Hepr. 12:1). Tänään on uusi päivä, jonka olen valmistanut, ja tulen vahvistamaan sinua tekemään oikeita valintoja. Sinulla on vähän voimaa ja nyt sinun on kilpailtava uskon hyvä kilpailu (Ilm. 3:8; 1. Tim. 6:12; 1. Tim. 1:18).”

”Minun on vain uskottava häneen”, ajattelin. ”Aion uskoa siihen, mitä hän sanoo, enemmän kuin siihen, mitä minä sanon itselleni.” Se oli niin uskomattoman yksinkertainen päätös, mutta se avasi aivan uuden suhteen Jeesukseen, suhteen, joka syvenee jatkuvasti. Tässä uskontilassa tunsin, kuinka ilo ja rakkaus Jeesusta kohtaan virtasi sydämeeni – hän todella rakastaa minua sellaisena kuin olen. Voin valita sen, mitä on kirjoitettu, uskonpa sitten, että ansaitsen sen tai en! Hän todella näkee syvimmän kaipaukseni Jumalan puoleen, ja kaikkeen, mikä on hyvää. Minulla on langennut luonto, mutta hän näkee sydämeni, ja sanoo, että kuulun taivaaseen – juuri sellaisena kuin olen!

Lue myöshttps://aktiivikristinusko.fi/rakkauskirje-isaltasi

Aukko sulkeutuu

Johannes 14 on fantastinen luku. "Älköön teidän sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan, uskokaa myös minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta. Ellei niin olisi, sanoisinko teille, että menen valmistamaan teille sijaa?” Joh. 14:1-2. Sitten Jeesus sanoo: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän tekee niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin kuin ne, sillä minä menen Isän luo.” Joh. 4:12.

Kun meillä on tämä vilpitön, uskova sydän, tulemme rohkeiksi rukoillessamme rakastavaa Jumalaa, joka haluaa vahvistaa meitä päivittäisessä taistelussamme (Hepr. 4:16). Ei enää kaukorakkautta, vaan sydämestä sydämeen suhde pelastajaamme. Hän on valtavan läsnä oleva apu ahdingoissa – miksi?  Koska hän on läpikäynyt samat kiusaukset, ja rukoilee jopa nyt, että voittaisin juuri niin kuin hän voitti (Hepr. 4:15).

Mikä on salainen avain siihen, että voin kokea katkeamatonta yhteyttä välimieheni ja Jumalan itsensä kanssa? Mitä enemmän pääsen eroon omasta järjestäni ja mielipiteistäni ja avaan sydämeni Jumalan totuudelle, sitä enemmän koen syvää ja rakastavaa yhteyttä Jeesukseen. Minun on harjoitettava tätä päivittäin – juuri nyt, ja kun kaikki minussa huutaa jotain muuta. ”Olkoon Jumala luotettava, vaikka kaikki ihmiset olisivat valehtelijoita!" Room. 3:4.

Olen sanomattoman kiitollinen uskosta, jonka hän on antanut minulle, ja suurin kaipaukseni on, että yhä useammat voisivat kokea tämän. Tämä on todella fantastista elämää! Hänen läheisyydessään vallitsee ilon täyteys!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.